20 Mart 2012

kızsal post - alışveriş manzaraları

Bugün çıktığım alışveriş turunu elim boş tamamladım. Koskoca bir alışveriş merkezinden neredeyse sadece bir kutu GNC vitamin ile eve dönmüş olmak neye işaret emin değilim. Bir ara ise kendimi gece elbisesi, tuvalet filan denerken buldum. Ne alaka bilmiyorum. Öyle bir kıyafete ihtiyacım yok. Kendimi anlayamıyorum blog, durum vahim.

Neyse, şu şekilde tespitlerim var:

1. Twist ve Yargıcı'nın hepsini almak istiyorum. Elbiseden çantaya, babetten fulara. İki markanın tüm koleksiyonlarını alabilirim ve sezonluk gardrobum bu olabilir. Artık ıvır zıvırı kesip böyle bir yol mu izlesem diye düşündüm. Sanırım madde 3'te değineceğim konu yüzüden bir şey alamadım. Ama bu konuyu ciddi ciddi düşüneceğim.

2. Bersha'dan bir şeyler almanın yaşı olduğuna kanaat getirdim. Malesef tabii. Gezerken hiçbir şeyi beğenemedim ve nedense gözüme her şey lise öğrencisi kıyafeti gibi göründü. Bu duyguyu ilk kez yaşıyorum. 30'a günler kala hiç de hayra alamet değil. Ama doğruya doğru, Berska için kendimi biraz büyük buldum. Belli bir yaştan sonra uyduruk kıyafet iyice uyduruk duruyor galiba.

3. Ben mevsim dışı alışveriş yapamıyorum. Pırıl pırıl güneşli ama 15 dereceyi bulmayan bir gün yaşayınca, zaten seçile seçile arasından pek düzgün bir parça kalmamış, indirimdeki paltoları ve çizmeleri beğenemedim, denemek bile gelmedi içimden. Yazlık elbiseler içinse hala çok erken. Ara mevsimde çıkmamam gerekiyor demek ki.

4. İnsan internet alışverişine alışınca, normal alışverişe üşeniyor galiba. İnternet alışveriş becerilerimi geliştireyim bari artık.

5. Organik deodorant önerisi olan var mı? L'Occitane'da iki çeşit var ama sprey yok. Ben roll-on kullanmayı sevmiyorum. Diğer seçenek de bir çeşit taşmış. Evet taşmış! Taşı ıslatıp kullanıyormuşsun. Görevli kadın dünyada bu gerçeği bilmeyen bir tek ben varmışım gibi şaşırdı benim şaşırmama. Lütfen siz de böyle bir şeyden haberiniz olmadığını söyleyin. O zaman asıl soru geliyor: Sprey deodorant olunca organik olamıyor mu? Bilgisi olan var mı?

6. Elbette asıl almam gereken şey bir tane dandik kabloydu. Hazır vaktim varken gidip kabloyu alırım, biraz da alışveriş yaparım diye düşünmüştüm. Elbette o teknoloji dükkanlarının hiçbirine girmek aklıma bile gelmedi.Sonuç olarak kablom yok, GNC vitaminim var.

30'a günler kala dedim duydun mu blog? 30'A GÜNLER KALA!!! Dışarıdan çok sakin görünüyor olabilirim, içeriden hiç de öyle değilim. Durdurun dünyayı, inecek var.

19 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Ben 33'üm, bir şey olmuyor, Maya Takvimi'ndeki 21 Aralık gibi bir şey değil 30 yaş. Korkma :))

3-4 senedir Bershka, Stradivarius ve Pull&Bear'a "kız çocuk mağazası" diyorum. Beğenmediğimden değil, kendime "artık" yakıştıramadığımdan. Evet, o mağazaların bir yaşı var :)

Mevsim dışı alışveriş ben de yapamam, bu yüzden hep sezonda kazığı yiyorum :S

Koltuk altına sürülen taştan haberim yok :)

Bu postu kendime çok yakın bulduğumdan bir dünya yorum yazasım geldi, sevgiler!

Başak

Adsız dedi ki...

30'a günler kala "yaşlanıyorum, günler geçip gidiyor" diye mi üzülüyorsun yoksa "böyle mi olacaktı" diye hayal kırıklığı mı yaşadığın. ben 30 yaşında "böyle mi olacaktı benim hayatım" diye bir çöküş yaşadım. şimdi 33 yaşındayım. anlıyorum ki o zaman yeniden doğmuşum. o çöküş benim "hayır böyle olmayacak" diye karar vermemi ve gerçeklerle yüzleşmemi sağlamış. o zamandan beri hayatım daha iyiye gitti. şimdi yılların geçmesine sadece "günlerim azalıyor, yaşlanıyorum" diye üzülüyorum :)
sevgiler,
duygu

YILDIZNAF dedi ki...

30'da aynen ben de sizin gibi dusunmustum. Simdi kirklarin bile genc oldugunu biliyorum. Lutfen su sayi olayini abartip, hayati iskalamayalim. Nihayetinde alti ustu bir sayi canim :)))

Bir magzanin tum kreasyonunu alma fikrine gelince, hic anlamsiz gelmedi. Oradan bu, suradan su derken bir turlu uymayan bir suru seyle kalakaliyoruz bazen.

Bu Sonbahar Istanbul'a geldigimde ben de Yargici'da ayni seyi hissetmistim. Ayakkabidan sala hersey farkli, uyumlu ve guzel.

Bu sezon deneyelim bakalim, neden olmasin.

Chicago'dan sevgiler,

Arasira takipciniz, Nesrin Ergul Yildiz.....

emelo dedi ki...

Ay Ayşe ben de anlamıyorum biz ne ara büyüdük... Ben geçen gün kendimi hala 28 yaşında sanarken bir farkettim ki 29 oldum ben de :)

Tas deodorantı hayatımda hiç duymadım. O kadın delirmiş..

Öptüm!

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Yargıcı deyince akan sular durur gerçekten.
Organik deodorant meselesine gelince hiç fikrim olmadığı gibi o taş olayını da ilk kez duyuyorum yalnız değilsin. Zaten şu kozmetik satıcılarından birini çok fena pataklayasım var. Uzaylıymışsın farklı bir evrende yaşıyormuşsun hissi veriyorlarya insana uyuz oluyorum.
Şimdi sen vitaminini al ve sakinleş olur mu ;)

maria lopez garcia dedi ki...

Taş deodorant diye bir şey yok, saçma! Organigi bulursan lutfen paylas. Ve hayat 30'da baslar diyorlar ben bilmiyorum onlar diyor.

Adsız dedi ki...

Bershka konusunda aynı fikirdeyim :) Yaşım 26 :)

Archferda dedi ki...

takma kafana en guzel yaslardasın:)

Adsız dedi ki...

Tas deodoranti hem senin hem de yorum yazan kimsenin duymamasina sasirdim, cunku uzun zamandir piyasada ve bayagi populer bir urun. Eczanelerde satiliyor. "Alvin Connor" diye bir marka. Kullandim, ama pek memnun kalmadim. Kullanimi kolay degil ve ter konusunda cok hassaslari tatmin edecegini dusunmuyorum.
Organik olup olmadigindan emin degilim ama icerigi daha dogal olsun dersen Body Shop a da bakabilirsin.

Sevgiler
Gulsah

mz dedi ki...

Ben Amerika'da yasiyorum. Tas deodoranti etrafimda kullanan birkac kisi var. Whole Foods'tan aldiklarini biliyorum. Gayet memnun gorunuyorlar. Sanirim kristal gibi bir yapisi var. Kullanimi da kolay. Ben deodorantlarimda hafif ferah bir koku olmasini sevdigim icin henuz kullanmadim. Burada sprey seklinde de satilanlar var. Yani organik ya da dogal olmasina engel degil sprey olmasi.

Adsız dedi ki...

Taş deodorant duydum ama etkisi konusunda çok şüpheli olduğum için denemedim.
Organik deo olarak Lush'ın pudra veya krem/macun tarzı deodorantları var, muhteşem kokuyorlar.

merve dedi ki...

taş deodorant ne bee :) ben 22 yaşındayım (hatta haziran'da ben de odtü'den mezun oluyorum, yaşasın!) ve bana hep genç işi gelmiştir bershka stradivarius türevleri, kendimi 60 yaşlarında hissediyorum sanırım. yargıcı'da güzel şeyler oluyor hakkaten ama pahalı ya, indirim zamanı iyi oluyor ama. twist ve ipekyol'da ne var ne yok diye 1v1y sitesini takip ediyorum ben oturduğum yerden bakıp beğeniyorum ya da eleştiriyorum :))
madem doğum gününe az kaldı, nice mutlu yaşlara! senin blogunu 2 yıldır takip ediyorum sanırım ben. thomas bernhard'ın bir kitabını okumuştum internette hakkında ne var diye gezinirken senin bloguna denk gelmiştim. hatta bir battaniye fotoğrafı vardı renkli, onu da o gün görüp çok beğenmiştim :)

Moriçe! dedi ki...

taş deodorantı ben de duymadım. organiğini de hiç bilmiyorum.
keşke insanın çok parası olsa da massimo dutti'den, yargıcı'dan filan giyinebilse. ama ne yazık ki...
23 yaşında bir insan olarak 20ye girince bile çok korktuğumu söylemek istiyorum. ama işte o da bir biçimde geçiyor. asıl güzelliğin 30larda olduğuna inanıyorum. en azından yeni mezun, evlenip evlenmeyeceği belli olmayan, hayatın gerçekleriyle henüz karışılaşan insan değilsin. ha yapsan yadırganmayacak saç modelleri, giyim kuşam, ya da sokak ortasına kusma gibi davranışlar var 20lerde. onlardan uzak durmak zorunda kalıyorsun. ama sanırım zaten ne fiziksel ne psikolojik durumun da böyle şeyleri yapmana zemin hazırlıyor.
yaşasın 30'lar 40'lar 50'ler! hepsi kendince güzel!

Özge dedi ki...

taş derken yukarıda bahsedildiği gibi kristalse eğer bahsedilen, ben gnc'nin ürününü 3-4 yıldır kullanıyordum. ter kokusu anlamında diğerleri gibi, 12 saat falan koruyor vücudu, ancak terlemeyi önlemediği için (ki ben engellememesini tercih ederim) o gün üzerinizde olan şey o gün kokmasa da ertesi gün kokuyor. zaten değiştiriyor insan ama o gün kokmaması dalgınlık yapabiliyor bir tek. bir de dediğim gibi vücutta kokuyu önlüyor, ancak bir süre sonra taşın kendisi yaklaştırdığınızda kokmaya başlıyor nasıl oluyorsa. ben biraz ondan sıkıldığım için biraz da bavulda falan yer kapladığından bir süre ara verdim. istediğin gibi bir deodorant bulamazsan denemeni öneririm ama.
"organik" konusu da kozmetikte biraz sıkıntılı bildiğim kadarıyla. ne kadar organik dese de önemli bazların çoğu kimyasal, ancak çok düşük miktarlarda konan hammaddeler doğal özlü oluyor. ben organik denen şeyleri denmeyenlerle aynı sınıfa koyuyorum o nedenle kendi kafamda.

mz dedi ki...

Bir de kullandigimiz urunlerin ne kadar guvenli oldugu konusunda hic olmazsa fikir edinmek icin su site hic fena degil:
http://www.ewg.org/skindeep/

a_y_s_e dedi ki...

Organik deodorant cok karisik bir konu. Simdi ben bu konuda cok urun denedim. Eger "dogal" olsun diyorsaniz, icinde hicbir sekilde aluminum olmayan deodorantlari secmeniz gerekiyor. Eger piyasadaki cok satan deodorantlara bakarsaniz bunlarin cogunun anti-perspirant yani terlemeyi onleyici oldugunu gorursunuz. Terlemeyi onleyici olmalari goruntu ve koku kirliligi acisindan faydali olsa da, aslinda terlememiz gerekiyor, ve bu urunler terlememizi onlerken kasinti, kuruluk gibi semptomlar ortaya cikiyor. Yurtdisinda yasadigim icin oldukca fazla dogal/organik urun denedim. (aslinda ayni seyler degil bunlar, organik olmasi icinde aluminum olmamasini gerektirmiyor, ayrica zaten aluminum da dogal bir element), belki bitkisel demek daha uygun olur. Su anda Turkiye'de eczanelerde Dermalogica'nin deodorantinin satildigini biliyorum, fiyati oldukca yuksek, ama bir kutusu oldukca uzun gidiyor. Ayrica Biotherm'in deo-pure natural protection adli bir urunu var, eczaneye bakmadim, ama duty-free'de vardi, biliyorum (yesil kapaklisinda yok aluminum, bende olan bu)... Yalniz bu urunlerin performansi eger anti-perspirant kullanmaya alistiysaniz, cok cok farkli. Terlersiniz, oyle cok iyi kokmayabilirsiniz. Ama alistiktan sonra da insan birakamiyor. Tavsiyem dermalogica veya biotherm'i (acikcasi biotherm'i daha cok begendim), bir denemeniz. Yalniz evde oldugunuz bir gun denerseniz performansini anlayabilirsiniz. Mesela ben Sephora'dan Clean markasinin bir urununu aldim, ve gercekten cok cok basarisizdi, 4 saat bile dayanmadi...

Oldukca uzun oldu, kusura bakmayin.

dilo dedi ki...

taş deodorantlar hiç bir halta yaramıyor illa organik olcak diyosanız kiehl's "SUPERBLY EFFICIENT ANTI-PERSPIRANT & DEODORANT" ı kullanın yalnız krem şeklindedir

şimalyıldızı dedi ki...

Ayşeciğim o deodorant taş değil tuz canım ben internetten aldım kullanıyorum hiç fena değil

Adsız dedi ki...

merhaba ben de Alvin Connor u diğer markalara göre daha çok beğeniyorum ve şu an tuzum bitti nerelerde bulabilirim Ankaradayım ilki hediye gelmişti ve yeni yeni bitmek üzere :) yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum.Ankarada olanlar ve bilenler yardımcı olabilir mi???