30 Mart 2007

konudan konuya zıplayan klasik Ayşe postu

Küçüklük fotoğraflarıma bakınca ne kadar mutlu bir çocuk olduğuma şaşırıyorum. Belki de o yaştayken hayallerin sınırı olmadığı için insan o kadar sınırsızca mutlu olabiliyor. Sabahları uyandığımda "büyüyünce" ne istersem onu olabilirdim ama asla ve asla düzgün bir şey olmak istemezdim. Dansöz olmak isterdim mesela hep. Bayılırdım dansöz kıyafetlerine! :) Tüllü, pullu, dore! Bütün çocuklar aslında göz önünde olacak, parıltılı birşeyler olmak istemeli bence, onların doğasına uyan bu. "Doktor olucam" diyen çocuklar bence ailesinden etkileniyor. Bir avukatın ne yaptığını nereden bilsin ki çocuk avukat olmak istesin. Benim çocuğum avukat, doktor filan olmak istemesin, astronot olmak istesin, ben de "Fezalara git yavrucuğum" diye seveyim onu. Bir süre kandırılmak herkese iyi gelir vesselam. Belki Asena'ya rakip olacaktım, mühendis oldum. Aman ne güzel oldu.



Doğum günümde 2 tane yemek kitabı hediye aldım, çok çok mutlu oldum. Biri Gizem'den Klasik İtalyan Yemekleri diğeri de Ayşegül'den Balık Tarifleri. Biraz sanki gelinin amcasındannn gibi oldu, neyse.. Kitaplarım çok güzel, resimli resimli.. Balık tarifleri kitabının içinden bedava defter kuponu çıktı arayınca eve getiriyorlar. Böyle kendiliğinden kategorilerine ayrılmış acayip şirin bi yemek defteri. Aradım geldi, şimdi kategori kategori yemek yazıyorum.




İtalyan yemekleri kitabını karıştırırken şöyle yandaki gibi bir tarife rastaldım. 6.maddeye daha yakından bakacak olursak, patlıcanları BÖRTTÜRMEMİZİ istediklerini görürüz. Sizin engin bilgilerinizi bilemiyorum ama ben gördüm ki benim bilgilerim börttürmeyi içine alacak kadar engin değilmiş. Aradım gugıldan, bir site şöyle bir açıklama vermiş, tebrik ediyorum kendilerini.

SÖZLÜK ANLAMI: Börtmek eylemi yaptırılmak

Alkış alkış! 'Ben transformatör gördüm'den bir farkı var mı allahaşkına bu cümlenin? Yani yaptığım aramalardan elde ettiğim çelişkili sonuçlar beni hiç tatmin etmedi. Bört.

Cuma bonusu olsun bu fotoğraf..

İlkbahar resmi olarak gelmiştir benim için artık. Çünkü erik geldi.

Minicik ve yumuşak çekirdekli ama olsun geldi işte.

p.s: Dün sabah bana Ayşemon diye hitap eden commentlerden çağrışım yapacak Selçuk, beni arayarak uyandırdı. İtalya'ya gidiyomuş eşşek, ona bilgi verdim birazcık. Birazdan çok da kıskandım :) Ne çok gidiyosun be İtalya'ya hayret bişey.

16 yorum:

HMF dedi ki...

cok guldum Ayse yazdiklarini okurken..:)

burcu dedi ki...

Ayse, eriklerle beni can evimden vurdun. Eriksiz memlekette yasamak da baska bir zor. Neyse mayisda geliyorum Turkiye'ye, o zaman yerim artik :(

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

yasasın erik

bething* dedi ki...

gece saat 1 ve su resimden sonra canim tuzluu erik cektii off beeee :)

Adsız dedi ki...

Kot gömlek hiç yakışmamış.

daphnevega dedi ki...

hmf,
:)börttürmek aklıma geldikçe ben de gülüyorum:)

b.,
Geçen sene aynı sorunu ben de yaşadığım için çok duyarlıyım bu konuda. Gönderirim, cidden:)

aqua,
Keşke senenin her zamanı bulunsa..

bething,
Ya evet ben bu etkiyi düşünmemiştim! Benim de canım istiyo şimdi baktıkça:)

?,
Çocuklara her şey yakışır. Çok modaydı, ailecek giyerdik :) Üşenmeyip bu yorumu bırakmanız beni çok eğlendirdi.

burcu dedi ki...

Cok tesekkurler, erik zamanina yetisemeyecek olsam isterdim gercekten :)

MorKoyun dedi ki...

Bu yaziyi sabah okudum simdi aksam, gun icinde 'bort' aklima geldikce guldum, cok komik:)) anlami olmadigindan sanirim her yerde kullanilabiliyor ama en cok mutfaga yakisiyor:))

cenebaz dedi ki...

Ya, hani cayır cayır yanan kömür sobalı bir odada bir de çok kalın balıkçı yaka bir kazakla oturursun da sıcaktan fenalık gelir ya. Hah, işte tam o duruma biz sıcaktan börttüm deriz. Herhalde, çok sıcaklamak, ısınmak, pişmek gibi bir anlamı var. Ama yemek tarifinde hiç kullanmamıştım:)

YOK Kİ dedi ki...

ayse,
erikler beni mahvetti. off burada nerede bulunur ki erik? hic dusunmuyorsun bizim gibi yesil erik nedir bilmeyenlerin oldugu bir memlekette yasayanlari :)
en kisa zamanda 'fresh' market'i yoklayacagim ben de.

daphnevega dedi ki...

b,
:)no problemo! Anytime..

morkoyun,
Gündelik hayatta daha sık kullanmak lazım ama di mi:)?

cenebaz,
En azından birimizin duymuş olması ne güzel! Artık ben de sıcaktan fenalaşınca börttüm diyeceğim!!:)

yok ki,
Ah düşünmez olur muyum! Geçen sene aynı sorunu yaşadım, resmen erik aşerdim. O yüzden bu sene erik gönüllüsüyüm. "Overseas" bloggerlara Türkiye'den erik gönderilir!!

New York Muhtari dedi ki...

yesil erik koydun ya alacagin olsun :-((( bir anda diyecegimi bile unuttum.

Bazen yesil erik olmayan bir ulkeyi tercih ettigim icin kendi kendime kiziyorum... ama bu resimleri gorunce....offf offf

daphnevega dedi ki...

new york muhtarı,
Ben sonradan üzüldüm böyle yaptığıma sizi düşününce.. Geçen sene ben de aynı senin gibiydim, şimdi kendimi buldumcuk gibi hissettim. Yok artık erik, söz!:)

Serra dedi ki...

erik cikmiiiiiiiiiiiii$ ;(

~Serra

Adsız dedi ki...

börttürmek şöle demek oluo: kaynayan sıcak suya bastırıp, yumuşayıncaya kadar haşlamak. hani lahana sarması için lahana yaprakları haşlanır ya, börttürmek de denilio bazı yerlerde:)9

mehmet dedi ki...

yeşil erik bulunur 0216 375 28 48