4 Mayıs 2007

ob*la*di*ob*la*da*life*goes*on*


Yeni Canon'umun -seviyeli bir birliktelik yaşıyoruz şu sıralar- ilk ürünü :) Evde fotoğrafı çekilecek ne kadar çok şey varmış meğer, manyak gibi fotoğraf çekiyorum devamlı. Makinemi hala çözemedim, fotoğraflar buğulu buğulu, bu sorunu çözersem seviyeli birlikteliğimiz daha da ileri boyutlara gidecek.. Kolyeyi almamın üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş, hala neyle takacağımı bilmiyorum, o kadar renkli ki.. Sanırım sadece çocukluğumla birlikte takabilirim :)


Ankara'nın bir Kıtır Piliç'i vardır. Böyle Ulus Heykeli gibi bir şey. Sembol gibi. Salaştır, kumpiri çok güzeldir, ben kadınbudu köftelerini de çok severim. Bagır bangır müzik çalar, güzel çalar. Bira-patates için herkes arada uğrar. Bir kaç sene önce altına, aşağı yukarı aynı formatla -ama çok daha geniş bir mekan, bir de Kıtır kadar salaş değil- Random açıldı. Orayı da severiz ama Kıtır'ın yeri ayrı.. Benim canım cicim birazcık da deli Ayşegülcüğüm Çayyolu Mahallesi muhtarıdır. Gerçekten değil tabii ama burada ne oluyor bitiyor, yeni ne açılmış, muhtardan çok daha iyi bilir. Her seferinde büyük bir heyecanla arayıp "Kızımmmm, Arcadium'un karşısına Peppermill diye bir yer açılmış, süpermiş, hadi gidelim!" gibi cümleler kurar. Beni de heyecanlandırır. Her yeri süper bulur zaten benim Polyanna Ayşegülcüğüm. Tüm üniversite hayatımız boyunca yanyana ders çalıştık. Kitaplar ve hesap makineleri arasında sabaha yaklaşan saatlerde bunalınca "Offf yaa, uzaylılar gelse, bizi kaçırsa da kurtulsak!" diye gerçekten hiç gülmeden ve bunu çok içten isteyerek dileklerde bulunup 4 sene aralıksız, beni hayretler içinde bırakmıştır. İkimiz de şehrin biraz dışında Çayyolu civarında oturduğumuz için bu civarda buluşup , kahve içeriz. Geçen ay bir kahve sonrası "Gel bak seni nereye götürücem" diye beni senelerdir bu civarda oturmama rağmen hiç görmediğim bir sokağa götürdü. Bizim buraya resmen bir restoranlar sokağı yapılıyor! Wok, Özsüt, Quick China, Mezzaluna şimdiden bildiklerimiz.. Veee bir de Kıtır!


Son üniversite grup toplantımızı her zaman olduğu gibi Ayşegül hanım organize etti ve 15 kişiyi allem edip kallem edip, şehrin baya dışındaki Kıtır'da toplamayı başardı. Herkes biraraya gelince çok eğlenceli oluyor, o gece de çok eğlendik, hem de Kıtır'ı denemiş olduk. Tunalı'daki kadar salaş değil. Self-servis yok ama müzik yine çok güzel. 3 katlı harika bir mekan kazanmış oldu mahallemiz, artık bütün yaz gideriz! Biralarımızın yanında karışık kızartma tabağı, o kesmeyince bir de ekstra patates kızartması. Menüde Fajitalar bile var, vay vay Kıtır'a da bakın siz dedik, Fajitas Kokoreç bile yazıyor ciddi ciddi, ben denemem onu ama merak ettim nasıl bir şeydir. Yiyemediğim nadir şeylerden biri de kokoreç. İşkembe, ıspanak, kokoreç. Bunlardan başka her şeyi yiyorum galiba!


Haydi bakalım bir de soru-blog olsun:


Ben bunu hayatımda ilk defa gördüm. Başka bir şehirden geldi. Yenecek bişey :)

Acaba nedir nedir? :)

26 yorum:

Adsız dedi ki...

tarhana?

daphnevega dedi ki...

aaaaa! ama böyle hemen olmaz ki!! :)

Adsız dedi ki...

Rice paper??
Pirincten yapilan bir cins ince ekmek gibi diplerle yenilen bisey var, omu acaba?

P.S blogunu yeni takip etmeye basladim... Super!

Hep boyle neseli icten kal...

Ecem
xxx

Tugc dedi ki...

Kitir'a ben de gitmistim Ankara'dayken :) Tunali'dakine. Ve cok cok begenmistim. Bira ve kumpir yemistik biz. :)

Adsız dedi ki...

Tarhanaaaa:) Sıcak suyla ıslatırsan hafif yumuşar ve firik gibi olur.Firik de taze tarhanadır zaten.Çorbası da müthiş olur.

http://uykucuseker.blogcu.com/

mono dedi ki...

Madolarda satıyolar bundan maraş tarhanası diye...

Adsız dedi ki...

maraş tarhanası o.Afiyet olsun
şimal

daphnevega dedi ki...

ecem,
Söylediğin güzel şeyler için çook teşekkürler :) Rice paper değil bu, tarhanaymış ama ben çok merak ettim bu rice paper nasıl oluyor, makarnasını yemiştim ama ekmeğini hiç duymadım! :)

tugce,
Hımm senin Ankara guide çok stratejik yerlerden birine götürmüş seni :) Ben de yazdım, canım istedi dünden beri:)

anonymous,
:)Eveet! Suyla mı? Gerçekten mi? Firik mi? Allah Allah! Vay be öğrenecek şeyler hiç bitmiyor!

mono,
Doğru satıyorlarmış :) Ben de sanki buluş yapmış gibi mutlu olmuştum oysa ki:)

şimal,
Anlaşılan bunu bilmeyen bir tek benmişim zaten :))teşekkürler!

Herbert dedi ki...

Evet şahane bir şeydir o tarhana. Ben kuru kuru yemeyi severim ama genelde ıslatıp bol cevizle tüketiyorlar.

gezicini dedi ki...

Çayyoluna haftasonu gelmek lazımmış, bak sen neler oluyormuş o tarafta?
sevgiler
gorki

HMF dedi ki...

yaa herkes hemen soylemis ama..ben de soyliycektim..tarhanaa:P

meltem dedi ki...

AYŞE YALNIZ DEİLSİN BEN DE İLK KEZ GÖRDÜM.YORUMLARA BAKMADAN ÖNCE HATTA TÜRKİYEDEN Mİ YOKSA DIŞARDAN BİR ŞEHİRDEN Mİ GELDİ BU ŞEY DİYECEKTİM.İYİ Kİ ÖNCEDEN OKUMUŞUM YORUMLARI ....

SEVGİLER

daphnevega dedi ki...

herbert,
Çok acı yahu! :) Ben de büyük gayret gösterdim sevmek için ama galiba şu ıslatma olayını denemek lazımmış, bir dahaki sefere artık!

gezicini,
Evet!! Mahallemizi kalkındıralım:)

hmf,
Ya ben nerede yaşıyorum, neden bilmiyorumm!!!

meltem,
:)oh be! Rahatlattın beni, teşekkür ederim!

Mr.TGM dedi ki...

Kokoreç yemeye Kıtırdan başlayabilirsin:)

Murat Ozdemir dedi ki...

kimsenin aklina gelmedigi icin ben yazayim dedim, tarhana bu :)

Unknown dedi ki...

Ay ben hayatta bilmezdim o beyaz seyin tarhana oldugunu :) ogrenmis olduk :)
yarin Manisa da Cumhuriyet Yuruyusu var, bende sonunda katilabilecegim, 13 undede Izmir de varmis zaten,
yarin 50 otobus gidiyoruz sesimizi bir yerlere duyurmaya, fotograf cekecegim bol bol tabikide..

daphnevega dedi ki...

mr.tgm,
hımm bu öneriyi dikkate alıcam :)

murat,
Vallahi öyleymiş, tek bilmeyen de benmişim gibi:)

buket,
Evett! Çok iyi yapıyorsunuz Buketcim, fotoları bekleriz:))

$afak dedi ki...

Kokoreç yenmemiş bir hayata hayat demem mümkün değil (:

10...

melontheroad dedi ki...

firik denen şeyi ben hiç sevmemiştim,iğrenç kokuyordu,hala öyle mi?
Ayşecim,fotoğrafa merak saldıysan sana National Geographic İnteraktif Fotoğraf Okulu'nu öneririm. Fotoğraf çekmenin sırlarını anlatan 4 CDlik bir set.Bir aralar dergi her sayısında bir CDyi veriyordu.Kitapçılarda satılır mı bilmiyorum ama ben Canon makinemi Yalçınlardan almıştım, yanında hediye etmişlerdi.Bulamazsan haber ver alternatif yollar düşünürüz;)

daphnevega dedi ki...

şafak,
10 gün mü kaldıııı! Yuppii! :)En büyük asker bizim asker:)

melontheroad,
Vallahi benim favorilerim arasına giremedi bu yiyecek, ama değişik şeyleri hep denemek lazım:) Dediğin seti mutlaka araştıracağım, tam ihtiyacım olan şey, kurcalaya kurcalaya bozacağım diye korkuyorum makinayı. Bulamazsam haber vericem mutlaka:) Çok teşekkürler.

MorKoyun dedi ki...

Kendini yalniz hissetmeyesin benim de haberim yoktu arkadastan, ogrendim:)
Kitir bizim cocuklugun ilk hava basilasi mekaniydi, okul kirilir Kitir da bira cakilir, derlerdi, ben bilmem, inektim, o ayri:)

daphnevega dedi ki...

morkoyun,
haha :) Aynen öyle ya cidden, okul asılınca gidilen yerdi lisedeyken, hey gidi hey :)

Adsız dedi ki...

o kahraman maraş'a ait tarhana kıtır kıtır oluyo çok güzel ben çok yedimde ondan biliyom

bembi dedi ki...

ayşecim ben daha bunu yeni okudum sanırım! kıtır, quick china... bunlar nereye açıldılar veya açılacaklar!! quickchina henüz açılmadıysa açılışına kendi imkanlarımla davulcu ve zurnacı getiririm!! çook merak ettim neresi bu restoranları olan, gizemli sokak!?!?!

bu arada ben de dün ilk defa, çayyolunda bir liva daha gördüm. yüksekte, 3 katlı, teraslı, manzaralı bir yer. girmedim uzaktan ama çok beğendim! o bölgenin adını tam bilemiyorum ama sen görmüşmüydün, çok güzele benziyor! :))

daphnevega dedi ki...

anonymous,
evet ben de öğrendim bir süre önce..

bembi,
Tam olarak tarif etmem gerekirse, Uludağ'ın karşısındaki caddeye giriyorsun orada sol tarafta yeni bir site var onu geçtikten sonraki sola girince karşına çıkıyor bütün bunlar. Quick China hala afiş asmamış ama Wok ve Mezzaluna'nın afişleri pırıl pırıl parlıyor. Ben cuma akşamı gece 1 civarında Kıtır'daydım ve fuldü! Mahallemiz canlanıyor yuppi!!:) Hazır mekan konuşuyorken, bir de TEB Otel'in hemen arkasına kocaman bir Ivy açılmış, havuz başı. Şahane, bayıldım! Kesinlikle görmelisin.

hedonistt dedi ki...

yorum yapmakta biraz geç kaldım galiba ama olsun dayanamicam :)) ben bi maraşlı olarak tekrar açıklama istiyorum kendisini ister böyle çıtır çıtır,ister ıslatıp yanına ceviz,badem,fıztık vb şeylerle ya da çorbanın içine katarak yada firik halindeyken yiyebilirsiniz,bizim evde hep olur tenekelerde...bu kadar ilgi çekici olcanı bilseydim önce ben yazardım :))