21 Ekim 2006

Onarıcı Adalet

Bugün Cumartesi.. Tatil başladı.. Havalar da düzeldi.. Moralim iyi.. derken şunu gördüm sabah sabah.. Yazının geri kalanı neşeli bir bayram yazısı değildir. Keyfim yerinde, hiç bulaşmayayım derseniz devam etmeyin..
"TBMM'de üzerinde çalışılan bir düzenlemeye göre-AKP'NİN İNCİLERİ TABİKİ BUNLAR-, birden çok evlilik yapanlar, sadece imam nikâhı kıydıranlar, cinsel tacizde bulunanların davaları 5 yıl ertelenebilecek."
Şahane..süper.. Başımıza daha neler gelecek acaba?? Bu tasarı başka hangi suçları suç olmaktan çıkarıyor bir de ona bakalım:
"Birden çok evlilik, aralarında resmi nikâh olmaksızın evlenmenin dinsel törenini yaptırmak (imam nikâhı), hileli evlenme, çocuk düşürtme, reşit olmayanla cinsel ilişki, cinsel taciz, çevrenin kasten kirletilmesi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma, halkı askerlikten soğutma"
"Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması, kasten yaralama, organ ve doku ticareti, cinsel taciz, tehdit, konut dokunulmazlığının ihlali, sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi, ayrımcılık, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, haberleşmenin engellenmesi, hakaret, kişinin hatırasına hakaret, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, parada sahtecilik, suçu ve suçluyu övme, kanunlara uymamaya tahrik, hayasızca hareketler, müstehcenlik, kumar, kötü muamele, yalan tanıklık, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, hâkim kararı olmaksızın genital muayene."
Göz göre göre.. Ne kadar yazık.. Bunun adı da "Onarıcı Adalet" miş.. Neyi onarıyorlar acaba? Adalet sistemindeki şeriata uygun olmayan kısımları mı? Haberin tamamı şurada.
Çok üzülüyorum, elimden birşeyler gelmiyor olmasına da içim acıyor. İnsanlar nasıl hala bu kadar kör olabiliyorlar? Ben oturup da blogumdan siyasetle ilgili yorumlar yapmak istemiyorum. Bu blogun amacı bu değil. Ama mecbur hissediyorum kendimi. Sevgili başbakanımız 1994'te İstanbul'da belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda da ilk lafı "Ben İstanbul'un imamıyım." olmuştu. Daha sonra da "Demokrasi amaçlara ulaşılmak için bir araçtır." dedi. "Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok" dedi. Çok sonraları "Değiştim" dedi, yerseniz..
İyi bayramlar Türkiye! Haftaya pazar da 29 Ekim...

2 yorum:

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Ayse,

Iyi Ramazan Bayrami senin icin ve ailen icin :)

Kanada'dan cok selamlar.

Guzel tatil gunler, perhaps without a newspaper = gazete+siz :),

Gorusuruz,

Suleyman.

daphnevega dedi ki...

Merhaba Süleyman!
Teşekkür ederim. Senin ve eşinin de bayramı kutlu olsun!
Mümkün olduğunca sakin bir bayram geçirdim gazete ve haberlerden uzak, şimdi biraz daha sakinim.. :)
Görüşürüz!