19 Temmuz 2010

çandarlı günlüğü

Bu oyuncakların adını bilmiyorum. Çocukken bunlarla oynamaya bayılmama rağmen bilmiyorum. Tek ayak bileğine geçirilen plastik borunun ucundaki topu hoplaya zıplaya döndürmek çok komik. Elbette bunlar benim değil ama bu da onları test etmeme engel değil! Annemler sitenin çocuklarına alıyorlar, şu dandik şeyler çocukları o kadar mutlu ediyor ki. Nohutlu börek buraya has bir yemek. İlk defa yerken nohutu ayırt etmek çok zor, ben patatesli sandım. Oldukça değişik ve lezzetli. Burada nohutlu ekmek de yapıyorlar. Pazardaki nohut pilav ise malum. Nohut burada çok seviliyor!Var olduğunu bile unuttuğum elmalı terliklerim burada ortaya çıktı. Annem sahip çıkmış onlara ama ben tekrar el koydum!

Ahtapot ızgara. Sözcüklerin ötesinde bir şey. Vantuzları üzerinde olunca daha da güzel :)

Bunun dışında, bunca zamandır üst üste biriken kitap ve filmlerimin hakkını teslim etmeye çalışıyorum ve bahçeden geçen kara kaplumbağalarının fotoğrafını çekip Nevra'ya gönderiyorum.

9 yorum:

Basak dedi ki...

Nohutu egelilerin daha çok sevdiğini düşünmeye başaladım. En azından benim için geçerli, ankara'da kuru fasülye nohuta tercih ediliyor, ben yine de pes etmedim. hatta daha faydalı diye artık cücüklüsünü yapıyorum.

Adsız dedi ki...

valla agzımın suyu akarak okudum,
ne mutlu sana, darısı benim basıma,
isi bırakmam mumkun degil, candarlı da evimiz de yok, ama ben de artık izne cıkmak ve senin gibi resim cekmek istiyorummm :)artık domates mı olur, deniz borulcesi mezesi mi olur bilemem.... sana da bol sevgiler, tadını cıkar ve hep mutlu ol :) sevgiler defne

zeya dedi ki...

Cumartesi günü bir vitrinde kırmızı terlikler görüp ne alaka ise senin bu terliklerini hatırladım sonra burada bir kez daha karşıma çıktılar. Bu blog benim zihnimin derinliklerine girmiş imdaaat :)

Adsız dedi ki...

O alete benim çocukluğumda İzmir'de "hal hal" denirdi. 6 yaşındaki kızım( ki O da Çandarlı'dan aldı) "topaç" diyor.

Sevgiler
Deniz

MMO dedi ki...

Terliklerine bayıldım! Nohutlu böreği de merak ettim. :)

Papasito dedi ki...

Egeliler taze fasulyeyi sever o yoksa barbunya da olur :))

kara kitap dedi ki...

çandarlı'ya tatile gelmeyi düşünüyorum.5 yaşında bir oğlum var.denizi nasıl acaba?sığ ve kumlu deniz arıyoruz.internette araştırdım biraz,ama denizin temiz olması dışında pek birşey yazmıyor.yardımcı olursanız sevinirim.fotoğraflar muhteşem bu arada :)

daphnevega dedi ki...

kara kitap,
Çandarlı'nın içinde deniz aynı dediğin gibi kumlu ve sığ, çocuklara çok uygun. Sitelerde kalacaksanız deniz taşlı ve iskele kullanılıyor. Konaklama için çok fazla seçenek yok, genelde 2 yıldızlı oteller ve pansiyonlarda kalınıyor. Güzel balık ve yemek yenebilecek restoranlar var. Tavsiye edebilirim ama denizin tatil beldesi sıcaklığında olmadığını da eklemem gerek!

Tedirgin Ruh dedi ki...

benim de vardı o oyuncaklardan, zıp-top denirdi ben çocukken. yokuş aşağı-zıptop serüvenlerinde kaç kez düşüp dizlerimi parçaladım, yine de onlara olan bağlılığımdan bir şey eksilmemişti o zamanlar :)