11 Haziran 2012

Bodrum - Kısmet

Belki birisi size dese ki iki günlüğüne Bodrum'a gideceksiniz. Gitmeden kontrol edeceğiniz ilk şey ne olur? Ben Kısmet açık mı diye öğrenmeye çalışıyorum. Evet, Bodrum'da derdim denizden güneşten gece eğlencesinden ve balıktan önce bu ev yemeği cennetinde. Geçtiğimiz senelerde ilk gidişimden beri artık Bodrum seyahatlerinin vazgeçilmezi oldu Kısmet. Konacık'ta. Kime sorsanız gösterir. Ama öğleden sonra giderseniz kapı duvar, yemekler bitiyor. En iyisi 1 gibi gidip güzel bir öğle yemeği ziyafeti çekmek. Ben Kısmet'e gideceğimiz gün kahvaltıda pek bir şey yemedim mesela, öyle söyleyeyim.

Aslında esnaf lokantası diye Kısmet'te dekorasyon çok sade, ferah. Masaların üzerindeki rengarenk taze çiçekler dolu.


Veee yemekler: İnsan kocaman ve iştah açıcı vitirine bakıp her şeyi yemek istiyor. Bu her biri ayrı lezzetli yemeklerden yerken porsiyonları küçük tutmayı becermek gerekiyor. Bu sayede denenebileceklerin sayısını arttırılabilir. Menü: Taze fasulye, kadınbudu köfe + patates püresi + zeytinyağlı yaprak sarma + kabak çiçeği dolması + karışık ot tabağı + bezelyeli enginar. Bir de fotoğrafta çıkmayan yoğurt var, kaşık kaşık gidiyor. Aslında pideleri de var, herkes bayılıyor ama ben bunlar varken pideye geçemedim hiç.


Ot tabağı bir harika. Daha önce Kısmet'e gittiğimde hakkında bir yazı yazmış ve fotoğraflar çekmiştim. Sonra Vedat Milor gazetedeki köşesinde kullanmıştı. Bu gittiğimde o yazıyı çerçevelettiklerini gördüm. Ne mutlu bana, artık Kısmet'in duvarında benim çektiğim bir fotoğraf var!

Kabak çiçeği dolmasını denemeden gitmeyin.
Yemeklerden sonra masaya ikram olarak un helvası geliyor. İkramdan gözü doymayan aç gözlüler için menüde kalbura bastı da mevcut.


Türk kahvesi kulpsuz ay yıldızlı fincanlarda servis ediliyordu. Uzun süredir gördüğüm en zarif fincan. Yeni olduğunu sanmıyorum. Yanında bir parça lokumla.

Kısmet'e gitmek için sebepler sayısız. Bodrum'a gidince uğramayı unutmayın, giderseniz benim için de kabak çiçeği dolması yiyin!

5 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Görülecek yerlerin başına yazdım. Yıllardır hep giderim Bodrum a ama duymamıştım. Sayende bir kaç yüz gram alacağız sanırım

Nesrin dedi ki...

Senin bu kabak çiçeği dolması sevgin beni benden alıyor:)

a. gizem dedi ki...

bu yıl gideceğim :)

Lulu's life dedi ki...

bodrum demek kismet demek limon gumusluk demek benim icin ! O ikisi olmadan olmaz.. tadi cikmaz :)

fashiononboard dedi ki...

Bodrum'a mutlaka her sene gidiyorum. Burayi bilmiyordum, ama fotograflar oyle harika ki bu yaz gittigimde ilk gidecegim adreslerden biri olacak :)

Bu arada blog'umda bir birinci yil hediyesi veriyorum, katilirsan cok mutlu olurum :)

Kucak dolusu sevgiler!

http://fashiononboard.net