27 Haziran 2007

Martinlerden en sevdiğim


İçki dolabının -ki bir sandıktır kendisi aslında- arkasında unutulmuş yarım bir Martini şişesi bulmak, bir define bulmuşçasına sevindirdi beni geçen akşam. Vantilatör bu kadar sıcakta pek bir işe yaramıyor. Yine de sevdiğim bir kitaba dalıp giderken unutabiliyorum sıcağı. İddia ediyorum, içindeki kırık buzlar ve kırma zeytinle karışan Martini, yaşama sevincini geri getiriyor insanın. Bir de iyi kitap varsa yanında, sanki gizli bir voltran oluşuyor...



"Yaşayıp gidiyoruz işte" lafından nefret ediyorum. Yaşayıp gitmemeliyim ben. Garip hırslarımın çektiği bir arabada yolculuk etmeyi reddettiğimden, hayatta gerçekten neyle mutlu olacağım konusunu kafama takıp da, bu arayışı hayatımın odağına koyduğumdan, aslında beklentisiz görünüp, çok daha büyük şeyler bekliyorum şu hayattan.

Martin Luther King. Martin Scorsese. Martini. George Clooney. Martini.

8 yorum:

$afak dedi ki...

Bnm Pink Martini! :)

sevgilikeNdim dedi ki...

Etrafımdaki büyük bi çoğunluk yaşam felsefesini "hele bi şu yaşa gelelim, şöyle şöyle olur", "bakalım, ilerde olur" gibi cümleler üstüne kurmuş olduğundan dönem dönem cinnet durumlarım olabiliyor. Çünkü benim için herşey ama herşey "şimdi" olmalı. Dediğin gibi, "yaşayıp gitmek " istemiyorum ben. Ve sabah sabah bu postunu okuyunca sanki uzuuunnn yıllar görmediğim arkadaşımı görmüş gibi oldum.

gezicini dedi ki...

süper bi fotograf olmuş. baktım baktım yine bakıyorum :-)
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

seni ilk ne zaman okumaya başladım hatırlamıyorum bile ama uzun süre oldu onu biliyorum. yazılarını,fotograflarını, hayata bakış açını seviyorum. şimdi ismini hatırlayamadığım bir kitabın arkasındaki, ki cümleyi de çok net hatırlamıyorum ama hatırlatması gerekenleri çok net hatırlatan şu kelimeleri getirdin aklıma: balık adam gibi denize dalmamak ıslanmak gerek!
sevgiler.

daphnevega dedi ki...

şafak,
onu unutmuşum bak!

canan,
zaman o kadar çabuk geçiyor ki öğretilmiş şeylerin peşinden gide gide nereye varacağımızı çok merak ediyorum.. karşılıklı olarak birbirimizi anlamamıza çok sevindim :)

gorki,
sevindim beğendiğine, uğraşıyorum kendi çapımda. umarım daha da güzel olacak..

ayşe,
merhaba! ne güzel şeyler söylemişsin, teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

evet haklısın, simdi olmalı hersey, bir süre sonra degil! sonrası belli de degil zaten!

martini hic icmedim, ama sadece o zeytinli görüntüsü icin denemek istiyorum uzun süredir, bakalım ne zaman icicem?

Adsız dedi ki...

Ayşecim bir baktımki bizim Chidoşa yorum bırakmışsın. Bizim arkadaşımız Özgür'le evlendi biz nikahdaydık çok güzel geçti. Senide orda görünce ana dedim benim Ayşem bu

ibeking dedi ki...

bir de benim martinimden iç...iyiyimdir ben bu konuda..