3 Mayıs 2011

yeşil!

Ben böyle kurbağa şekilli bardak altlıkları yaptım. Derya Baykal'ın elişi programına çıkarsam şaşırmayın. Bardak altlığının hayatımdaki yerini sorarsanız, bu objeyi kullanmaya hayat boyu üşenmiş biri olduğumu söyleyebilirim ama etsy denen site dipsiz bir kuyu ve ben orada karşılaştığım ve aklımın erdiği güzel bir şeyler görünce denemeden duramıyorum. Bardak altlıkları fena olmadı bence :)
*
Bu kuşkonmazlar hollandez sos bekler. Bakalım yemek dünyasında zorluğuyla ün salmış hollandez'in altından kalkabilecek miyim.

Ufo kendini sokaklara attı. Daha dün minicikti, şimdi sanki muradına eremezse evi başımıza yıkacakmış gibi bir halde! Ne yapsak bilmiyoruz. Yavrularsa, onları bilmediğimiz, güvenmediğimiz birilerine vermeyi göze alamam. Daha da ötesi hadi ben ikna olsam annemin buna hayatta yanaşmayacağına eminim. Evde beş kediyle yaşarız diye korkuyorum :) Önce yavrulara talip olacak biri var mı diye sorayım size, sonra da Ufo'yla çiftleşebilecek tanıdığınız helal süt emmiş bir kedi var mı diye :)


Geç gelen bahar, en çok Odtü'yü güzelleştirmiş yine. Yürü yürü yeşile doyamıyorsun. 11 Mayıs'ta şenlikler var, hem de Ayşegül şenlik zamanı burada olacak, ne güzel olacak! Pek mutlu gelen-giden haberlerinin ardı arkası gelmiyordu sevgili okuyucu. İtalya'dan ev arkadaşım Beatrice altı ay içinde ikinci kez ülke topraklarına giriş yapıyor, bana da onu ve kızkardeşini yedirip içirip gezdirmek düşüyor!

12 yorum:

Unknown dedi ki...

yuppiii!!

BahaR dedi ki...

ayşeee elimin tığ tutması lazım benimde bana ders veeeer!

L@L dedi ki...

Bardak altlıkları süper olmuş Ayşecim. Güle güle kullan :)

şimalyıldızı dedi ki...

Ayşe bardak altlıkları çok güzel olmuş bayıııııldım

şimalyıldızı dedi ki...

bardak altlıklarına bayıldım güle güle kullan:) çeyi hazırlıkları son sürat görünüyor :P

maria lopez garcia dedi ki...

Hollandaise icin tutma garantili tarif istersen mevcut :)

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir yazı. Gerçekten bu tür veya makaleler okuma seviyorum. Başkalarının ne söyleyeceklerini görmek için sabırsızlanıyorum.

niloş dedi ki...

Aaa çok şirin olmuş bunlar ya..Ben anlamam ya nasıl yaptığını anlat ya da sipariş al vallahi:) kurbişlere özgürlükk!!!

daphnevega dedi ki...

maria lopez garcia,
isterim isterim!!

Mert.xxxx dedi ki...

çoook güzel fotoraflar çekiyosunuz.

maria lopez garcia dedi ki...

simdi benimkini bulamadim ama denedigim ve begendgim tarif olarak :

http://www.snoweggs.com/index.php/maltaise-soslu-kuskonmaz-asperges-sauce-maltaise/

bir de malum mevsimi, firin torbasinda deniz tuzu, guzel kalite zeyinyagi ve degirmen karabiberle 7-8 dakika harika kedi suyu icinde kalarak pisiyor. son dokunus 1 dakika tavada cevirebilirsin. bu da farkli bi yol : )

daphnevega dedi ki...

maria,
ben de o tarifi denedim ama olmadı, daha doğrusu çok ağır oldu sosum :(
fırın torbası fikri çok iyiymiş, bir dahakine onu deneyeceğim, çok teşekkürler!