22 Aralık 2010

Sydney 7 - Wildlife World & Taronga Zoo

Evet Sidney'den döneli 2 hafta oldu bile ama anlatacaklar bitmiyor. Galiba 10-15 yazı daha yazabilirim bu konuda. Gerçi fotoğraflar kendi kendilerine konuşuyorlar ve ben fazla bir şey yazmıyorum ama yine de albümü her açtığımda "Bunu atlamamam gerekiyor!" diyorum. Sidney macerası devam ediyor. (Nevra tamam güzel orası ama artık yuvana geri dön.)
Bu yazıda Darling Harbour'daki Wildlife World ve Circular Quay'den bir feribot uzaklığındaki Taronga Zoo'da çeşitli yaratıklarla olan karşılaşmalarımız var. "Hani kanguru, hani koala?" işte geliyorlar!

Tazmanya Canavarı!!!! Evet çizgi filmden tanıdığımız o varlık aslında bu şirin şey. Gündüz saatlerini genelde uyuyarak geçiren canavar geceleri felaket oluyormuş ve sürekli oradan oraya koşturup seyredenleri şaşkına çeviriyormuş. Tehlikeli bir hayvan olduğunu da eklemek gerek. Hiç öyle görünmüyor da olsa..


Tavus kuşu. Çok güzelsin.
Benekli geyikler. Sanki masaldan çıkmış gibi değiller mi? Gece olunca üzerlerindeki beneklerin fosforlu fosforlu parladığına inanıyorum :)
Dişi aslan. Vuuu.
Hayvanlara mola verirsek göstermek istediğim komik bir detay var. Hayvanat bahçesinin birçok noktasında aynı fotoğraftaki gibi puset park alanları vardı. "Stroller Parking" işaretli tabelalar ve altında park etmiş pusetler çok komik bir manzaraydı. Trafik kontrol altında!


Zürafalar bahçenin en manzaralı kısımlarından birinde yaşıyorlar. Yeni doğmuş bir zürafanın boyu aşağı yukarı 2 metre oluyormuş :)



Komik kabuklu kaplumbağalar! Kabukları sonrada yapıştırılmış gibi değil mi? Ama çok tarz sahibisin kaplumbağa, hakkını yememek gerek.

Dev iguananın tasarım harikası ayak parmakları!

Taronga Zoo'dan Sidney manzarası.
Kanguru!! Hadi sana torpil. İki tane foto.


Koala!! Ah bu garibim koala meğer günde 20 saat uyuyormuş. Bakıyoruz bakıyoruz nasıl miskin, sürekli bir uyku halinde. Bir öğrendik ki yapıları gereği sadece okaliptus yaprağı yiyebildiklerinden enerji seviyeleri her zaman çok düşük oluyormuş ve enerji tasarrufu için günde 20 saat uyuyup, neredeyse hiç düşünmüyorlarmış. Çok şirinler ama bu ne biçim hayat koala? Hep uyu, hiç düşünme, sürekli bir ağacın tepesinde..

2 yorum:

cometa dedi ki...

keşke ben koala olsaydım.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Biz hiç bıkmayız siz yazın ve resimleri gönderin bize :) Koalaya bayılmamak elde değil, kıyamam enerjisi yokmuş ki kuzunun