24 Mayıs 2007

fal, iş, güç, yemek, kafam karmakarışık.

Kadınlar arasında farklı zevklere sahip olmak, farklı bir karakter yapısına sahip olmak ya da farklı bir hayat tarzını benimsemiş olmak fark etmeksizin ortak olan bir şey var. O da fala olan merak. Şimdi tabii bu konuyla kafayı yemiş insanlar var onları ayrı tutuyorum ama benim tanıdığım, bildiğim herkes en azından bir Türk kahvesi içtikten sonra masaya şöyle bir bakınır fal bakacak kimse var mıdır diye. Ya da genelde biri gittiği herhangi bir falcıyı anlatıyorsa, -bunu farklı gruplarda gözlemlediğimi söyleyebilirim- "Nerdeymiş?, İyi biliyor mu?, Ne kadara bakıyormuş?" gibi sorular gelir masadaki farklı farklı dişilerden. Fal sevmeyen fazla hemcinsimi tanımıyorum diyebilirim. Aaaa Nevra sevmiyor aslında. Neden sevmiyorsun Nevra yahu? :)

Ben İstanbul'a gitmeden önceki hafta Ayşegül İstanbul'daydı. İstanbul büyükelçimiz Başak, Ayşegül'ü bir falcıya götürmüş, anlat anlat bitiremediler. Başak da adamdan komisyon mu alıyordur nedir, beni de götürdü aynı adama. Şimdi heyecanla bekliyorum söyledikleri çıksın diye. Bir de bu sefer iyice yazdım kafama söylediklerini çünkü ben genelde falı dinlerim dinlerim, sonra bir gün sonra hepsini unuturum.

Şimdi neleri aklımıza yazmışız buraya da yazalım, unutunca dönüp burdan okuruz.

1. Önümüzdeki 1 hafta içinde işe girmem gerekiyormuş. Ki bugün biryerle görüştüm. Aslında resmen burada olayı referanduma sunacak kadar kafam karıştı. Sabah 8 akşam 8 biraz uzun bir mesai değil mi? Hem de cumartesi de saat 4'e kadar çalışıyorlarmış. Babam bunların büyük kısmının göz korkutma olduğunu söyledi ama bilmiyorum, ya öyle değilse? İngilizce ve İtalyancamı kullanabileceğim bir iş ama bunun yanında Ankara'nın ücra köşelerinden birinde. Bir de görüştüğüm adam "Biz sizi sektörün önemli kişilerinden biri yapmayı planlıyoruz, o yüzden öyle en azından önümüzdeki 5 yıl içinde işten çıkmayı, evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı rafa kaldırmanız gerekiyor" dedi. Yuh yani daha neler.. Yarın cevap vermem gerekcek büyük ihtimal. Off. Son görüşmeyi yaptığım bir denetim şirketi var haber beklediğim, sanki hep orası olacakmış da, ben de ekim gibi başlarım gibi bir fikir vardı kafamda. Şimdiden yanıma onlarca kitap alıp, yaz tatilinde yazlıkta geçirilecek huzurlu günlerin hayalini kuruyordum. Ne b.k yiyeceğim hiç bilmiyorum. Kararsızlık kadar sinir olduğum bir şey yok.

2. Kazanacağım asıl parayı ellerimi kullanarak yapacağım bir işten kazanacakmışım. Tabii aklım hemen cafemde ellerimle hazırlayacağım yemeklere gitti. Şu an bunla ilgili bir gıdım bile gelişme yok ama olsun. Adam dedi ya artık ben iyice inandım, tabii yapılan işlerin çoğu elle yapılıyor, masöz olup çıkarmışım bir de, hahahah

Bunlar dışında da bir sürü konuyla ilgili tutturduğu şeyler oldu. Asıl işimin matematikle olduğu ve bankacılıkla ilgili şeyler mesela. Harf de tutturdu adam üstüne üstlük. Özel hayatla ilgili bir şeyler de söyledi. Ben bir türlü aşk hayatım hakkında yazmayı beceremediğim için onları da yazmıyorum :) Her konu hakkında bır bır konuşan birinin bu konu hakkında bir türlü konuşamaması da ilginç olsa gerek..
p.s: İlk 2 fotoğraf faldan önce gittiğimiz Ara cafe'de, sonuncusu da faldan sonra gidip de 5 saat kalkamadığımız Nar isimli yerde çekildi. Birayı pipetle içen de bizim bıcırık Elif :)

29 yorum:

begumgum dedi ki...

daha once denetim sirketlerine basvurup (price waterhouse mesela),itinayla kacan biri olarak,kesinlikle soyledikleri seyleri yaptirdiklarini soyleyebilirim;hic calismadim ama ark.lardan biliyorum.Sabah 8 aksam 8 cok uzun ve yasadisi bir mesaidir ama yaptirirlar,canini cikarirlar;sabahlayanlari biliyorum maalesef.Ama bunun yanisira birkac sene sonra cok ciddi para kazanmaya baslarsin.Tercih senin Aysecim ama bence simdiden seni boyle kasan yerlerden uzak dur :)

daphnevega dedi ki...

begüm,
Şimdi benim cevap vermem gereken yer bir fabrikanın idari işler bölümü. Resmen piyangodan çıktı, ne başvurdum ne bişey, adamlar beni buldu. Dediğim gibi daha önce başvurduğum denetim firmasından da cevap bekliyorum. Fabrikada çalışma saatleri 8-8; denetim firmasında da 9-6 diyorlar ama öyle olmayacağını bal gibi biliyorum. Anlaşılan o ki hiçbir yerde suyunu çıkarmadan bırakmıyorlar adamı.. Bakalım düşüne düşüne varacağız bir yere herhalde..

gezicini dedi ki...

merhaba
daha önce uzun yıllar(7 yıl) çok bilinen firmalarda(fabrika+pazarlama) çalışan biri olarak şartlar her zaman çok ağırdır demem lazım. yaşını bilmiyorum ama 5 sene sonra hiçbirşey yapacak halin kalmaz, yoğun mesai insana sağlık problemleri getirir. ben şu andaki aklım olsa, üniversitede kalmak isterdim. inşallah herşey gönlünce olur..
sevgiler
gorki

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

08:30-14:40 arası calısan bır ogretmen olarak aysecım sana soyle dıyebılırım bız az calısıyoruz az para alıyoruz ! sen cok calısacaksın ama hakkını verıyorlardır emınım yanı deger bence karıyerın ıcın bekarken calıs bolbol :=)

begumgum dedi ki...

Aysecim,kesinlikle onlarin dedigi gibi olmayacak ama yine de sen nerede daha mutlu olacagini dusunuyorsan ona gore sec.Ben olsam,sadece hayal de olsa 6'da cikmak gibi bir sansim var diyerek denetimi secerdim sanirim :) (bak nasil celisiyorum,oralar da cok calistiyor halbuki) :) sen eminim dogrusunu bulursun,bizi bilgilendir :)

daphnevega dedi ki...

gorki,
25 yaşındayım, şartları keyfime göre olan bir yer araya araya bir hal oldum, ama anlaşılan öyle bir yer yok, galiba biryerden başlamak ve yıpranmamak için büyük çaba göstermek gerekiyor. Üniversitede kalmak eğer bölümünü çok seviyorsan iyi bir seçenek olurdu sanırım..

aqua,
:) öğretmenlik güzel şey ama dediğin doğru.. görüştüğüm kişiye bakılırsa zaten böyle bir düzende çalışırsam hep bekar olacağım :))

begümgüm,
İnsan bir sabah kalkıyor ve hayatının en azından birkaç senesini etkileyecek bir kararı 1 günde vermek durumunda kalıyor. Bakalım ben de merak ediyorum neler olacak, haber vereceğim :)

sebotuna dedi ki...

Selam Ayşe benim eşim de audit işinde ve bana fenalık geliyor onun çalışmasından sabah beşte bile geldiği oluyor düşün:)) Audit işini kesinlikle tavsiye etmem hele de bayanlara.... Şebnem

burcu dedi ki...

Ayse, cok kolay gelsin. Benim hic yapamayacagim seyler. Zaten o yuzden doktora yapiyorum ya. Gerci onun zorluklari da bir baska. Mesela haftasonu diye bir kavram yok. Surekli calismak zorundasin. Gecen sene boyunca pazarlar da dahil olmak uzere gunde 5-6 saatten cok uyumaya zamanim olmadi mesela. Hatta guya tatil icin istanbul´a geldim ama hala hocam is isteyip duruyor. Cok yazdim ama diyecegim o ki, ne kadar yogun olursa olsun eger seviyorsan yapacagin isi, yuku agir gelmiyor hic. Umarim gonlundeki isi bulursun.

Adsız dedi ki...

Price'ın kötü şöhreti var. Diğerlerinden daha cok calıştıroyr. Yoıksa gerek E&Y gerek KPMG de calısan ark'larım var bir iki kez haricinde 9-10'dan sonra cıktıkları olmadı. Diyeceğim o ki evde oturup kısmetini bekleme.

Bana sorsan denetim mi diğeri mi. Diğerini çok bilmemekle beraber denetim derdim :) Yaptığım iş basvurularından belli değil mi? :)

daphnevega dedi ki...

rabbit,
Çok haklısın ben de devamlı aynı şeyleri sorguluyorum ve ne kadar gerekli bu tempo, dünyayı kurtaran ben mi olacağım diye soruyorum..

b.,
Keşke benim de ana bilim dalım üzerine gidebileceğim bir konu olsaydı ama ne yazık ki tüm bu seçeneklerden daha da uzak.. Akademik olmak en güzel seçenek yine de buna ben de çok inanıyorum..

şafak,
:) çok şükür kısmet beklemeye ihtiyacımız yok, seni çok fena döverim! sen tabii girecen denetim şirketine, seninle önceliklerimiz çok farklı; daha işin başından eşşşşşekler gibi çalışacağını bilerek bir işe girmek, gecenin gündüzünün olmaması bana ne açıdan bakarsan bak mantıklı gelmiyor; şahane paralar dönüyor olsa içim yanmayacak. Sanki beni tanımıyormuş gibi konuşma işletmeci bey :)

HMF dedi ki...

aaa ama kimse falci nerede diye sormamis:)

bu arada..valla hic kolay is yok..hayat icin, para kazanmak icin maalesef cok calismak gerekiyor..ama zaten calismazsak cok mutsuz oluruz..garip bir iliski...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Ayşe,

İşin başından doğru kararı verebilmek çok önemli. Yani nasıl başlarsan öyle gider diye bir söz var ya. Doğruluk payı var bu sözde. Ctsi çalışmak çok zor birşey. Pazar günü ne yapacağını şaşırıyorsun. Hele evli olunca daha da zor. Mesai saatleri önemli. Bu kadar geç çıkmak bir süre sonra yoracak seni. Bir önceki iş yerim hem evime çok uzaktı hem de ctsi çalışma durumu vardı. Bir süre sonra kendi kendime "ben ne için yaşıyorum?" gibi sorular sormaya başlamıştım. Sunulan şartlar da komik değil mi biraz? Yok 5 sene içinde şunlar olmayacak! Evet, bir yerden başlamak lazım. Artık çalışmak istiyorsun anlıyorum ama seveceğin bir işi yapman çok önemli. Cafe fikri süper. Zaten insanın kendi işini yapması en güzeli bence. Benim de istediğim bu. Ama bakalım...Hakkında hayırlısının olmasını diliyorum Ayşecim.

İstanbul'dan sevgiler.

bembi dedi ki...

aysecim eminim dikkatle karar vereceksindir. ama klasik ve geyik gibi de gelse içindeki sesi dinlemek gerekir. ben işle ilgili bu şekilde karar verebiliyorum :) allah utandırmasın diyorum ve de mesai hakkında begümün dediklerine katılıyorum. daha işe almadan en önemli kişilerinden biri yapmak.. 5 yıllık planını yapıp özel hayatına karışmak.. bi kere evlilik, doğum, tatil senin hakların :) bence saçmalamasınlar :) ama şimdi ben bu kadar laf ettikten sonra işi kabul ettim dersen, başarılar diler, hep gözlerini dört aç, kendini ezdirme derim ;))

daphnevega dedi ki...

hmf,
:)falcı istiklal caddesinde, eğer merak edersen daha fazla detay sana mail atarım, şimdi adamı afişe etmeyelim:)Dediğin gibi, kolay iş yok. İnsan beklentileri doğrultusunda bir şey bulmalı diye diretiyorum, bakalım:)

sebla,
Sizden böyle yorumlar geldikçe inan ki çok seviniyorum çünkü bire bir yaşamış kişilerin tecrübelerine çok değer veriyorum. Bir süre yurtdışında yaşamak beni durgunlaştırdı, hırsımı aldı götürdü. Çok yükselmek gibi planlarım hiç yok artık.. O yüzden de bu kadar uzun saatler boyu çalışmak anlamsızlaşıyor. Ama tam istediğin gibi bir şeyi nasıl bulacaksın dersen orada tıkanıyorum doğru :)

bembi,
Bu işyerinde çok şey öğreneceğim doğru ama erecek bile olsam kendimi böyle bir tempoya uydurmayı manasız buluyorum. Şu an çok şükür ki acilen çalışmam gerekmiyor, belki de o yüzden böyle davranabiliyorum, bunun farkındayım ama bunun bana getirdiği daha özgürce karar verebilme lüksünü de değerlendirmek istiyorum. Ben de bilmiyorum ne olacak :)

Aslı Cin dedi ki...

Ayşe'ciğim adresi alayım?

Şaka bir yana, şu iş beni gerdi. Biraz önce işimle ilgili düşünüyordum ben de. Müşteri işlerini bitirdim, kolleksiyona çalışmaya başladım ve her zamanki gibi işimi ne kadar sevdiğimi fark ettim, bu döneme girince. Ama ne kadar seversem seveyim, hep bana "yaşamak" daha cazip geliyor. İnsanlar buna iş dışında hayat diyorlar ama bana göre gerçek yaşam iş dışında. İşi ve çalışmayı hiç bir zaman amacım olarak görmedim, yaşamak için araç olarak gördüm.

Uzun lafın kısası seni biraz tanıyorsam, sen yaşamayı seçen insanlardansın, o iş için o kadar özverili olup hayallerini ve isteklerini unutmaya hazır mısın?

Cevabı hayırsa bu işi bir dakika bile düşünme.

$afak dedi ki...

Kısmet derken işi kastetmiştim be! İçin fesat senin :)

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim Aslı'nın dediğine kesinlikle katılıyorum. benim içinde çalışmak sadece bir araç amaç hiç değil. Çünkü zamanımızın o kadar büyük bir bölümünü iş yerinde geçiriyoruz ki geriye hayatı yaşamak için vakit kalmıyor. Ben 8.30-17.30 çalışan biri olarak bu bile bana şu an inanılmaz yorucu geliyor. O yüzden iş seçimi ve mesai saatleri çok önemli. Belki şu an sana uzak gelebilir ama belli bir süre sonra sende sorgulamaya başlayacaksın. Doğru kararı vereceğine inanıyorum ben.
Hani derler yaa benimde bu aralar fena falım geldi. Çevremde de yok ki ööle referansı kuvvetli olan :P

Unknown dedi ki...

ayseeee sana yorum biraktim ama goremedim burda...bu blogspot benim yorumu yedi mi ne?:)
Inan butun bu yazdiklarinin arasinda "kararsizlik kadar sinir oldugum bir sey yok" lafina takildim ben...Benim cok fazla yasadigim bir durum oldugundan cok iyi anliyorum seni....:) Basa bela yani o derece:)))
Is konusuna gelince...Eninde sonunda bir secim yapilacak, denemeden yuzde yuz hangisi daha iyi bilinemeyecek muhtemelen...Ben yaptigin secimin senin icin en iyi olmasini diliyorum....
Guzel bir haftasonu olsun...

www.elifden.com

daphnevega dedi ki...

aslı,
Şu an hayatımın büyük kısmını işime adayacak kadar motivasyonum yok.. Böyle hissetmezken de böyle ağır tempolu işlerde sadece kendimi test ederim, asla mutlu olamam diye düşünüyorum.. İşini sevmek çok önemli çünkü o zaman insan daha kolay katlanır gibi geliyor olumsuz yönlerine ve yoğunluğuna..

şafak,
Ay niye fesatlık olsun ayol, her türlü kısmet güzel :))

nuray,
Farklı farklı kişilerin bu konudaki yorumlarını görmek inanılmaz mutlu ediyor beni. Bak senin mesai saatleri pek de fena değilmiş aslında :P Şimdi bu yaştayken çalışıp görmemiz gerekiyor bunu da biliyorum, artık uzatmaları oynuyorum :))

e.l.i.f,
Yorumun gelmedi bana, bir karışıklıklar olmuş :) Ben yapı olarak kararsız olamayan bir insanım, her şeye çok sistematik yaklaşıp çözmeye çalışırım ama bazen öyle olmuyormuş, hakikaten kötü oluyormuş :)Deneme konusunda haklısın, bir şeyler imzalamak zorunda olmasam gözüm kapalı gideceğim:) Sana da iyi bir haftasonu diliyorum!

gkhngnyhn dedi ki...

"Biz sizi sektörün önemli kişilerinden biri yapmayı planlıyoruz" =) ha şa kendileri için bir şey istemiyorlar :)

daphnevega dedi ki...

sarbon,
:)) Tabii bence de, bendeki ışığı internetteki sivi'mden nasıl aldılarsa artık! Aslında benim sabah8-akşam 8,cumartesi de 4'e kadar dendikten sonra gözlerimin kocaman açılması üzerine şu şekilde söylenmiş bir laftı: Tabii ki bu kadar çok çalışacaksınız, biz sizi sektörün önemli kişilerinden biri yapmayı planlıyoruz. Biz ne anlyoruz: Ağzına bir parmak bal çal, eşşek gibi çalıştır.

$afak dedi ki...

Default olarak ctesi çalışacaksınız diyen bir şirketi ben olsam reddederim. Eğer geçici bir durum değilse. Tabi karar senin canım...

Adsız dedi ki...

Ben sabah 10 akşam en erken 19:30 çalışıyorum cumartesileri de bazen 1'e bazense 5'e kadar kalıyorum işe göre. İlk başlarda paniklemiştim çok fazla gelmişti ama çalışmaya başlayınca özellikle iş yerinde vakit geçirmeyi sevmeye başlayınca saat sayma işi geride kaldı. Denemeden bilemezsin sen de. Başla çok daralırsan Ağustos gibi bırakır tatil yapıp yeni işe başlarsın. İş bırakmak için bahane istersen buradan ortaklaşa en iyisini buluruz senin için :):)
Umarım senin için en iyisi olur.
Bu arad ahaftaya İtalya2ya gidiyorum nette birşey ararken senin eski anılarını okudum bir kez daha :)Ne dolu dolu yaşamışsın. İstediğin, çok özlediğin bişey var mı???
Ci Vediamo!!
baci

Adsız dedi ki...

merhaba ayşe,
ben price da çalışıyorum. sanırım burada yanlış anlaşılma var. ben sadece bu sektörün için de yaşayan biri olarak şunu diyebilirim. evet çok çalışmanızı isteyen bir sektör bu. fakat 12 ay boyunca değil. bizi motive eden bir çok faktör var bu şirketler de. tatiller, geziler, denetime gittiğin antalyadaki,... şirketler, ve dinamiklik... hayat hep kötü değil. ben gayet mutluyum. evliyim ve 2 çocugum var. evet belki bazı zamanlar az vakit ayırıyorum. ama 12 ay boyunca değil bu. sadece belli zamanlar. son olarak şunu demek isterim: insan istediği her şeye zaman bulabilir. eger istiyorsa. 3 sene sonra, gayette rahat yerler de iş bulabilme şansın da çok yüksek bunu unutma..
damla

daphnevega dedi ki...

şafak,
:)default olarak dediler, ben de reddettim:)

zeya,
İşini sevmek çok önemli gerçekten.. İtalya'ya gittiğin için ne kadar şanslısın, harika bir zamanlama! Özlediğim şeyler o kadar çok ki! Bol bol harika yemeklerden ye (özellikel gerçek mozzarella!) ve fotoğraf çek, tadını çıkar!:)

damla,
Commentin beni çok mutlu etti. Haziran başı gibi cevap gelecek, bekliyorum, hala kesin bir şey yok ama emin ol ki eğer kabul alırsam, benim kararımda senin bu yorumun etkili olacak.

Maybe. dedi ki...

Hr Cuma Cumartesi, Caddebostan sahilde fal bakıyorum. Beklerim :]
Ayşe Blog'çularına bedava bakacağım söz:]

daphnevega dedi ki...

maybe,
ben bu fırsatı kaçırmam ama bak, şimdi burada her şeyimi yazıyorum, burdan bakmak yok! :)

Maybe. dedi ki...

Hahaha hemen hepsini okuyacağım! :)) imdi okul da bitiyor gelsin Ayşe, gelsin bogçular:))

Adsız dedi ki...

ne yazık ki psikolojik bir yaklasım olucak ama insan icindeki egoyu tatmin etmeden bir ust benlik olayına gecemezmiş zırvalamısta olabilirim ama yaklasım asagı yukarı boyle yani senin esas icindeki cafe olayı yani hic bir sey mutlu etmicek mesela ben hala iş bulamadım surekli ogrenci modunda yasayıp tuhaf sertifika programlarına katıldım ama nafile yok yani olmuyor sevmiyorum aslında ben ascı olmak istiyorum diye buldum kendimi okul mu ank da yok ancak kurslarla yetiniyorum su an...
nube...