16 Mart 2011

ne var ne yok & yapılacaklar

- Ankara Uluslararası Film Festivali 18-27 Mart arası. Filmlerini seç. Ankara'da festival olunca öyle çok seviniyorum ki gösterimlerin bana çok alaksız yerler olan Batı ve Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda (bazılarının da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe Enstitüsü'nde) olmasına bile söylenmeyeceğim. Batı Sineması biletleri Mybilet'te. Program yerine İzlence deyince daha mı iyi oluyor anlamadım. Sanki gerçek hayatta bir kişi izlence diyormuş gibi?

- İstanbul Film Festivali 2-17 Nisan arası. Filmlerini seç. İmkansızın Şarkısı'nın filmi gösterilecekmiş. Kaçırırsan kendini affetme. Biletler 19 Mart'ta biletix'te. Hazır oradayken Cem Yılmaz'a da gitsek güzel olur.

-Amme hizmeti olarak "Evlilik başvurusu: Türkiye bürokrasisi insanları evlenmekten vazgeçirmek üzere mi tasarlanmıştır?" rehberi hazırla. Ülkede her gün binlerce kişi evlenirken bu konuda hala standard bir prosedür olmamasının sonuçlarını tecrübe etmek zorunda kalmayacak Türk gençliği sana minnettar kalsın. Hele bir de ayrı şehirlerde yaşarken bunu yapmaya çalışanlar anıtını diksin. Ben bu işleri doğru düzgün anlatan bir kaynak bulabilsem gerçekten hediye gönderecektim ama maalesef mümkün olmadı. (Gitmeden önce beş kez arayıp yönelttiğim "Yanımda ne getirmeliyim?" soruma, beş defa "Kimliğinizi alıp gelin" cevabını veren Toplum Sağlığı Merkezi, dün kan vermeye gittiğimde benden fotoğraf istedi. Sabahın köründe makyajsız ve sıfır fotojenik halde gittiğim Toplum Sağlığı Merkezi'nin yanındaki fotoğrafçı Photoshop mucizesi ile beni biraz normale döndürdü. Günün kahramanı kendisidir. -Telefonda fotoğraf bilgisinin verilmemesinin tezgah olduğuna inanıyorum.- Kan verdiğiniz yerde fotoğrafınızın bulunmasının gereği nedir? Zaten belediyeye bir sürü fotoğraf götürüyorsunuz.) Parantezdeki örnekteki gibi "Neden kimse bişey söylemiyor?" diye isyan ettiğiniz dakikalarda hayatınızı aydınlatacak rehber olacak bir yapıt hazırlamayı gerçekten istiyorum. Hazırlarken içim çok sıkılacakmış hissini atarsam yazacağım. Bakalım.

- Öyle Bir Geçer Zaman ki'de Mete'nin grubu artık ne olur başka bir şarkı çalsın diye imza kampanası başlatacağım. Dizi başladığından beri sadece tek bir şarkıyı prova eden grup liseler arası yarışmayı kazanamazsa müziği bıraksınlar. Şarkının introsu başlayınca bizi gülme tutuyor.

4 yorum:

Deniz dedi ki...

Ben aglamistim o sirada. Herkesler nisanlisiyla o saglik kontrollerini basvurulari yaparken gavurda yasayan manita yuzunden kendi kendine evleniyor gibi gorunmek cok fena.

Sana aciyarak veya supheyle bakan memurlara evet canim, kendimle evleniyorum desene benim icin, noolur!

A tabi gavurda yasayinca Turkiye nin istedigi saglik belgelerini almak da ayri bi is, Koray vaktiyle bir takim saglik kuruluslarinin kapisinda kopek olmustu, sonra da resmen sahte belge duzenletti o insanlara da evlenebildik.

Bu kadar ugrasin sonunda sadece evleniyor olmak cok aci. Bari kus kondursalar.

Hera dedi ki...

ayşecim allah yardımcınız olsun, nerdeyse vazgeçecektim o ayrıntıları duyunca!
neyse ki şansımıza yarım günde bitirmiştik işlemleri.

burcu dedi ki...

Hele bir de es yabanci olunca bu evraklar cok cok daha karmasik bir hale geliyor, ben o yuzden turkiye'de yapmadim nikahi valla. Evliligin Turkiye'de tescili icin istenen belgelerden bir kismi mesela baska ulkelerde yok, onlari almak bile sorun...

Bu arada liseler arasi muzik yarismalarindan kimilerinde, mesela Milliyet'in yarismasi, her kategoride bir sarki ile yarisiyor okullar, hatta bir kac kategorude yarisacaklarsa, her kategori icin baska ogrenciler oluyor genel olarak, dolayisi ile aylarca tek parcayi prova ediyorlar...

Adsız dedi ki...

Slm Ayse, bu evlilik olayları ile ilgili daha detaylı bilgi bekliyorum, bizim isimiz daha zor, bayan istanbul da yasamaktadır ama ikametgahı ankara dadır, Bay arkadasımız istanbul da yasamaktadır ama istanbul da alınan saglık raporu ankara icin yetreli olmamaktadır. Bir de bu ciftimiz istanbul da yasadıkları halde aile ankara da oldugu ve bayan (yani ben) ankara da evlenecem baska yerde evlenmiycem dedigi icin olay hepten karısmıs durumda olup, bu pazartesi ankara ya evlilik islemlerini yapmaya gideceklermis :)
nasılll?
deneyimlerini bizimle paylasırsan gercekten cok mutlu olucaz :)
sevgiler,
defne