1 Haziran 2007

Sake şişesinde çiğ balık olsam :)

Efendim bugün konumuz suşiii. Denizden çıkan her şeyi bayıla bayıla yiyen biri olarak çiğ balığa tepkisiz kalacak değiliz bir zahmet! Uzun zamandır Ankara'daki favori restoranlarımdan biri Quick China. Önceden de yazmıştım, hımm hem de bir burada, bir burada. Şimdi Çin nereee Japonya nere, sen her çekik gözlüyü capon mu sanıyorsun diyebilirsiniz, haklısınız. Restoran daha önceden Quick China-Maki Sushi idi, şimdi sadece Quick China olarak hayatına devam ediyor, çok şahane suşi yapıyorlar efendim, isim filan kurcalamayıverin!

Ankara'da bildiğim tek bir başka yer var Japon mutfağı bulunabilecek, o da Sushico. İkisinde de yediklerim kıyaslanınca Quick China'nın açık ara önde olduğunu söyleyebilirim.. Benim için ayrıca bir önemi var buranın, çünkü bizim kızlarla buluşma yerimiz, fırsat buldukça akşam yemeği için burada toplanıyoruz. Yaz gelince bahçesi açılıyor (şekil 1a), koskocaman bir bahçe, dekorasyon da gayet güzel.. Quick China aslında bir krallığın parçası; şöyle ki, Quick China, Kuki House ve Cafemiz'in sahibi aynı. Hatta bir de Şayeste var şimdi. Sanırım bu 4 yeri işleten çift şimdi boşanmışlar, hangisi hangisinde kalmış bilemiyoruz. Dedikodumuzu da yaptık.


Neyse restorana devam edersek, Çin, Japon ve Thai mutfakları var. Buraya yüz kere gitmiş olmama rağmen Thai mutfağından hiçbir şey denemedim. Hindistancevizli biftek fikrinin bana çiğ balıktan daha tuhaf gelmesi de ilginç bir durum aslında. Menüyü web sitesinden inceleyebilirsiniz, tüm yemeklerin resimleri var, bu benim için kocamannn bir artı. Yemeklerden önce masaya aperatif içecek ve yiyecekler geliyor (şekil 2a); bu da ikinci artı. Fotoğraftakiler Rainbow Roll, Ika Tempura Maki ve California Roll. Rainbow roll, avokado, somon ve levrekten; California Roll, karides, avokado ve yengeçten; Ika Tempura Maki ise kalamardan yapılıyor(şekil 3a). Benim "ııııyk nasıl yiyorsun çiğ çiğ o şeyleri!" diyen arkadaşlarım, kendilerine bunların dışında şahane şeyler ısmarlıyorlar. Yeşil biberli dana eti favori bir yemek mesela. Bir önceki postta yazdığım waffle benim burada en sevdiğim tatlı. Genelde yemeğin üzerine tatlı yemek aklıma gelmez ama waffle inanılmaz, kızarmış dondurma da çok başarılı ve ayrıca süslü!
------------------


Quick China bir süredir yemek kursları veriyor, ben bu yaz gideceğim ama henüz vakti tam belli değil. (Kurs demişken, Ankara'da yaşayıp da yaz tatilinde İspanyolca öğrenmek isteyen kimse yok muuu? Tömer'e kursa yazılmaya gittim. Haftaiçi gündüz 3 gün olan hızlandırılmış 1.kur için tek önkayıt yaptıran benim, 5 kişi toplanmazsa kurs açılmayacak. Yok mu kursa gelmek isteyenn? 4 haziran-29 haziran arası. Hadi hadi!) Quick China'nın kursuna da tam olarak karar verdiğimde yazarım, belki gelmek isteyen olur. Birlikte levrek keseriz, yosun sararız, Old Boy'daki gibi çiğ ahtapotlar yeriz :) Cazip değil mi?? :)
<\n>
**************
Bu arada Nagoya, Aichi konnichiwa! Büyük merak içindeyim :)

10 yorum:

bembi dedi ki...

üfff dün sushi sushi diye kendi etrafımda dönüyordum! favorim Quick china ve Kyoto California Roll, Somon Teriyaki :)) yemek kursu bitince, o malzemeleri nereden bulcaz pekii?

daphnevega dedi ki...

bembi,
Evet bu çok güzel bir soru! Bildiğim kadarıyla Metro Grossarket'te satılıyor. Yosun, pirinç sirkesi ve yasmin pirinci oradan bulmuştum ama gerisini ben de bilmiyorum, belki kursta söylerler.

Herbert dedi ki...

balığı çiğ yiyen bi milletin dondurmayı kızartması ne ilginç değil mi :) ama ikisini de çok severim, ankara kırsalında bu tür gıdaların olması da sevinç verici bi durum :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Aysecim, bende cig balik olayina alisamayanlardanim :) hepsinide denedim somon, tuna, karides ve adini bilmedigim baliklar ama yok bana gore degil :) ama kizarmis dondurma olayina bende bayiliyorum :) size afiyet seker olsun...

daphnevega dedi ki...

herbert,
:)) hiç böyle düşünmemiştim ya ne komik! Bir de kırsal demezsek yani biraz ayıp oluyor!!

buket,
Tamamen zevk konusu işte bu da.. Ben de ne kadar abuk subuk şey varsa yiyorum,ıspanak yiyemiyorum bir türlü mesela :)Bir şeyler de eksik kalsın:)

Adsız dedi ki...

o leziz yiyeceklere yorum yapamıcam ama tömer ve ispanyolca kursuyla ilgili birşeyler demek istiyorum. senin gbi sevilen bir bloggerın gideceği öğrenildikten sonra 5'e tamamlar gibi geliyor bana:) ama tömer gediklisi bir insan olarak fransızca ve almanca dışında o kurun açılması zor diyorum. çünkü ispanyolca, italyanca vs. kışın öğrenciler ankara'dayken gidilen kurslar daha cok ve yazın hızlı kurlarının açıldığına hiç şahit olmadım ben. bir de active english diye atatürk bulvarında alman kültürün yanındaki handa bir kurs var. almanca,italyanca,ispanyolca ve almanca öğretiyorlar. hocalar anadili alm,isp,it.. olan insanlar. ben gitmedim ama bir iki gidenle konustum memnunlardı. onu arastır derim. e-mail atınca hmn geri donuolar, ilgililer. umarım kurs işin hallolur. ispanyolca öğrenmek süper olsa gerek. ben de çok istiyorum;)
sevgiler

derya

Mr.TGM dedi ki...

Yazın Ankara'da olsam İspanyolca'ya gelirdim..

daphnevega dedi ki...

derya,
Ah 5e filan tamamlanmadı, nerdee! Active english'e mutlaka bakacağım, çok teşekkürler! E bak sen de istiyorsun, gidelim o zaman :)

mr.tgm,
Tamam turneden sora gidelim o zaman :)

G dedi ki...

6 ay gidip ilk kuru tamamlamis devamina vakit bulamamis biri olarak Active Languages'i ben de tavsiye ediyorum. Ispanyolca guzel secim! Bueno!

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ayse'cim:)
cafemiz ve kuki bogac uner'de kaldi:))
gamze hanimsa muhtesem sayestenin basinda..
bayilirim sushiye, canim cekti offff..