8 Haziran 2012

7 Haziran 2012 Madonna konseri böyle bir şeydi:

Öncelikle aşırı kalabalığa rağmen konserin yapıldığı Türk Telekom Arena'ya metroyla gidip gelmek konsunda çok büyük sıkıntı yaşamadık. Metroya ulaştııktan sonrası gayet rahattı. Akşam saat 6 itibariyle Beşiktaş'tan başlayarak yollar kapalıydı. Bir şekilde Kanyon'a ulaştıktan sonra (ki Kanyon'daki tüm cafe ve restoranlar da ağızına kadar doluydu. O kadar ki, MAC'in normalde hayatta gidip oturmayacağım kafesinde yemek yedik.) Kanyon'dan iki durak, oradan da aktarma yapıp bir durak sonra konser alanı. Alana girmek, ulaşmaktan daha zordu. Dönüşte de aynı şekilde çok kalabalıktı ama yarım saat, kırk beş dakika içinde eve döndük. 

Konser şov adına çok başarılıydı.Yerimiz ne çok önde ne de arkadaydı, elbette barkovizyon olmasa Madonna'yı pek göremeyecektik. Saha içindekilerden aldığım bilgiye göre, ilk 5 metrenin gerisindekiler pek görememişler. Konserde en akılda kalan şey dansçılardı, sadece onları izlemek bile iyi zaman geçirmek için yeterliydi aslında. Madonna inanılmaz bir enerjiyle, neredeyse hiç ara vermeden 2 saat boyunca sahnede kaldı. En iyi bildiğimiz, en çok sevdiğimiz şarkıları duyamadığımız için biraz hayal kırıklığı yaşadık. Sanırım stadyum nüfusunun önemli bir kısmı benimle aynı hissiyattaydı çünkü Like a Prayer başlayınca herkes inanılmaz bir coşkuyla dans etmeye ve alkışlamaya başladı.


Başka bir not olarak, güzelim Like a Virgin'i slow bir parça olarak dinledik, tamam değişik olmuş ama gerek var mı? Zaten eski hitlerden sadece birkaçına yer veriliyorken? Gönül isterdi ki bir Frozen, bir Love Profusion çalsın ama olmadı. Madonna'yı da anlamak lazım. Kadın yeni şarkılar yapıp duruyor, sürekli eskileri söyleyecekse onları neden yapıyor?
Bahsedilmesi gereken bir detay da stadyumda içki satışının olmamasıydı. Smirnoff sponsordu, her tarafta Smirnoff adını görebiliyordunuz, etraf Efes kağıt bardaklarıyla doluydu ama sadece alkolsüz bira satışı yapıldı. Daha da fenası biz normal bira aldığımızı düşünürken ben şans eseri "İçki olarak başka ne alabiliyoruz?" diye sormasam, "Bu bira da alkolsüz zaten, hiç alkollü içecek satışı yok" cevabını alamayacak ve satın almak üzere olduğumuz şeyin alkolsüz bira olduğunu da öğrenemeyecektik. Yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz böyle dünya çapında bir insan konser vermeye geldiğinde hala bu trı vırı işlerle uğraştıkları ve konserde sapıtmamızı engelledikleri için.


Sonuç olarak, konser görsel olarak harikaydı ama müzik anlamında beklentimiz farklıydı. Elbette en nihayetinde Madonna bu. Gittik, seyrettik, mutluyuz. Torunlarıma anlatacak bir anım daha var!

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de şu konuda yorum yapmak istiyorum: bütün konser oturan ve/veya ayağa kalkıp oynamayan ve/veya daha sonra dvd den çok daha kalitelisini seyredebilecekken sırf arkadaşlarına hava atmak için bütün konseri cep telefonları ile kaydeden insanlar

neyin kafasındasınız siz?
DY

Lulu's life dedi ki...

Ayse'cım yukaridaki yorumda neyin nesi ! Sarsak dolu etrafta.. usenmemis yazmis :))) neyse ! sen cok keyifli anlatmissin konseri tesekkurler tatlim agzina saglik ;)

daphnevega dedi ki...

lulu,
Sanırım yanlış anlaşılma oldu :) Konserde gerçekten hiç kıpırdamadan ve sahneye hiç direk bakmadan, orada olma sebepleri baştan sona konseri telefon ve makinelerine kaydetmek gibi görünen çok insan vardı. Hiç dans etmeden öylece çekim yaptılar.. Hatta telefon ışıkları sahne ışıklarıyla kapışırdı, öyle söyleyeyim. Sanırım bu yorum onlar için yazılmış. Ben üstüme alınmadım en azından :)

Adsız dedi ki...

Haklısınız aysesworld...
DY

ayse dedi ki...

Madonna gerçekten iyi performans sergilemiş, senin de ellerine sağlık, güzel bir yazı olmuş çok, ve fotolar da gayet iyi :)

3kişilikDünyam dedi ki...

Sonunda birisi yazdi da rahatladim. E gidemeyip meraktan catlayanlar da var. Tesekkurler yazi icin.

$afak dedi ki...

Aysecan aklinda olsun TT Arena'da tribunden bilet alirken ust katlar olmamasina dikkat et. Akustigi cok kotu stadin. Biz basin tribunun en ustunden Bon covi dinlemistik, adam tuvalette soluyo gibiydi :))

Umarim eglenmissinizdir bize de ekimde misafir olacak MDNA ;)

Adsız dedi ki...

Sevgili DY'ye katılmamak elde değil. Hayır o cep telefonları ile çektikleri video'ları sonra ne yapıyorlar acaba? Etrafımda 100 kişi varsa bunlardan sadece 3'ü 5'i eğleniyordu. neyse...

OS