11 Nisan 2007

tebdil-i mekanda ferahlık varmış aslında.

Evet evet tatil modundan çıkamıyorum bir türlü ama şimdi bu fotoğraflara da yazık, bin tane fotoğraf çekmişim..

Günlerdir bahsi geçen ve akıldan çıkmayan parfümün sahibi portakal ağacı. Neden koparıp yemediysek? Hayatımda portakal yemeyen, portakal suyu içemeyen bir insanım. Bugün meraktan evde portakal kokladım :) Öyle kokmuyormuş.


Capon balıkları : Hoşgeldiniz!!! Kırmızı ışıkta beyaz oluyorlar, ciddi söylüyorum! Sıra sıra japon balıkları. Ben üzülüyorum yalnız olanlarına, 2 kişi olanlar görece daha şanslı. Acaba onlar da öyle mi düşünüyordur yoksa zaten micik olan fanusta daha mı çok yer kalsın istiyorlardır kendilerine? Bizim başkaları için düşündüğümüz 'en iyi' her zaman 'en iyi' değildir bazen onların gözünden.


Renklerle oynanmamış bir fotoğraf bu. Gerçekten böyleydi. Pavyonumsu kırmızı, sanki çok pavyon görmüşüm gibi! Ama youtubede çok komik pavyon videoları var -kendim bulmadım bunları, şaka mı gerçek mi onu da anlamadım!!-, biraz da acıklı, ne biliyim, ben Amsterdam'da Redlight District'te de aynen öyle olmuştum zaten.. Neyse, a couple of Mojitos ve arkada üniforma converselerim! Değiştir şunları Ayşe, ya da yenisini al kendine!! Mojito içerken kafadan Bacardi mojito reklam müziği güm güm yapıyor, belki de bunun sebebi mojitolardan önceki rakılar.. Kim bilebilir ki?? :)


Ertesi gün kenarları ayakkabı bağcığına benzeyen bikiniyle aralıksız 5 saat yatacaksan güneşin altında, bir gece önce kaç rakı ya da mojito içtiğinin bir önemi var mı sanıyorsun? Yok. Yat yatabildiğin kadar, son limonatayı da yandaki İngiliz turist kızlar içsin, sana limonata kalmasın.


Dönüş yolunda "Geçse de yolumuz bozkılardan, denizlere çıkar sokaklar" söyledik.. Ben ODTÜ şenliklerine bu sene kimler gelsin istiyorum listesi yaptım. Liste şöyle: Mor ve Ötesi, Yeni Türkü, MFÖ, Duman. Sadece 4 hakkım olsa bunları seçerdim. Neden 3 ya da 5 değil de 4 bilmiyorum.

Normal hayata adapte olma çalışmaları:
1. 4 günlük tatilin hediyesi olan 2 kilo nasıl eritilecek o düşünülüyor. Bir de bugün 8 km yürüdüm uzun aradan sonra tekrar, bunu her gün yapmayı düşünüyorum. Bugün madem ki 8 km yürüdüm o zaman önceden yediğim koskoca bir kremalı milföyü ve bir kase çikolatalı dondurmayı eritmişimdir değil mi? Yeterince isteyerek ve severek yenen şeyler kilo yapmaz zaten, di mi? :)
2. Süper filmler seyrettim bu ara. Bir de en yakın zamanda karşılaştırmalı bir Capote yazısı yazmak istiyorum.
3. Kahramanmaraş'a Ankara'dan hergün uçuş yokmuş,
4. Hepiniz geliyorsunuz di mi Cumhuriyet yürüyüşüne cumartesi günü???

17 yorum:

Tugc dedi ki...

Ben okulda yeni yapilan salona bile en son gittim. Herkes dumur oldu :)
Ama yuruyusler en azindan hafiften daha eglenceli oluyorlar.
Annem yazlari israr ediyor yuruyelim diye, ben sabah 8de uykulu oluyorum daha. Uyku daha tatli :) Beach volley filan oynasak bari de, oyle versek :D
Sahi, benim daha 3bucuk hafta daha okulum var. :(

HMF dedi ki...

suu:) demek bu mevsimde de gormek gerekliymis..ayy cok guzel fotograflar Ayse...

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayse,

Cumartesi nerede yuruyus? Hani belki ben de gaza gelir katılırım size :) Benim de 4 kilo fazlam var ama her cumartesi-pazar haftaya baslarım yuruyuse diyorum. Bu haftaların sonu yok ama. Kaldıgınız otel hangisi? Sevgiler Defne

daphnevega dedi ki...

tuğçe,
Aslında en güzeli açık havada yürümek şöyle i-pod'u kulağa takıp ama sıkılıyorum bir yerden sonra. Şimdilik koşu bandında karşıma bi tane film koyuyorum, 1.5 saat onu seyrederek yürüyorum, ancak o oyalıyor beni. 3buçuk hafat bşey diil yahu çok az kalmış!:)

hmf,
:))çok teşekkür ederim, tekrar gitmeyi çok istiyorum.

defne,
Ya benim şapşallığım iki yürüyüşle ilgili notu aynı kısımda vermek olmuş hemen düzelteceğim onu. Cumartesi bahsettiğim yürüyüş Cumhuriyet yürüyüşü. Saat 11:00de Tandoğan meydanı'na yürüyoruz. Belki bir başlangıç olur yürüyüşe :))

bembi dedi ki...

ama haksızlık bu tatil fotoğrafları, bikiniler, limonatalar falan. tamam bi kere yazdın antalyayı yeter artık böyle şeyler koyma ;) şaka bi bu sabah ben de yürüyüşlere başlamak istiyordum, havalar düzeldi ama rahatsızlandım. Bu arada cumartesi 11de ben de tandoğandayım! :D yihu!

melontheroad dedi ki...

Kahramanmaraş'a Ankara'dan her gün uçuş olmadığı gibi,olan uçuşlar da bazen ertelenebiliyor, çünkü pist çok kısa ve eğer sağlam rüzgar varsa uçak inemeden geri dönüyor.
Sene 2005 aylardan Temmuz..Haberin olsun:)
Mutlaka gidilmesi gereken yer:Ferah Pastanesi

Adsız dedi ki...

neden Kahramanmaraş a uçacaktın ki??

benim nişanlım orada askerrrrrr :(

daphnevega dedi ki...

bembi,
Geçmiş olsun! Umuyorum hepimiz birden adapte olabiliriz bu spor işlerine :))Cumartesi çok güzel olacağına eminim!!

melontheroad,
Hımm demek sen de!! Ferah Pastanesi'nin methini şimdiden duydum. Tarhana ısmarlıycam, tarhanası meşhurmuş Kahramanmaraş'ın duyduğuma göre :)

daria,
Yok yok ben değil! :)Kahramanmaraş asker olmak için çok da kötü gelmedi kulağa, güzel bir şehir diye duyuyorum, nişanlın umarım rahat yapıyordur, Allah kavuştursun mu denir bu durumlarda :)

Adsız dedi ki...

ayşe selam, hangi otelde kaldın görüntüler çok güzel de sevgiler şebnem

Aslı Cin dedi ki...

Ayşeciğim, bu otel için eşimin doğumgününde bir haftasonu kaçamağı planlıyorum başbaşa, bakalım ayarlayabilecekmiyim?

Bu arada kendimden utanıyorum ama bu yürüyüşe katılamayacağım, gelecek olsaydım sizlerle de tanışmayı .çok ama çok istiyorumdum, şimdilik tek yapabileceğim bayrağımı asıp elimden geldiğince bu yürüyüşü duyurabilmek kendi adıma.

Bir de duyarlılığın için teşekkürler :)

Ozgur Gercek dedi ki...

hillside su coookkk guzel bir otel, rahat bi kere, otel gibi degil hem, ayrica rengarenk bir lobisi var, sonra portakal agaclari;). en guzel kismi balkondaki bembeyaz yataklari :) fotograflar cooookkk guzel. simdiye kadar hep bahar geldi bahar geldi diyorum, artik yaz geldi diyebilirim sanirim :)

daphnevega dedi ki...

şebnem,
otel hillside su.

aslı,
Yazdan önce ayarlamaya bak bence aslıcım, şu an tam mevsimi antalyanın. Yürüyüşle ilgili herkes tepkisini elinden geldiğince koyduğu sürece güzel şeyler olacağına inanıyorum. Duyarlı olmak hepimizin sorumluluğu.

çido,
Evet biz de çok memnun kaldık, fırsat olursa tekrar gitmeyi çok isterim. Artık "oficially" yaz geldi, şimdi de yazın tropik bir yaz geçireceğiz diye korkuyorum!!

Adsız dedi ki...

Hayırlı teskereler denir içinde asker geçen bi muhabbet olunca :)

8 km yürüyceine hafif tempolu 3 km kos. Sisman ev hanımları gibi yapma.

daphnevega dedi ki...

şafak,
Seni döverim. Sanane yahu, ben spor yapıyorum, bu başlı başına mucize gibi bişey, sen hala öyle yapma böyle yap diyosun. Açın Türkiye'nin önünü!

Adsız dedi ki...

Yürümek ya çok şişmanların sporudur ya da yaşlıların. 2'si de değilsin. Bİliyoruz da konusuyoruz 8km yürüycem die 3 saat kascagına 20 dk kos zmndan kazan...

Hayır etrafta spordan anlayan adam çok feyz al azcuk.

daphnevega dedi ki...

şafak,
8km yi 1 saat 15 dakikada yürüyorum. Yavaş koşmak da diyebiliriz:) Kardeşim sevmiyorum koşmayı, yoruluyorum, alla allaa karışmasana online asker!

Avon Dünyası dedi ki...

Ayşe burası Hillside mı?