24 Haziran 2007

quattro*cuatro


1. İspanyolca kursunda birinci kuru bitirmeme çok az kaldı. "Donde estas donde estas Yolanda" şarkısını anlayarak söyleyebiliyorum. Cuma günkü kur atlama sınavında böyle bir icraatta bulunsam işe yarar mı? Cumartesi-pazar ise kpss'ye gireceğim. Ne halt etmeye giriyorum bu kpss'ye hiç bilmiyorum. Ayşegül hanımın tavsiyesiyle aldığım 3 meydan larousse büyüklüğündeki kpss kitabına hiç dokunmadım, isteyen birine verebilirim.


2. Kitap okurken altını çizmeye kıyamıyorum, o yüzden okuduğum kitaplardan beğendiğim bölümleri bir deftere yazıyorum. O defterden kendime bir kitap yaptırmak istiyorum.


3. İki hafta sonra sınıf arkadaşım Evren evlenecek. Ben de ilk defa birebir tanıdığım birinin düğününe gideceğim. Bu, hayatımda gördüğüm dördüncü düğün olacak. Gördüğüm diğer iki düğünde de evlenen kızların adları Esra idi ve ikisi de aynı otelin aynı salonunda evlendi. Üçüncü düğüne ise tamamen dış kapının mandalı olarak katıldım. Bu düğün değişik bir tecrübe olacak ama yine de o vakti beklemeden kendimi Çandarlı'ya atma fikri de çok cezbedici. Çünkü düğünlerde eğlenme özürlüyüm. Düğünlerin formatı baştan aşağı değiştirilmeli diye düşünüyorum. Format, haha!

4. Bugün ODTÜ'nün mezuniyeti var, ben de stadyumda olacağım. Birlikte girdiğimiz bölümde kalan son temsilcimiz Can, bugün mezun oluyor ve bana kalırsa ODTÜ'de bir devrim yaşanıyor! Organize olduk haftalar öncesinden. Cümbür cemaat sürpriz yapmaya gidiyoruz. İstanbul'dan Erdem ve Büşra bile geldiler! Can, bizim orada olacağımızı bilmiyor. Bu saatten sonra burayı okumayacağını da biliyorum. Pastamız ve şampanyamız hazır! Törenden sonra da Drunk'ta ufak bir kutlama. Yuppi! Cehennem sıcağı bile keyfimizi bozamaz.

13 yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

BURALAR CEHENNEM SICAGI ÖTESİ

Adsız dedi ki...

muy bien !!!

Ne çabuk bitti 1. kur yada bana öyle geldi. Aferin sana

Düğün formatı haa çok güzel laf sevdim. Nasıl bir format düşünüyorsun? Ben çok kasarım düğünlerde sıkılırdım da belki senin format uyar bana

İyi Tatilleer

bembi dedi ki...

tebrik ederim! :)) ben kitaplarımın altını severek çiziyorum :) tekrar okuduğumda tekrar çizdiğim yerler oluyor :) yine de dediğin gibi bir kitabin olursa ben alırım :))

daphnevega dedi ki...

aqua,
bodrum bugün 50 dereceymiş. temmuzda ağustosta mahvolduk.

zeya,
Aynen ben de acayip sıkılıyorum düğünlerde. Bir kere masa masa gezip herkesi öpme faslını sevmiyorum, takıların konduğu sepeti çok sevimsiz buluyorum. Oyun havasında göbek atılmasını sevmiyorum. Büyüklerle dans eden çocukları istemiyorum. Ama bunların olmadığı bir düğün de çok zor herhalde.

bembi,
Tesadüfen böyle bir kitaba rastadım, daha çok ikna oldum böyle bir şey yapabileceğimi. Defter biraz daha dolsun, daha sonra neden olmasın?:)

Goddess Artemis dedi ki...

Merhaba,

Bloğunuzu gezdim ve pek beğendim. İzninizle linkinizi blogroll'üme ve RSS reader'ıma; sizi de mybloglog'da contact'larıma ekliyorum.

Görüşmek üzere, sevgilerimle :o)

Adsız dedi ki...

Selam,
fikir harika ben günlüğüme yazıyordum ama yakında geri dönüşümlü ağıtlardan alacağım deftere geçeceğim bir de seyir defteri yapmayı düşünüyorum, gezdiğim yerlerden anılarla dolu olacak :)

sevgiler

kıtırmak dedi ki...

Canım. Merhaba. Çok oldu buralara mesaj yazamayalı. Anca kendime geliyorum. Göç etmek kolay değilmiş... Aslında hala şoktayım gibi geliyor bazen.. Hala birşey yokmuş gibi davranıyorum. Bu biraz tehlikeli gibi geliyor bana zaman zaman. Neyse çok geçmiş olsun. Babana acil şifalar diliyorum. Kendinle ilgili yaptıkların çok güzel... Sonuna kadar tadını çıkar tatilin. Sevgiler...

daphnevega dedi ki...

goddess artemis,
ben de sizi tanımış oldum böylece, merhaba!

çilekli pasta,
yaptığım her şeyle ilgili kayıt tutmayı seviyorum, çünkü her şey, çabuk unutan biriyim. tavsiye ediyorum, yazın da yazın.

kıtırmak,
Merhaba! Umarım her şey güzel gidiyordur, adapte olma süreci bir an önce son bulur ve burada oradakinden daha mutlu ve huzurlu olursunuz hepiniz. Söylediğin güzel şeyler için de çok teşekkür ederim.

huysuz dedi ki...

hımm.. donde estas Yolanda ne demekmiş peki :) ben de sürekli dinliyorum o şarkıyı çünkü :))

daphnevega dedi ki...

huysuz ve tatlı,
Neredesin Yolanda demek. Hahaah! Çok ileri seviye olan ilk ispanyolca çevirimi yapmış bulunuyorum. Oley!

Unknown dedi ki...

tebrik ederim, 1. kuru bitirmissin. ben yanlızca 1 gün calıstım ve bıraktım ispanyolcayı, sözde yardımlasacaktık seninle! ama devam edicem =)
cok sıcak!!!!

daphnevega dedi ki...

aslı,
1 günlük ispanyolca macerası!:)) Havalar biraz daha serinlesin o zaman tekrar başla, italyancayla o kadar benziyor ki kendimi yeni bir dil öğreniyormuş gibi bile hissetmiyorum bazen. Senin için de öyle olacak eminim ki.

G dedi ki...

Hey gidi gunler, bende de ispanyolca ile ilgili soyle bir tutku vardi, sarki sozlerini anlamak. Ilk gun ogrendik, nasilsin, iyi misin, o sarkiyi da "com'estas, com'estas? Yolanda " diye Ispanyolca ogretmenimizde biliyor mu diye sormustum. Kadincagiz da dogal olarak hatirlayamamisti - melodiyi de becerememistim ki-.. Sevgiler.

budaboylebianimdi