16 Aralık 2009

göz çevresi bakımı

Haha! Başlık nasıl da sahtekar değil mi? Elbette bu konuda benden tavsiye alabileceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz ama herhalde artık benim böyle bir konu hakkında bilgi sahibi olamayacağımı bilecek kadar tanıyorsunuzdur beni. Neyse..
*
Bundan 3-4 sene önce, -ki ben o zaman nemlendirici bile kullanmıyordum- concealer almaya girdiğim mağazadaki gıcık satıcı kadın bana göz çevresi nemlendiricisi kullanıp kullanmadığımı sormuş ve haliyle benim ters bakışlarımın hedefi olmuştu. "Ben 24 yaşındayım ya, ne göz çevresi ne gerek var panikletmeyin beni, cık cık cık" demiş ve hanımefendinin beni tüm yaşıtlarımın bu ürünlerden kullanıyor ama benim dünyadan haberim yokmuş gibi hor görmesine de izin vermiştim. Aradan geçen yıllarda ben büyüdüm. Şu sıralar dev aynasında yaptığım çalışmalara göre de yüzümün çeşitli yerlerinde bir süre sonra belli olmaya başlayacak mini mini çizgiler var. Kimse bana o yakınlıktan ya da bir büyüteç kullanarak bakar mı bilemiyorum ama galiba 27 yaş artık satıcı kadını dinlemek için uygun. Göz çevresi kremi kullanmaya karar verdim.
*
Elbette bu kararımı takiben yüzlerce ürün incelemesi okudum, o marka mı bu marka mı diye araştırma yaptım. Sonra da kendime yakışır şekilde gidip avokado yağı aldım. Evet binlerce kozmetik arasından! Göz çevreme avokado yağı sürmeye başladım. Gördüğüm en güzel kokan yağ bu çıktı. Aslında gözlerimden değil de, kaşlarımın arasından korkuyorum. Sanki ben orada kalın bir çizgi barındıracakmışım gibi görünüyor. Yaşlanmayı bir istemiyorum, bir istemiyorum ki sorma. Her yerine dikkatlice kremler filan sürebilen biri de değilim ki, nasıl uğraşacağım onca şeyle. Umarım genlerin sağlamdır.
*
Konu hakkında söyleyeceğiniz şeyler varsa kendinizi tutmayınız. Özellikle "avokado yağı yüze sürülmez ki, her yerin yara bere içinde kalır" gibi şeyler söyleyeceksiniz buraya kadar durduğunuz kabahat.

26 yorum:

Elsa dedi ki...

Ay ayşe ama bu fotoğraf çok korkunç, içim fena oluyor sayfana baktıkça söylemeden geçemeyeceğim.

Bu arada, sevil, boyner gibi büyük kozmetikçilerin cilt bakımı yaptıgı günler oluyor ya, bence onlara gitmeyi deneyebilirsin böylece hem profesyonel yardım almış olursun hem de belki cildini fazla hırpalamadan bu işi çözüme kavuşturmuş olursun.

figoltx dedi ki...

Ayse'cim, maalesef yaslanmanin önüne geçilemiyor. O kremlere de pek fazla inanmiyorum ben. Hepsi ticari. Ha, kullanmiyor muyum? Tabi ki kullaniyorum. Hangisini dersen? Satinalim günümdeki ruh halime bagli freeshop'da bana ne cazip geldiyse.
Sana baska tavsiyem olacak. Yaslanmayi geciktirmek için günesten uzak dur ve eger alkol aliyorsan onu özel ve güzel günlerde olmak üzere sinirla. Baska, baska, kilonu her yasta koru ki cildin elastikiyetini kaybetmesin. Benim yaslamaya direnç sirlarim bunlar.
Kolay gelsin, Figen.

Nihan dedi ki...

Ayşeciğim göz çevresi öyle hassas ki, oraya her hangi bir yağ sürülmez.Bir süre sonra yağ bezeleri çıkmaya başlayabilir. Ben Bepanthene krem sürüyorum tüm yüzüme, hücre yenileyici nasıl olsa.Ama dikkat!Merhem değil, krem...
Seni seven, okuyucun Nihan :)

figoltx dedi ki...

Kirisikliklar yaslandigimizda eger yukari dogru kivriliyorlarsa hayati mutlu yasamisiz demektir. Bu durumda hepimize bol tebessümler diliyorum.

Quentins dedi ki...

merhaba ayşe, avakado yağını bilemiyorum ama ben dermalogicanın göz çevresi kremini kullanıyorum ve çok memnunum :)

Lighter-N dedi ki...

Avakadoyu yağ olarak kullanamadım ama maskesini yapıyorum ve çok memnunum...yarım avokadonun içine Allah ne verdiyse koyuyorum bu genelde 1 kaşık yağlı yoğurt ve 1-2 damla limon suyu oluyor....bi 10-15 dakka bekletiyorum ve ildim pırıl pırıl oluyor, denedim tavsiye ederim!

kip dedi ki...

Somethin'Special: cildiyecimin "bepanthene yenileyicidir al kremini tüm yüzüne sür" demesinden gaza gelip bepanthene başladım (sene 2006) ama her yerim yağ bezesi ve sivilce içinde kaldı. her cilt için nemlendirici olmaya uygun bir krem değil o.

ayşe: ben 27 yaşındayım 2000den beri gözümün altındaki morluklar yüzünden krem kullanıyorum . sen de cildine ve ihtiyacına göre deneyeceksin, yapacak bir şey yok. bakarsın avokado yağı süper gelir.

ben mesela kırışık önleyicilere geçmedim çünkü hep normalin 2 katı fiyatta oluyorlar =P hem de zaten erken bence. bir de botox var tabi. krem sürme, 6 ayda bir botoxa git. ben çooook sonraki yaşlar için düşünebilirim =)

LeyL@ dedi ki...

Merhaba Ayse!
29 yasindayim ve 2002'den beri göz cevresi için bir çok krem kullandim (ve de çok para harcadim!) En son kesfettigim ve gerçekten çok begendigim Sephora'da satilan "Yes To Carrots" markasindan "Eye can C clearly Now" urunudur. Sabah ve aksam suruluyor ve hemen farki hissediyorum.
Ayrica Clinique - "All About Eyes" da çok iyi ama fiyati biraz daha yuksek...

L@L dedi ki...

Ayşecim fotoğraf çok ürkütücü yazıya odaklanamıyorum :)

İlk... dedi ki...

Bu resimdeki arkadaşın kırışık sorunu ne olur bilemiyorum ama ben çok mimikli bir bayan olarak çok çekiyorum bu sorundan...gülmek çok güzel ama o kırışıklara sebep olmasalar daha mutlu olurdum sanırım :)
bende çok para harcadım, ay neler neler denedim...son 1 yıldır Roc kullanıyorum..bir tek ondan memnun kaldım ve çok daha iyi görünüyor gözlerim artk...en azından ben mutluyum, ee bu iş birazda psikolojik ya haniii, ürüne inanmak meselesi... :)çok takılmamak lazım :) sevgileeer.

esra dedi ki...

sevgili ayşe roc kesinlikle çok etkili, denemediğim göz kremi kalmadı benim de son birkaç senedir ve bir kaç ay önce roc ile tanıştım önyargım da vardı bu markaya karşı nedendir bilinmez:) resmen kırışıklıklarımı açtı yok etti, ki ben de göz çevresi kırışığı boldur çok güldüğüm için :)) bence roc' a bakmalısın, alerjik ciltler için de birebir zaten..

Adsız dedi ki...

ayşecim merhaba, konuyla hiç alakasız bişi söylicem sana.şimdi diyorum ki sen bigün otursan sevdiğin ya da şu sıralar okuduğun kitaplarla ilgili bi post yazsan.olmaz mı? beni de kitap arama zahmetinden kurtarsan.hazır raporluyken turuncu battaniyemin altında okurdum. film ve kitap seçiminde fazlasyla güveniyorum sana.
sevgilerrr...

Unknown dedi ki...

shiseido tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

fotoğraf felaket:)

pinkada dedi ki...

aman ha ayşe avakoda yağını sürmeye dvm etme yoksa yakında göz altlarında minik minik yağ bezeleri çıkmaya başlar!
tavsiyem marka olarak değilde yaş itibarıyla jel bazlı yağsız göz altı kremlerini kullanman.

Dilcun D. dedi ki...

ben fotoğrafa bakamadım, yazıyı da okuyamadım o yüzden adam gibi :)

Buketblu dedi ki...

yves rocher dene bence 26 yaşına kadar bakımla ilgili herşeye üşenen beni bilen adam etti. üstelik memnun kalmazsan 1 ay içinde şikayetini belirtip iade ediyosun. Bitkisel, güzel , her yaş grununa ayrı kremler yapmış esaslı bi ürün. Önerilir. www.yvesrocher.com.tr

mutlu kal!!!

Buketblu dedi ki...

yves rocher dene bence 26 yaşına kadar bakımla ilgili herşeye üşenen beni bilen adam etti. üstelik memnun kalmazsan 1 ay içinde şikayetini belirtip iade ediyosun. Bitkisel, güzel , her yaş grununa ayrı kremler yapmış esaslı bi ürün. Önerilir. www.yvesrocher.com.tr

mutlu kal!!!

Kiraz Limanı dedi ki...

Ben de kullanıyorum avakado yağını..Ve şu an mevsimi olduğu için de bal ve limon ile karıştırıp yiyorum harika oluyor :)
Aynı fikirdeyiz :)

HaNdE... dedi ki...

amanın!! fotoya bakamadığım için yazıyı okumadım ki been amaaaa :((

Adsız dedi ki...

avakado yağının kokusuda güzeldir ama ben kuşburnu yağı kullanıyorum harika bi kokusu var. ayrıca göz çevresinde gerçekten iyi sonuç verio. tavsiye ederim:)

caramel dedi ki...

ben de 27 yasında aynı panikteyim. bi gün bi baktım ki hiç olmayan kırışıklıklarım olmuş. 1 gecede olabilir mi bu? çok güldüğüm ve lens taktıgım icin gözümü devamlı aşağı çektirmeme baglıyorum bunu. sakın göz cevren yaglıysa shesiodo benefiance alma, clinique all about eyes alma, shesido brigtening var, onu bitirmeye calısıorum ama o da ii degil. ben de makeupalley'de roc ii diye bi de roc aldım daha memnunum.

Adsız dedi ki...

AYŞE BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM VE BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATAN EN İĞRENÇ POST.
SANA YAKIŞTIRAMADIM.

@Oman dedi ki...

anonymousun yoruma bak ya :D hayalkirikligina niye ugrarki insan niye yakismasin ben bu kizin bu hallerini seviyorum mesela icinde az biraz erkek ruhu barindiran bir kisilik ne guzel resim nesi igrencmis... hostel de izleemezsiniz kuzum siz simdi nedir yani hersey pembe suslu guzel orantili mi olmali dunyada :) aysecim bunca blog arasinda en dikkatimi ceken resimdi tebrikler yazin cok hos ..

Adsız dedi ki...

Üzülerek söylüyorum ki resim yüzünden çok merak etsem de yazıyı okuyamadım. Berbat bir resim.

Samansarisi dedi ki...

Resim super kitap kismi ile ilgili yorumlarda super...