10 Kasım 2006

10 kasım


4 Kasım Cumhuriyet Yürüyüşü'nden fotoğraflar. Karamsardım artık o kadar değilim. Kanaltürk'ten başka bir kanalın yürüşü vermemesi, yirmi bin kişinin katıldığı bir eylemin basında çok az ses getirmesi bile bozamıyor bu iyimserliğimi artık. Yalnız olmadığımı gördüm. Evet fazla genç yoktu. Bahane bulmak kolay. Hava soğukta falan filan.. Bir işe yaradığımı hissettim. Sesimi yükselttim. Belki de artık yavaş yavaş uyanıyordur insanlar. Anlıyordur yanlış giden birşeyler olduğunu..

Dün alakasız bir şekilde yolda giderken kaybolup kendimi AKP Genel Merkezi'nin önünde buldum. Her zaman olduğu gibi Tayyip'in adının önüne cuk diye oturan bir söz öbeği var buraya yazmam mümkün değil, onu patlattım sesli şekilde. Binanın üzerine kocaman da bir Atatürk posteri asmışlar Tayyip'in yanına. Ah dedim Atatürk ne mutsuzsundur orda sen! Sanırım soyadı yerine yaygın şekilde adı kullanılan tek politikacı Tayyip. Kesinlikle Erdoğan'dan daha çok Tayyip diyor insanlar. Bu bile bir seviye ve uyandırdığı saygının belirtisi. Yönettiği insanlara içinde 'anan' gibi kelimelerle hitap eden bir başbakan herhalde Sayın Erdoğan olamıyor. U çektim döndüm binanın önünden.

Rahat uyusun Atatürk... Hala burdayız. Burda olacağız.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayşecim, Atamızın rahat uyuduğunu düşünmüyorum. Bizi buğulu gözlerle izliyordur. Böyle mi olacaktı bu millet diyordur. Ama kim ne derse desin bu millet her zaman O'nun istediği gibi vatanına sahip çıkacak, bayrağını en tepelerde dalgalandıracak.

Adsız dedi ki...

bir mucize olsa ve Atatürk dirilse, ülkenin bugünkü hali eminim onu cok üzerdi :( zengin fakir ucurumu, bilincsiz sehirlesme ve gecekondular,dökülen egitim adalet sistemimiz,sayisi yüzbinlerle ifade edilen her mahallede birkac tane bulunan erkek erkege kıro kahvehanesi, töre cinayetleri, kadının toplumdaki geri konumu, onun zamanından düsük kadın oranıyla kahvehane gibi bir meclis, ahhh ahhh say say bitmez :( Atam özür dilerim senden milletim adına, mirasını çarçur ettik beceremedik iyi degerlendirmesini ! ne saglam ve helal mirasmış ama ye ye bitiremedik yaa hala :(

Unknown dedi ki...

Keske bende orda olabilseydim, bagirip sesimi duyurabilseydim, gaykedi'yede tamamen katiliyorum,
su anda tv de trt nin butun sansuruyle Ecevit'in cenaze toreni devam etmekte, Turkiye laiktir laik kalacak sloganlarini bile sansurleyen trt yi kiniyorum...