24 Kasım 2006

Siamo gocce di un passato..

..che non può più tornare..

~ Geri dönemeyecek bir geçmişin damlalarıyız...




Eski albümler var üstteki gibi. Fotoğrafı yapışkan bir yüzeye yapıştırıp üzerine de streç film çekiyorsunuz. Ben böyle kullanışsız şey görmedim! Şimdi bu fotoğraflar çekildiğinde ben 2 yaşındaymışım. Yani 22 yıldır aynı yerde yapışık bu fotoğraflar. Tabiki de artık yerinden çıkmıyorlar! Zaten hasbelkader streç filmi açıp fotoğrafı çıkarırsanız yapışkan çoktan gitmiş olacağından fotoğrafı yerine koyamıyorsunuz. Bu albümü bulanlara en yüce saygılarımı sunuyorum!

Tekrar bu küçük kız olmak ister miydim bilmiyorum. Ne çok sınav, ne çok ödev, ne çok şaşkınlık var baştan yaşanması gereken. 8 yaşındayken yaz tatilinde bisikletten düştüm. Gözümün iki parmak yanına 4 tane dikiş atıldı. 'Çok şükür gözün çıkmadı.' dendi. Dikişler tutmadı, sahil kasabasındayız ne doktoru? Tekrar dikiş atıldı, onlar da patladı. Baba dedi ki 'Ankara'ya dönüyoruz!'. Yaz tatili her zamankinden erken bitti diye mi üzülsem, yoksa yüzümde kocaman dikiş izi kalacak diye mi? Kalmadı iz miz çok küçük birşey var ama 2 sene gözümün yanında kocaman bir dikiş vardı. İlk estetik ameliyatımı 10 yaşında oldum, ikinci olur mu acaba?

Ne çok korkmuştum, ne kadar çok üzülmüştüm düşünüyorum da. Tamam çok yerimde iz vardı, her yerimde birsürü dikiş vardı. Yaramaz bir çocuktum ama bunun yanında güzelliğine takık bir kız çocuğuydum ve kendimi prenses sanırken birden suratımda kapatılamayacak kadar garip birşey oluşmuştu! Orda bir parça gitti mesela. Artık bir kusur vardı, 8 yaşındaydım ve bunun çok farkındaydım..

Öyle çok şanslı bir hayat yaşıyor olsanız bile çok şey gidiyor sizden. İsteyerek ya da istemeden feda edilen birçok şey kaybedilen saflıkla denk oluyor.. Ne kadar yazık..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar guleryuzlu pozitif bir cocukmussun, bakinca gulumsemekten alamadim kendimi, yanaklarin ozellikle cok sekermissss :)... Her cocugun sanirim bir dikis macerasi var bisiklet kazalarindan sonra yasanan, benimde dizimde hafif izi kaldi atilan dikislerin ilk kirmizi bisikletimden dustukten sonra :))) bence sen hala o kucuk kiz cocugundan izler tasiyorsun, donmene gerek yok o yillara, sil bastan cekilmez o kadar sene.. ;)

sevgiler,
Banu

Adsız dedi ki...

Cok ciciymissin, elde olmadan bisiler gidiyor ama yerine yenilerini koymak da bizim elimizde :)

daphnevega dedi ki...

Banu,
Annem hala kızar bana sen ne kadar güleryüzlü bir çocuktun, nasıl sonradan böyle oldun diye:):) Umarım tamamını kaybetmemişimdir çünkü hepimizin ihtiyacı var..

Bani,
:) Evet küçük hanımlardan genç kadın olmaya giden yol biraz çetrefilli sadece galiba:)

tulip dedi ki...

:)
büyümek zor...
o fotoğraflara dönmek ister miydik bilmiyorum..
ama o fotoğraflar hrp içimizde bi yerlerde ki.. en çok da gözlerimizde...

müzik çok güzel... sürüklendim yazını okurken...

Mr_TD dedi ki...

bence tekrar o kücük kiz olma ama icinde hep onu tasi,bundan daha güzel bisi olamaz herhalde :)

daphnevega dedi ki...

osslem,
:) çok doğru.. şarkı benim favorilerimdendir..

T.D,
:) umarım umarımm..

MorKoyun dedi ki...

sevgili Ayse iyki gelip dogumgunumu kutladin sitenden haberim oldu, benim gibi kordonbagi muzdaripi oldugunu ogrendim, okudum eglendim:) su eski albumler konusunda lafi agzimdan almissin ayrica daha iyi anlatilamazdi:))sevgiler

daphnevega dedi ki...

Merhaba Morkoyun hoşgeldin!! Ben zaten ne zamandır okuyordum, iyi ki kutlamışım doğum gününü o zaman! Şimdiden ortak noktamız var bak ne güzel:) Benden de sevgiler :)