8 Şubat 2013

yeni bir diziye başlasam?

House M.D. bittikten sonra haftalık takip ettiğim tek dizi How I Met Your Mother kaldı. Bir süredir şöyle heyecanla izleyeceğim bir diziyi bekliyordum, 3 tane birden buldum! İki özlediğimiz Kevin sinemadan TV'ye geliyor, bunun yanında Amerikan dizilerinden sıkılıp yeni bir şeyler arayanlar için bir tane de bomba Danimarka dizisi var!

1. Borgen
Uzun zamandır seyrettiğim en iyi dizinin bir Danimarka'dan çıkması ne garip! Seçimlerden zaferle çıkan ilk kadın başbakan olan Birgitte Nyborg'a odaklanan dizinin şu ana kadar yayınlanmış 2 sezonunu gözümü kırpmadan izledim. Dizinin dili Danca olduğu için başlarda takip etmek biraz zor geliyor ama olayların içine girdikçe bu küçük bir detay olarak kaybolup gidiyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Sadece ben değil, Bafta da Borgen'i tavsiye ediyor. 2012'de aynı dalda aday olduğu Modern Family'yi sollayıp ödülü kaptığından beridir dünyanın geri kalanı Borgen'den haberdar. Türkiye'de şu an 1.sezonu gösteriliyor. Toplamda 2 sezon yayınlandı ve Mayıs'ta 3. sezonu geliyor. Bana da sabırla beklemek kalıyor.


2. The Following
Yıldız oyuncular dizilere kayıyor, diziler canlanıyor! Bu senenin en büyük hitlerinden olacağı tahmin edilen The Following'in başrolünde Kevin Bacon var. Bir seri katil ve onun yönettiği 'tarikat'la ilgili olan biten çok heyecanlı. Digiturk diziyi Amerika'dan 48 saat sonra yayınlıyor. Şu an elimizde topu topu 3 bölüm var, buraya kadar her şey şahane gitti, Çarşambaları beklemek için sebebimiz var!



3. House of Cards
 Bu senenin bir diğer bombası da Kevin Spacey'li House of Cards. Robin Wright da kadroda. Dizi Şubat başı Amerika'nın VOD platformu Netlix'te başladı. Değişik bir yöntem deneyip, ilk 13 bölüm topluca Netflix'te yayınlanmaya başladılar. Bizde henüz ilk bölümü yayınlandı, her hafta Salı günleri yayınlanacak. İlk bölüme göre konuşursak harika bir şeyler çıkacağa benziyor.


Güzel güzel dizilerimiz olsun, kim korkar hain kıştan!

4 yorum:

Sahildeki Ev dedi ki...

Finlandiya'da yaşayan arkadaşım geçen yaz bana bir sürü İskandinav ülkeleri dizilerinden oluşan DVDler bırakmıştı. Bu kış seyrede seyrede, garip bir şekilde bağımlılık yaptılar bende..Borgen'i çok merak ettim şimdi...

Adsız dedi ki...

merhaba,
bu diziler hangi kanallarda ve saat kaçta acaba?

Dlayra dedi ki...

Önce The Following'e başladım ve beğendim. Ama 3. Bölümdeki geri zekalılıklardan sebep pöfff derkene kocanın kaydettiği House of Cards'a başladım; ve bam! İşte budur. Her açıdan bayıldım:) özlemişim Kevin Spacey'ii.

Adsız dedi ki...

following dünyayı kurtaran adam olmuş :)