23 Aralık 2012

Kauf

Oturup iki kadeh şarabını söyleyebildiğin şarküteri dedin mi bende akan sular duruyor. Kauf'u bu yüzden ilk okuduğumdan beri merak ediyordum. Gidince aşık oldum. Bir gün bir mekanım olsa aynı böyle olmasını isterim diyeyim, siz anlayın. Kauf, Auf'un kapı komşusu, nupera grubu'nun yeni çocuğu.



Kauf'ta her şey basit. Dolapta çeşit çeşit peynirler ve etler var. Mekanın havasını değiştiren kocaman isli aynada peynir ve et çeşitleri ile fiyatları yazıyor, sizde de gramajla sipariş veriyorsunuz. Olay bu. Peynir ve şarküteri ürünlerinin yanında söyleyebileceğiniz ıvır zıvırlar da mevcut. Acı biber salçası, zeytinler, turşu, kuru yemiş vs. Elbette şarap ve kokteyller için de bir menü var. Ekmeklerini de kendileri yapıyorlar. Gözünüzün önünde koca bir ekmek dağı var. Siparişinizle birlikte oradan ekmekleri kızartıp getiriyorlar.


Raflar kendi yapımları reçeller, domates salçaları ve organik tuz gibi satın alıp eve götürebileceğiniz harika ambalajlanmış kavanozlarla dolu. Büyükçe bir oda büyüklüğündeki mekanın ortasında kocaman bir masa ve barda birkaç tabure var, hepsi bu.


Peynirlerden 50'şer gram (emmental, abaza peyniri, keçi peyniri ve Kars kaşarı), füme antrikot, acı biber salçası ve bir şişe şaraptan daha ala akşam yemeği düşünemiyorum. Yemeği bitirince üzerine gelen ikram çikolatalı kurabiyeler ise (tatlı sevmeyen biriyim ama bu sufle tadında kurabiyeler nasıl yapılıyor bunu hemen öğrenmek istiyorum!) kabimi burada bırakmama sebep oldu.

Bu arada bizimle ilgilenen Mehmet de inanılmaz sıcakkanlı ve ilgiliydi, Kauf hakkında bir şeyler anlatıp da ondan bahsetmemek olmazdı! Özetle Kauf şahane olmuş. Benim gibi ideal yemeğiniz yukarıdaki tabloysa siz de bayılacaksınız!

Kauf, Meşrutiyet Cad. No:67 Beyoğlu Tel: 0 (212) 245 60 70

5 yorum:

Yasemin dedi ki...

az ve öz keyif diye buna derim, ilk defa duydum, istanbul a bir dahaki gelisim icin listeme aldim

pelinpembesi dedi ki...

oo süpermiş!
dediğn gibi böyle bir yerim olsun isterdim..

sihirlirloklava dedi ki...

İstanbul'a gidişte uğramayı unutmayacağım.çok güzelmiş..

Adsız dedi ki...

Ben de listeme aldim...

BT dedi ki...

Seni okumak her zaman büyük keyif...