10 Ağustos 2006

Ayvalik numero uno


Eveet yazi dizimizin son 2 bolumune ulasmis bulunuyoruz! :) Bugun Ayvalik, yarin Ayvaliktaki aksam yemegi ve soooon! Aksam yemegini Hurriyet'in ilk onlarinda devamli cikan ve en son 2 hafta kadar once en iyi deniz urunleri listesinde ilk 10a giren Bay Nihat'ta yedigimizi soylersem belki de bir sonraki bolum daha heyecanli hale gelmis olur!

Ayvalik' bilmeyen yoktur herhalde. Benim bilmedigim kismi bizim yazligimiza 45 dakika mesafede olduguydu. Tatilin sonlarina dogru rehavetten uyanip cevremize bir bakalim diye Ayvalik'a gittik bizde. Yerli halktan guvenilir kaynaklarin tavsiyesine uyarak kumrularimizi Mesut Bufe'de yedik. Memnun kaldik. Daha sonra Seytan Sofrasi'na dogru yola ciktik. O yolda, Ayvalik'in yeni yanan ormanlarinin tamamini goruyorsunuz. O kadar uzucu bir goruntu ki.. Haberlerde gosterilen kadariyla ben bu kadar genis bir araziye yayildigini tahmin edememistim. Her sene neden boyle birsey olmak zorunda ki? Burda bir turlu yolunda gitmeyen milyon tane seyden biri daha iste..


Posted by Picasa
Her seye ragmen seytan sofrasina vardiginizda gordugunuz manzara, daha onceki manzaralari unutturuyor. Ben buraya kucukken gelmistim ama sanirim o zamandan bu zaman cok seyler degismis.. Gunesin batisini seyretmeye gelen birkac yuz insan vardi(Hayir abartmiyorum!) Ama gunesin batisini buradan seyretmek de bu kadar insanin bilip de geldigi kadar seyretmeye degerdi.. Ustteki 4lu fotograftan 3uncusunun sag alt tarafinda gorebileceginiz gibi (bu tarifle ve bu boyutla gercekten gorebilecek misiniz?) insanlarimiz, seytan sofrasi'nin her tarafina beyaz bezler baglamislar. Tamam milletce her firsatta dilek dileme durtumuzu seytanin ayak izi oldugu rivayet edilen yere -ki tabiki bu da pek muhtemel degil- yapilmis kafesin ustune baglanan cesit cesit kumas parcaliyla cumle aleme gosteriyoruz ama etraftaki calilara neden kumas baglar ki insanlar? Zaten o kumaslar yuzunden birakin seytanin ayak izini seytan girip yasasa o kafeste kimsenin ruhu duymayacak!
Yinede gunesin batisi sahaneydi...

Gunesi batirdik, Cunda adasi'na yemegimizi yiyecegimiz balikciya dogru yola ciktik...

Arkasi yarin..

Hiç yorum yok: