19 Ağustos 2006

Parcali bulutlu

Bugun de dun oldugu gibi cok keyifli uyanmadim. Dunki sangrianin mi etkisi acaba? Ama mutluluk verdigi vaat edilmisti..(bkz-sozluk) En guzel tarafi ise bas agrisi yapmamasi. Benim gibi biri icin cok buyuk bir arti bu.. Benim migrenli bunyem cikolata, sarap, florasan isik vb gibi milyon tane faktorden sonra genelde apranax fort'tan baska birseyle yatistirilamayacak hal aliyor. Ben de sarap icmemektense apranax fort iciyorum.



Ben sangria'yi soyle hazirladim

1 sise kirmizi sarap
1 yesil elma
1 seftali
1 portakalin suyu
yarim limonun suyu
3 tatli kasigi seker


Karistirip buzlukta 15 dakika kadar bekletirseniz hem meyvelerle sarap iyice karisiyor hem de yeterince soguk bir sangria'niz oluyor. Ispanya'nin milli ickisi olan bu meyveli sarap in hicbir bunyede mide problemi de yaratmadigini iddia ediyorlar. Hazirlamasi pratik, icimi de gayet keyifli. Tavsiye ediyorum. (Kisin da bunu biraz tarcinla ve fazla sogutmadan icmek guzel olur diye dusundum). Deneyelim gorelim.

Sangia'nin hazirlanmasinin bir kac saat gerisine gidersek, evde kucuk bir "gun" olayinin yasandigini goruyoruz! Benim canimin mercimek koftesi istemesiyle baslayan kargasaya bir de patates salatasi ve pogaca eklendi. 3 saat mutfaktan cikilmadi. Ayni anda hem firinin calisip hem de ocakta 2 tane tencere kaynamasiyla mutfagin isisi 45 dereceye kadar yukseldi.

Iste sonuc :)

Mercimek koftesi'nin tarifini portakal agaci 'ndan aldim. Yapmasi 3 saat suren seylerin yenmesi yarim saat surdu. Guzel kisim burda sona erdi. :)
Daha sonra o daginikligi toplamak bir felaketti- Annem der ki becerikli kadinlar yemek yaparken bir yandan da mutfagi toplarlarmis. Ben degilim annecim sanirim.- Bir sure yemek yapacagimi sanmiyorum..En azindan bu kadar uzun suren seyler..


Gidemezken,
kalamazken,
dusunurken,
kosustururken,
yemek yaparken,
yerken,
televizyon izlerken,
kitap okurken,
muzik dinlerken,
uyurken,
konusurken,
resimlere bakarken,
sarap icerken
sanki bu aralar hicbir sey eski tadinda degil..

4 yorum:

Margot dedi ki...

Sangria Harika!
Yaparım ben bunu yaşasın ve sağolasın!

daphnevega dedi ki...

:):) Afiyet olsun!!

Aslı Cin dedi ki...

Bu sangria tarifini kaçırmışım, arıyordum halbuki, teşekkürler Ayşe.

daphnevega dedi ki...

:)afiyet olsun.. sarapli yeni tarifler yolda.. :)