13 Nisan 2016

Sarp'ın odası hazır!

İnanılmaz ama artık hamileliğin sonuna geldim! 40.haftam bitmek üzere ve artık her an her şeye hazırız, heyecanla Sarp'ı bekliyoruz :)  Daha sonra ne zaman vakit olur emin olamadım o yüzden bebek hazırlığının en zevkli kısımlarından biri olan bebek odası yazısını şimdiden yazmak istedim. Bebeğimiz olacağını öğrendikten sonra nasıl bir oda istediğime dair fikirlerimi netleştirdim, ondan sonra da geriye her şeyi bulmak ya da yaptırmak kaldı. Sarp'ın odasıyla ilgili en sevdiğim şey birçok ev yapımı detay olması. Pufu, halıyı, yatağın üzerindeki ev ve damla şeklindeki yastıkları ve battaniyeleri annem ve annemin arkadaşları yaptı ya da ben yaptım. Bu parçaların benim için yeri ayrı.


Tek duvar benekli. Duvar kağıdı gibi görünüyor ama değil. Gri benekleri tek tek duvara yapıştırdık (Doruk yapıştırdı tabii). Elde cetvel, mesafeleri ölçerek, tam da sıra sıra dizilmiş olmasın ama birbirinden çok da uzak olmasın diyerek sonunda oldu :)


Yatak konusunu uzun süre araştırdıktan sonra yıllar içinde büyüyebilen ve 10 sene kullanılacağı söylenen yataklar yerine çok basit bir Ikea yatak aldık. 2 sene kullanılıyor. Gerisine sonra bakarız artık :) 10 sene sonra zaten ben bile sıkılırım aynı mobilyalardan, Sarp da muhtemelen birkaç sene sonra "annemin zarif İskandinav zevkini çok takdir ediyorum" demeyip o kırmızı Ferrarili yataklardan filan isteyecek. Poff! Bir de ilk aylarda bizim odada yatmasını planlıyoruz, bunun için Chicco'nun Next 2 Me beşiğini aldık. En çok işe yarayacak şeylerden biri o olacak gibi hissediyorum.

Nevresim takımları, çarşaflar vs için en çok Zara Home hoşuma gitti. Ikea'da da 100% pamuk fitted çarşaflar gibi temel parçalar var. Etrafınızda becerikli insanlar varsa kumaş alıp güzel bumper'lar ve yatak etekleri diktirebilirsiniz. İzmir'deki İntaşlar'da harika kumaşlar var, oradan aldıklarımızla Nevra'nın annesi çok güzel şeyler dikiyor.


Bu ev şeklindeki dolaplar odada en sevdiğim diğer detay. Aylarca yaptıracak yer aradık, sonunda sevgili marangozumuzla tanıştık. Modoko'daki tüm çocuk mobilyacılarına girip çıkmış olabiliriz. "Bu dolabı yaptıracak yer bulamazsınız, yapılsa da öyle olmaz, dünyanın parasını verirsiniz" diyen tüm mağazalara buradan nanik yapmak istiyorum, dolaplar tam da istediğim gibi oldu :) Odayla ilgili en uğraştırıcı konu buydu, mutlu son!





Emzirme koltuğu olarak klasik sallanan emzirme koltuğu yerine açılıp tek kişilik yatağa dönüşen bir koltuk seçtik, o koltuklar kadar konforlu olacak mı emin değilim ama ev çok büyük değil, o yüzden bir kişilik de olsa ekstradan yatacak yer işime yarayacak. Hem tipini beğendiğim, hem de kolayca açılabilen bir koltuk bulmak pek kolay değilmiş. Böyle bir şey arayanlar Nuev'e bakabilir.



Bu ev şeklindeki raflar da dolaplarla birlikte hayal ettiğim şeylerden biriydi. Rafları, şifonyeri ve alt açma ünitesini istediğimiz boyutlarda ve gerektiğinde çıkabilecek şekilde yine marangoz yaptı. Sehpa, ayaklı aydınlatma ve fon perde Ikea. Odanın eski halindeki tül perde ve tavan lambası bu yeni haline de odaya uyuyordu, o yüzden olduğu gibi bıraktık.



Bakalım bu odada başımıza neler gelecek.. Biliyorum ki odanın sahibi, bizim bu oda için aylardır kafa yorduğumuz detayları geçtim, daha burnu nerede onun bile farkında olmayacak. Ama yine de artık tek dileğimiz sağlıkla hayatımıza gelsin ve bizimle hep mutlu ve neşeli günler yaşasın. İşte bunlar hep hormon. Tam da duygusallaşmadan tamamlamak üzereydim, olmadı :) 

17 yorum:

Banu dedi ki...

Merhaba Ayşe Hanım;
Sizi gezi yazılarınızdan bulup okumaya başlamıştım. Ama bu harika bebek odasını görünce yazmadan duramadım. Gördüğüm en güzel bebek odalarından biri olmuş, Bebek doğduktan ve büyüdükten sonra bir daha hiç bu kadar düzenli duramayacak ama olsun :))) Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...

ayytun dedi ki...

Güzel Ayşecim,

Sağlıkla gelsin Sarp. Seni çok seviyorum...

Colorful dedi ki...

Kizim iki yasinda ama hala kendi odasi ile iliskisi cok sinirli :) Tabii ki her cocuk her ebeveyn farkli. Cok sade cok huzur verici bir oda. Dilerim saglikla kavusursunuz oglunuza, sevgiler

shadoweyes_ontheway dedi ki...

Çok güzel bir oda olmuş. Sarp güzel günlerde kullansın inşallah :)

Adsız dedi ki...

Sarpın odası harika olmuş. hepsi çok güzel ama en çok ev şeklindeki dolabına, beyaz şifonyerin yıldızlı kulplarına bayıldım. Marangozun ellerine sağlık. Ama bu marangozu meşhur etme vakti gelmedi mi? Adres ve telefon numarasını da verseydin, isteyen istediğini bu becerikli marangoza yaptırsaydı!
Sevgiler
ozumebruli

Merve Ablası dedi ki...

Sarp Sarp Sarp! <3

Ebygale dedi ki...

Çok güzel bir oda olmuş Ayşe, umarım Sarp'da çok beğenecek. Sağlıkla gelsin dünyaya ve hep sağlıklı huzurlu bir ömrü olsun inşallah. sevgiler...

Çavlan dedi ki...

Harika!

Nil dedi ki...

Çok şanslısın Sarp. Harika bir oda seni bekliyor.
Sağlıcakla gel.

Madame Ticketyboo dedi ki...

Harika! Herşey çok sade ve zarif! Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Âmin. Sevgiler.

Öykücü dedi ki...

Durunun odası da benim çok içime sinmişti. 9 aydan sonra odasına geçirdim. Şimdi de odasında uzun uzun oynuyor ve odasını çok seviyor. Çocuk büyüdükçe oda da evrimleşiyor. Herşey çok çok güzel olmuş. Sahibi de sağlıkla gelsin, inşallah.

nilay dedi ki...

Merhaba Ayse, yillardir okudugum blog'a yorum yapmak bugune kismetmis :) oncelikle tebrik ederim, cok mutlu uzun omurler dilerim hepinize saglikla! Oda da sahane olmus, yalniz bir konusa tavsiyede bulunmak isterim: emzirme koltugunda dirsegi bir yere koymak/yaslamak cok onemli; kol hava kaldiginda anne yoruluyor ister istemez...belki oraya bir destek eklemek istersiniz bir sekilde.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Emzirme yastığı mutlaka al. Ben almamıştım yüzyılın en gereksiz cadı diyordum. Meğer ilk alınması gerekenmiş:))Alınana kadar belim, kolum kopmuştu. O zaman koltuk kolu olmadan da idare edebilirsin.

Öykücü

Unknown dedi ki...

Oğlum Deniz'in odasının yerleşimi gibi hemen hemen ben de duvarları aqua rengi yaptırıp, ikea karyola ve gardroplarla İskandinav stili, dingin bir oda hazırlamıştım. Açılan koltuk çok ile yarayabilir (sonradan odasını ayırma zamanlarında) keşke alsaymışız diyorum. Ben 6. ayda odaya geçiririz diyordum ama hala chicco next2me'de bizimle uyuyor 9 aylık olacak. Çok kullanışlı bir beşik. Ayrıntılar, gardroplar ve el işi ürünler müthiş. Sağlıkla gelsin sağlıkla büyüsün 😊

Adsız dedi ki...

Oda süper olmuş. Ben de 5 haftalık hamileyim ve sudan çıkmış balığa döndüm. Hamilelik süresince hangi kitapları okudunuz, hangilerini önerirsiniz?

aylak_madam dedi ki...

Merhabalar
Koltuğun üstündeki büsküvi şeklindeki yastığı nerden buldunuz ? Yoksa onu da siz mi yaptınız? Çok güzel bir ayrıntı olmuş.

23 haftalık gebe Burcu dedi ki...

Tüm detaylar çok şirin , sade :) bayıldım.

Koltuğun üzerindeki kuzulu battaniye hazır mı siz mi yaptınız? Yanıtlarsanız çok memnun olurum.