29 Kasım 2010

Sydney 4 - Parkta, bahçede, denizde gelinlik istilası!

Ben buraya geleli 14 gün olmuş. Zaman çok çabuk geçiyor. Burada havalar gitgide güzelleşirken, ben kışın ortasına geri dönüyorum bir süre sonra. Burda hayat zevkli ama evi de özledim. Keşke Avustralya daha sık gidip gelebileceğim bir yer olsaydı.. Yarın Nevra'yla Melbourne'e gidiyoruz. Başka bi şehir daha. Hadi bakalım.
*
Havaların güzelleşmesiyle birlikte parklar,bahçeler insanla dolup taşmakla kalmıyor, bir de her yeri damat ve gelinler sarmış halde! Hangi parka gitsek fotoğraf çektirmek için gelmiş gelin, damat, nedime ve nedimenin erkeğine ne deniyorsa onlardan oluşan ekiple karşılaşıyoruz. Burda böyle bir moda var sanırım. Gerçi parklar o kadar güzel ki, onları anlamak çok zor değil. Nedimeler kalabalık oldukları için daha dikkat çekiciler. (Nedimeleri gelinden daha ilgi çekici bulan başka biri var mıdır onu bilemem.) Konuyla ilgili çok eğlenceli bulduğum bir şey var. Bence nedimelerin aynı giyinmesi çok komik. Hepsinin tipi, boyu, kilosu birbirinden farklı olduğu için kıyafet her birinde başka duruyor. Bence bu yüzden ortaya haksızlıklar çıkıyor. Daha kilolu ya da çok sıska olan biri belki kendi vücudunda neyin daha güzel durduğuna kendisi karar vermek ister ve dayatılan kıyafeti belki de hiç beğenmiyordur! Aslında uygulaması komik olabilir. Giydir arkadaşlarına fosforlu pembe puantiyeli tüllü bişeyler, düğünün garanti çok eğlenceli olsun. Kızlar böyle bir şey talep etse, mecbur giyerim herhalde küfrede küfrede. Burda bu konu çok ciddiye alınıyor. Şunun gibi dükkanlar var. Bu link verdiğim bizim eve çok yakın. Ben de nedime konusuna amma kafa yormuşum maşallah. Gördüğün gelinlerin üzerindeki gelinlik nasıldı diye sorsan hiçbir fikrim yok, nedimelerin kıyafetlerini ezbere sayarım! :)
*
Sürekli karşılaştığımız gelin ve damat ve geri kalan ekibi yakalamak için özel çaba göstermesem de rastadıkça bugün fark ettim ki birçok fotoğraf çekmişim. Keşke gayret gösterseydim. Böyle bir koleksiyon yapabilirdim!
*
Başlıyoruz! Watson's Bay
Centennial Park.

Burada düğün arabası olarak bu arabaları kullanılıyor anladığım kadarıyla. Bence çok tatlı.

Hyde Park.

Hyde Park'ın başka bir köşesi

Hyde Park'ın başka bir köşesi daha!
*
*
Melbourne gezisi sebebiyle canlı yayına bir süre ara veriyoruz. İyi yolculuklar bize! Görüşmek üzere!!

6 yorum:

Melis dedi ki...

darısı başına ayşecim

jelatin dedi ki...

ne fena di mi? bizde gidersin stüdyoya, fotoğrafların çekilir. fotoğrafçı, sağ olsun, fona dağlar, denizler, ormanlar yerleştirir. kitsch'likten ölen komposizyonlar...

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Çok güzelmiş, gelinliğimi hatırladım şimdi, biz ancak Sapanca'ya Gölevine gidebilmiştik bak bak ...:) artık kızımızı göndeririz (sadece foto için ...)

EDA dedi ki...

sanirim erkekte nedime karsiligi bestman oluyor.damadin en yakin arkadasi gibi.

FKH dedi ki...

yaa ben bayadır mahrum kalmıştım buradan. sen nerelere gittin böle yaa? benim hayalime (bkz: yeni zelanda) çok yakın yerlere gitmişsin..

hepsini okucam yazdıklarının. baştan başlamaya gidiyorum :)

süper yaaa

Zeynep Şeker dedi ki...

heyy sevgılıı ayşe,
bloguna ba-yıl-dımm :) bundan sonra zevkle takıp edebılecegım bır blog daha buldugum ıcın mutluyum :D

bende ıngılız edebıyatı yada hayata daır eglencelı yazılar okumak ıstersen bloguma beklerım:)

http://zeynepsek.blogspot.com

Tanıstıgımıza memnun oldum , sevgıler , zeynep :)