6 Aralık 2011

Antica Antica!

Antica Locanda Arnavütköy'ün labirent ara sokaklarında şahane bir İtalyan restoranı. Gösterişsiz girişi içerde neler olup bittiği hakkında hiç ipucu vermiyor.

Yalnız, burası çoktan keşfedilmiş. Tek bir boş masa bile yoktu. Rezervasyonsuz kapıda kalmak garanti. Cuma gittim, hafta içi durum nasıldır bilmiyorum. Öğle saatlerinde de açık ama bence uzun bir akşam yemeği ile yediklerinizin hakkını vermeye gitmek gerek buraya.

Bizimle ilgilenen garson çok ilgiliydi. Tavsiye ettiklerinin hepsinden memnun kaldık. En başta içtiğimiz narlı margaritadan başlayarak denediğiklerimizin hepsi çok özenli ve lezzetliydi. Aslında bu bizim yemek kültürümüzde yaygın değil. Yani yemekten önce alkollü bir şeyler içmek. "Drink almak" demiyoruz değil mi? Hayır lütfen, böyle komik şeyler yapmıyoruz. Biz biraz bu çok merak ettiğimiz restorana gelmişken mümkün olduğunca çok şey denemiş olmak için yemek öncesi birer margarita içtik. İyi de yapmışız, tadına doyamadık.

Menüye gelirsek, ilgi çekici bir sürü seçenek olduğunu söyleyebilirim. Ama öyle çarşaf çarşaf bir liste değil bu. Her zevk için seçenekler var ama öyle menüde kaybolmanıza yol açmıyor.

Ekmeklerini kendileri yapıyorlar. Başlangıç olarak enginarlı ve mozzarellalı crostini aldık. 3 tabak yenebilir, o kadar güzel. İnsan diyor ki enginar, mozzarella, ekmek ve domatesle yapılan bir şey sizi ne kadar şaşırtabilir. İşte bu kadar. Sanırım önemli olan da bu. Çok sade malzemeler kullanarak bir lezzet patlaması yaratmak.

İkram olarak somon kroket geldi. Gayet lezzetliydi.Keşke bir tane değil de birkaç tane birden gelse :) Kroket fanatiği değilim ama dondurulmuş kroketlerle bu somon kroketi aynı kategoride değerlendirmek büyük haksızlık olur elbette.

İtalyan mutfağının sadece makarna ve pizzadan oluştuğuna dair yanlış bir fikir var. İtalyan mutfağında mutlaka başlangıç (antipasti) alınır, bunu ilk tabak (primi piatto) yani makarna ya da risotto ve ikinci tabak (secondo piatto) yani balık ya da et yemeği takip eder. Pizza genelde bunların dışında kalan bir kategoridir. Antica Locanda'da hem birinci hem ikinci tabak için arasından seçmekte zorlanacağınız seçenekler bekliyor sizi. Menüde pizza yok.

Devam edelim, biz başlangı.tan sonra farklı cins birer bucattini yedik. Spaghetti'nin boru şeklinde olanına bucattini deniyor. İnanılmaz lezzetlilerdi. Gerçekten makarna gibi pişirmesi bu kadar kolay olan bir şeyin bu kadar farklı ve lezzetli olabilmesi çok enteresan. İkinci bir tabağa cesaret edemedik tatlıya yer kalmaz diye. O yüzden o et ve balıkları denemedik.Tatlı olarak çikolatalı turta ve fesleğenli panna cotta yedik. Ben panna cotta'yı tavsiye ediyorum, bu kadar hafif olanına rastlamak gerçekten zor.

Büyük sürpriz yemekten sonra bekliyor sizi. Sırf bu uğurda tatlı yemeyi pas geçmek isteyebilirsiniz diye sürprizi bozuyorum sizin için. Antica Locanda'da yemekten sonra harika bir ev yapımı bir kalıp çikolata giyotiniyle birlikte geliyor masanıza. Koca çikolata kalıbı ve giyotinle oynaya oynaya minik porsiyonlar yaratıp afiyetle çikolatanızı yiyorsunuz.



İtalyan şef çok çok başarılıydı. Antica Locanda her adımda çok özenli, çok lezzetli. Evet fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde ama buraya her hafta gelmeye de gerek yok. Arada sırada uğranabilir, şımarma seansı yapılabilir!

Çantasından fotoğraf makinesi çıkarmayan bir insan olarak zaman zaman bu kadar şahane yerlere gidip de yanımda makine olmamasını kendime dahi açıklayamıyorum.O yüzden Antica Locanda'nın sayfasından aldığım fotoğrafları kullandım.



p.s: Sonunda yazı yazmayı başardığım için kendimi tebrik ederim. Yazılmayı bekleyen bir milyon yazının darısı başına.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Fiyatlar hakkında da bilgi verebilir misiniz?teşekkürler

Unknown dedi ki...

en kısa zamanda gitmek lazım paylaşımın için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

neden yazmadığınızı anlamak çok güç, didaktik bir tarzınız var..lutfen devam, teşekürler:)

maria lopez garcia dedi ki...

Hakikaten şahane bir yer ama fiyatları yine de porsiyon bazında pahalı. Yani surekli gitmemi engelleyen olur ancak.