27 Ağustos 2012

ağustossonu

Ondan bundan yazmayı özledim. Şimdi öyle yapacağım.

- Büyük heyecanla 4'lü halde satılan bu kitchen garden'lardan aldığımı söylemiştim. Fesleğen hariç hiçbirini yaşatmak mümkün olmadı. Fesleğen de yaşamakla kalmıyor adeta hayat fışkırıyor. Ya yerini çok sevdi, ya da bir şekilde mutlu, bilmiyorum. Geçenlerde artık yaprak çıkacak noktası kalmayınca bir pesto sos yapmanın zamanı geldi diye düşündüm ve acaba tekrar çıkar mı bu yapraklar diye bir yandan korkarak tüm yaprakları kopararak güzel bir pesto sos yaptım. Bana yüzbinlerce yaprağı varmış gibi görünen fesleğenden 50 gram yaprak çıktı. Bu da anca bir tencere makarnaya sos oldu. Ama kendi ekip büyüttüğün şeyi yemek de çok zevkliymiş. Fesleğene sonradan ne mi oldu? Şimdi yine yapraklar fışkırıyor, tekrar pesto yapılmak için gün sayıyor. Pesto sos hazırlamak gerçekten çok kolay. Taze fesleğeniniz varsa gerisi çocuk oyuncağı.




- İnternetten kurdele siparişi veren tek deli ben değilimdir, değil mi? Siz de yapıyorsunuz böyle şeyler, değil mi :) Ama şuna bir bak ya. Pembe kitchenaid'ler var üzerinde. O kadar uğraşıp yapmışlar, sipariş vermeyip de napayım?


- Apartmanın altına gelip bir köpek altı tane yavru doğurdu. İnanılmaz tatlı ve komikler. Yaklaşık 2 ay oldu bunlar doğalı. Artık doğdukları küçücük boşluğa sığmıyorlar. Ne olacak bilmiyorum. Besliyoruz, elimizden geldiğince ilgileniyoruz ama gitgide ayaklandılar, hergün daha hareketliler ve yola çıkıyorlar, başlarına bir şey gelecek diye herkes tedirgin. Nasıl baş etmek gerek, en iyi çözüm nedir? Benzer bir şey yaşayan oldu mu?


Hayalperestler'den beklediğim tadı alamadım.
Cake Mania'ya yıllar sonra yine sardırdım.
The Following'i dört gözle bekliyorum.
Pera Nostra'nın margaritası beni şaşırttı, dışarıda içtiklerimin en iyisi olabilir mi?
Arter'e Yara'ya gittim.
Tokat kebabı yedim, hayran kaldım.
Da Mario, Çiya, Teppanyaki Alaturka, Antiochia, Nusret, Çandarlı yemekleri. Bunlar ne zamanlara sıkıştı?
Hayat hızlı geçiyor.
Yazsam, daha çok yazsam.

6 yorum:

nzzzl dedi ki...

Kurdeleleri nereden sipariş veriyorsunuz çok beğendim gerçekten

nzzzl dedi ki...

Kurdeleleri nereden alıyorsunuz çok güzelmiş gerçekten

paNDuf dedi ki...

Seni cok seviyorum Ayse.

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

bende merak ettim kurdeleleri hangi site öğrenebilir miyiz?

Adsız dedi ki...

ben tokat kebabı kısmına takıldım.nerde yediniz merak ettim :))

asua dedi ki...

Merhaba,
O minik canlar için facebookta "hayvanseverler" grubu var, sahiplenmek isteyenler çıkabilir. Yazık bir süre sonra yok çocuğuma saldırdı yok havladı diye ekipleri çağırıverirler.