25 Şubat 2013

anadolu jet'in bana kalem vermek istememesi :)

İstanbul'a taşınalı 1.5 yıl oldu. Hafta sonları sık sık Ankara'ya gidiyorum, ayda ortalama 1-2 kez. Genelde saatleri dolayısıyla Pegasus'u tercih ediyorum. Cuma akşamları 19:55 uçağı bizim uçağımız. Bazen de Doruk'la birlikte gitmiyorsak, Anadolu Jet'in 19:15 uçağına yetişebiliyorum işten direk giderek. Her seferinde ayrı bir macera oluyor ama yine de akşam 9 olmadan Ankara'daki eve varmak çok güzel oluyor. Bir hafta Pegasus, bir hafta Anadolu Jet'le gidince insan çok daha net anlıyor aradaki farkı. Anadolu Jet gerçekten felaket. Zaten aslında özeni, profesyonelliği havayolunun dergisinden bile anlıyorsunuz. Anadolu Jet'in dergisinde okunacak hiçbir şey olmuyor, Pegasus'unki gidip bayiden para verip alacağınız kadar dolu. Neyse, dergi için binmiyoruz uçağa, biliyorum. O yüzden asıl konuya geçiyorum.

Geçtiğimiz Cuma, Anadolu Jet'in 19:15 İstanbul Sabiha Gökçen - Ankara uçağı hem kalkış sırasında tüm yolcuları huzursuz etti hem de Ankara'ya inmedi, resmen düştü. Gerçekten uçak piste burnunu çarptı sandım, o kadar sert bir iniş oldu. Uçakta ufak çaplı bir panik yaşadık. Ben artık Cuma git Pazar gel, bu düzene o kadar alıştım ki, uçakta türbülansmış vs. en ufak bir huzursuzluk duymuyorum. Ama Cuma akşamı yaşadığım, tüm yolculuklarım içinde en konforsuz inişti. Dönüşte, Pazar akşamki uçuşta ise bambaşka bir olay yaşadım. Dergideki bulmacayı çözebilmek için hostesten kalem istedim. (Hala düşünüyorum, kalem istemek ilginç bir talep mi? Uçaklarda çok sık şahit olurum kalem istenmesine.) Hostes, "Kalem yok bizde yalnız" diye cevap verdi. Gerçekten tersliğimden değil, şaşkınlıktan bakakaldım. Herhalde tipimi görünce "Ben diğer arkadaşa da bir sorayım." dedi. Diğer arkadaş yanıma geldi, kalemini uzattı "Şimdi ben bunu size veriyorum ama geri vermeniz şartıyla, çünkü başka kelemimiz yok" dedi. O aşamada artık ağzım açık takip ediyordum olayları. "Hanımefendi elbette geri vereceğim kaleminizi" diyebildim. Derginizde bulmaca var, herkesin çantasında o sırada kalem olmayabilir. Neden ben kalem isteyince anında o kalemi yürütecek insan muamelesi görüyorum? Belki de sık karşılaşıyorlardır bu tip şeylerle, o yüzden bıkmıştır ama bence havayolları dergisine bulmaca koyuyorsa, giden üç beş tane dandik tükenmez kalemin hesabını yapmamalı. Ayrıca şunu da söylemem gerekir, hostesin bana verdiği kalem, Sheraton tükenmez kalemiydi. Anadolu Jet'in kalemi filan değil, Sheraton'dan yürütülmüş bir kalem. Başka sorum yok sayın yargıç.

Huzursuz teyzelik mi yapıyorum bilmiyorum ama potansiyel hırsız muamelesinden hoşlanmadım. Anadolu Jet'in 19:15 uçuşu benim çok işime gelse de, 40 dakika sonraki Pegasus uçuşunu tercih etmek sanırım daha mantıklı. Kızgınlığım geçip, Ankara'ya 40 dakika önce varma hevesim ağır basabilir sonradan. Bu yazı burada kalsın o yüzden.

13 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

süpermiş..eskiden eşantiyon diye bol bol dağıtırlardı.şimdi kıymete binmiş.herkes artık uçağa binebiliyor diye reklam yaparken kalitelerini de aynı çıtada tutabilmeleri gerekir.sevgiler

Adsız dedi ki...

bütün uçuşlar için aynı durum geçerli, bende THY ile yurtdışından dönerken Anket doldurtmuşlardı, fırsatı bulmuşken sonrasında bulmaca çözeyim dedim ama kalemi inişte vermeniz şartuyla demişlerdi,
Bu durumu THY veya Pegasus bilmedigi için kalem bulundurmuyorlar diye düşünüyorum, yoksa kalem 20-30 kuruş ve kaç kişi kalem isteyecek ki?

Muzurella dedi ki...

hahahah kalemin yürütülmüş olması bombaymış :)

Adsız dedi ki...

Kardesim pegasusta pilot kim bilir kac kez ucurdu sizi bilemem ama gercekten bazi genel kurallar var hani soyle algilayin onlarin yaptigi dangozluk tamam ama(biliyorum anadolu jet) herkesin bir gorevi var o kalem gercekten lazimsa lazimdir... Ayrica emin olun thy cok cok iyi sorun belki anadolujet satildigi icindir keske o kadar sert iniste de olmasaydiniz ben de olmak istemezdim...

ozge dedi ki...

Ben de tam olarak aynı kalem diyaloğunu yanımdaki iki yolcu hostesten kalem istediğinde duymuştum, anadolu jet miydi thy miydi bilmiyorum ama çok zor verip mutlaka geri istediklerini hatırlıyorum. Ben de genelde kalemleri geri vermeyi unuturum, ondan aklımda kalmıştı "Aaa iyi ki bana lazım olmadı, bir de geri vermez haklı çıkarırdım hostesleri!!" diye düşünmüştüm :)

Adsız dedi ki...

Aysecim anadolu jet satildi o artik baska bir kurulus THY bambaska bir kurulus...

Adsız dedi ki...

İş nedeniyle ayda mutlaka en az dört kez uçağa biniyorum. Pegasus, Onur Air, Atlas Jet, Anadolu Jet, THY hepsini denedim. Saati ve fiyatı uygun geleni seçiyordum. Bir yıl sonra edindiğim tecrübe ile şunu söylemeliyim içlerinden en iyisi tartışmasız THY. Bazen ciddi fiyat farkı olsa da yinede şaşmıyorum. Sallantı ile geçen yolculuklar, saygısız çalışanlar, yastık isteyince boş gözlerle bakan hostesler, aksayan uçuşlar, ölümüne yapılan inişler nedeniyle daha ucuza da gidebilirdim diye düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

Bence sorun kalem degil, biz türklerin hostesleri hizmetci gibi görmemiz. Form doldurmak icin evet istenilebilir, hatta herkesin istemesine gerek kalmayacak sekilde dagitilabilir ama sirf bulmaca doldurmak icin kalem istemek, iade edilmesini istenincede bozulmak huysuz kadin tribidir :) Ayrica o sheraton kaleminin yürütülmüs oldugunda nasil bu kadar emin olabiliyorsunuzki? Hediye edilmis olamazmi?

Adsız dedi ki...

ayşe ne kadar saçma salak bir yazı yazmışsın böyle eminim bu yorumu yayınlamazsın ama oku diye yazıyorum yazma kabızlığı mı çekiyorsun yazacak konumu bulamıyorsun diyeceğim ki arşivindeki aylar itibariyle girdiğin post sayısına bakarsan yazma kabızlığı çektiğin çok açık ama maşallah ağız ishali olmuşsun. zaman bulamıyorum senin bahanen yazacak konu bulamıyorsun ve böyle aptal suptal şeyler yazıyorsun. yazı kendi içinde çelişiyor yazdığını bir kez okumuş olsaydın bu yazıyı yayınlamazdın. son paragrafta potansiyel hırsız muamelesi görüyorum demişsin ya aynı ön yargıyla hostesi potansiyel hırsızlıkla suçlayarak sheratondan yürütülmüş kalem deme cüretini kendinde bulmuşsun (hayır ben o hostes değilim ve onu tanımıyorum sana sürekli kütüphaneni yakından çek bloğa koy diyen adsız yorumcuyum) nerden biliyorsun o kalemin yürütüldüğünü böylesi kesin ve emin bir şekilde yazmışsın. hiç yakıştıramadım. üstelik önceki yıllardaki postlarında büyük büyük atıp tutuyordun listesiz hiç bir şey yapamam diye listesiz hiçbir şey yapamayan ajanda tutan zart zurt herşeyin listesini yazan birinin çantasında bir kalem olmaması ne kadar komik. makyaj çantanda göz kalemi veya dudak kalemi varsa onla yazsaydın ha ha ha bu da bu yazının seviyesine uygun düşen bir espri olsun ve bu yazıyı yazdın diyede bu uçak firmasından bir özür veya bedava uçak bileti beklentin varsa bunu da açık açık yazsaydın.

Adsız dedi ki...

Bir kabin memuru sizlerin deyimiyle hostes olarak cok güldüm yazdıklarınıza:) kalemi istiyoruz genelde,cünkü diger sirketleri bilmem ama thy ucaga kalem yüklemesi falan yapmıyor yani yanımızdaki kalemler kendi kalemlerimz ve sürekli birseyler yazmak imzalamak zorunda oldugumuz icin yeleklerimizde garson edasıyla kalem tasımak zorundayız:) gunde ortalama 4 ucus yapıyoruz ve her ucusta en az 10 civarı yolcu kalem istiyor bulmaca form vs icin ve maalesef giden verilen kalem de gelmiyor:) yatıya gittigimiz oteller de genelde bize kalem verir hem giriste bir sürü form dolduruyoruz hem de ucusta yolculara verip kalemsiz kaldıgımızı bilirler yani yürütme falan yok:) bu arada anadolujet hala türk hava yollarının markası ve biz de kabin ve kokpit ekibi olarak anadolujette de ucmaya devam ediyoruz sadece bazı ucaklar sunexpresse kiralandı satılmadı..
cok uzun yazdım ama dısardan bakınca gercekten tam da sizin yazdıklarınızı düsünürdm bu durumda hem bulmaca var hem kalem vermiyosunuz diye sinirlenebilirdim ama keske olsa da versek en son istedigimiz sey yolcunun böyle elimizde olmayan seylerden bize sinirlenmesi:)tıpkı sandvic kek baska bisey yok mu diyip bize küsen ya da ucakta dovmekten beter eden yolcular gibi :)yani keske olsa da versek ey thy duy sesimizi:))

Adsız dedi ki...

Kesınlıkle Anadolu jet . Pegasus uçuş saatlerıne uymaz adamı bekletırde bekletır. Anadolu jet ıcın daha bekledıgımı bılmem. Kalem konusu da bence muhım degıl takmayın pegasus suyuna bıle para alıyor bu daha onemlı ;)

earwen dedi ki...

ay insanlar delirmiş yahu..şaşırdım.

daphnevega dedi ki...

Kabin memnuru olarak çalışan Anonim,

Çok teşekkürler yorumunuza. Ben kalemlerin şirkete ait olduğunu düşünüyürdum, elbette kendi kalemlerinizi vermek istemeyebilirsiniz. Yine de bence havayolu şirketleri dergilerine bulmaca koyuyorsa uçakta kalem istenebileceğini göz önünde bulundurarak, talep durumunda uyduruk tükenmez kalemlerden yolculara dağıtabilmeli. Bu isteğimizi nereye bildirebiliriz? :) İyi günler!