27 Mart 2014

domestik

Gündemden hepimizin içimiz şişti. Bir yandan kurtulmak elimizde olmasına rağmen kurtulamadıklarımıza akıl sır erdiremezken, diğer yandan gelişi ve gidişi üzerinde bir etkimiz bulunmayan kış sonunda bitti. Pazar günü sonuç ne olursa olsun tarihimizde önemli bir güne şahitlik edeceğiz. Bu manyakça zamanları ileride nasıl hatırlayacağımı düşüyorum. İçindeyken bile bu kadar gerçeküstü geliyor, üzerinden zaman geçince şu halimize nasıl da hayretle bakacağız. Yine umutluyum, bu sefer her şeyin bambaşka olduğunu gördükçe daha da heyecanla bekliyorum.

Bahar bu ara bana iyi gelen tek şey. Şu kış rehavetinden kurtulup sokağa çıkmak lazım. Açık havada akşamlar ve hafif elbiselere beş kala ben de bir süreliğine evle kurduğum tuhaf bağı koparıp, domestik halimi terk ederek kendimi güneşe teslim edeceğim.

İşte beni kış uykumdan uyandıran ilaç. Hello çağla! Ne zaman eriğin önüne geçtin sen? Bu sene çağlayı erikten çok daha büyük özlemle bekledim. Şu anda karnım ağrıyana kadar yemekle meşgulum. Carrefour çağlasının bile ucuz ve güzel olduğu bu kısacık dönem hiç bitmesin :)


İbeking.com ahşap mavi raf çalışma odasına çok yakıştı. İçindekileri değiştirip duruyorum. İbeking'in ıvır zıvırlarını hala duymayan varsa internet sitesinde kaybolacak! (Bu arada bebeklik fotoğrafında masum masum bakan Tırmık tam bir dünya güzeli değil mi? Pembe burun.)


Geçen hafta sonu iki ayrı kez pembe lalelerim oldu birbirinden habersiz! Lale dünyadaki en estetik çiçek değil de nedir? Biri mutfakta öbürü ofis masamda içimi açıyor.


Minik balkonumda saksı koyacak yer kalmadı. Ektiğim fesleğen, kekik ve naneler çıksın diye bekliyorum. Yazın bunları bol bol kullacağım. Ev ekonomisine dev boyutta katkılarımla: gelsin pesto soslar, naneli limonatalar! Şu saksılar biraz washi bant istiyor sanki, değil mi?


Evdeki yaban mersiniyle ne yapacağını bilemezsen olacak şey bu. O kadar sağlıklı, antioksidan bir şeyi böyle süper lezzetli ama kalori bombası bir şeye çevirdim. Bravo bana. Tarif şuradan. Parmaklarımızı yedik.


Haydi tamam bahar geldi, artık evden çıkıyorum!

3 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Bahar geldi ama biz gündemden kafayı kadıramıyoruz ki , ülkece içimiz şişti vallahi :)
Çağla sevmem ama Erik dedin mi akan sular durur bende :)

Öykücü dedi ki...

Bahar da fotoğraflar da çok güzel! Muffinlerin vişnelisini yapmak için motive oldum:))

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba
bloğunu okumak istiyorum ama arşiv şeklini değiştirebilirsin bu şekliyle hem benim için zaman kaybı oluyor hemde arada bazı postlar kayboluyor önceki sayfa sonraki sayfa yaparken birçok blogda var yıllar altında aylar ayların içinde de kaçtane post varsa gösteriyor yana doğru açılan şekilde. hem okunan post renk değiştirdiğinden atladığım bişey var mı diye de zaman kaybetmiycem bloğunu beğendim fotoğraflar güzel.