7 Ağustos 2006

Candarli Volume II

40 derecelik Ankara'dan guzel Candarli gunlerini yazmak gercekten cok aci verici.. :( Oturma odasi tamamen iptal durumda. Aksam 8e kadar gunes aldigi icin gunduz orada oturmak mumkun degil. Sanirim bu benim Ankara'da yasadigim en sicak yaz. Geceleri de cam pencere acik yatiyoruz, halka acik durumda, hirsizlara duyurulur!
Dikili belki de herkese Candarli'dan daha tanidik geliyordur. Bizim minicik Candarli'dan sonra 14000 nufuslu Dikili tabi gayet buyuk. Biz de bir gun muhtemelen sahiplerinin "Turkbuku'nden bizim neyimiz eksik!" diye dusunup actiklari bir "beach"e gittik. Havana filan beklemeyin tabii.. Ama ruzgarsiz bir yer ve denizi de yuzulebilecek sicaklikta olunca bizim icin Havana'dan daha guzel oldu...
Garip ve gereksiz uyari tabelalarindan birini de bu beach'te gorduk.
O gunun aksami ise bir baska guzeldi. Candarli'nin sehir merkezinde denize karsi artik geleneksellesen raki-balik gecesi.. Eger raki seviyorsaniz ve Efe'nin yas uzum rakisini hala denemediyseniz, kesinlikle en kisa zamanda deneyin. Icimi cok yumusak, yaz gecelerine cok uygun.. Guzel sohbet edilecek arkadaslar, lezzetli mezelerle biraraya gelince, karsida isiklarin yansidigi bir deniz varsa, ruzgar hafif hafif esiyorsa insan acaba buyuk sehirlerde biz neden kendimizi paraliyoruz diye dusunmeden edemiyor.. Hep boyle bir hayat yasasam acaba 1 ay sonra sikilir miyim? Sadece sinirli bir zamana sikistirildigi icin mi bu kadar zevkli yoksa gercekten hayatin tadi bunlar mi? Hep tatilleri bekleyerek mi gecicek bu hayat?
Hepbirlikte izleyip gorecegiz sanirim.. Bir de ben Kenan Dogulu'yu pek sevmem. Eskiden bir cizgi film vardi. Monciciler vardi. Bence Kenan Dogulu onlara benziyor. Ama bir sarkisinin bir bolumu var ki galiba her duyusumda bana bu yazi hatirlatacak..
Birdenbire hayatinin tumu oldun
Gecelerine gun gibi dogdun
Gidersen birgun biri uzulur cok..
Sadece bu kismi dinleyip nakaratta sesi kisinca cok guzel oluyor.. :) Simdiden bir sonraki yili bekliyorum sanirim..

Hiç yorum yok: