5 Aralık 2006

Repertuarımız genişlesin:

Senin için 15 sene yatılır mı vay vayyy!!

Cuma akşamı çok sevdiğimiz çocukluk arkadaşımız Şafak'ı askere uğurlamak için şöyle rakılı, balıklı, fasıllı bir gece ayarlandı. Aslında yazlık arkadaşıyız. Bizim yazlık (Çandarlı'da oluyor kendileri -ne?? orası da nere? gibi şeyler geçiyorsa aklınızdan çok normal, minicik biryer ama ben bayılıyorum-) hikayemiz oldukça ilginç. Hiç kopmadık birbirimizden. 20 senelik arkadaşlıklarımız var. Birlikte büyüdük, bazen sadece senede 1 ay gördük birbirimizi ama iletişimimiz hiç kopmadı. Her yaz mutlaka bir araya geldik. Onlar çok değerli benim için ve onlarla birlikte geçirdiğim zaman da her daim çok eğlenceli ve keyifli. Yani normal yazlık arkadaşlığı boyutunu çoktan geçti bizimkisi.

Artık hepimizin büyüdüğünün bir başka kanıtıydı bu askere uğurlama gecesi benim gözümde. Devamlı "Sen daha çok küçüksün, ne askeri!" diyip durdum aslında kazık kadar olmuş adama. Bir de adından dolayı askerde en çok anılan insan olacak herhalde. Bu iyi birşey midir, kötü mü acaba:)?

Her zamanki gibi "Bugün çok içmeyelim sonra kötü oluyor" dedik ama tabiki de öyle gelişmedi olaylar...

Gay olmayıp da gaymiş gibi yapan(nedense bana öyle geldi) şarkıcı arkadaşımız Şafak'a "Hani kuşlar ağaçlarrr" şarkısını söyletti.. Şafak, fransızca müzikallerde filan sahneye çıkan biri. Benden sufle alarak-belirtmeden geçemeyeceğim:)- şarkıyı gayet başarılı şekilde icra etti. (İngiliz turist adamlara göbek attırırlar ya hani, onun gibi bişey işte..) Videosunu da koyuyorum. Ünlü oldun Şafak, bak askerde torpil yaparlar sana:)

Şarkıların gidişatı Türk sanat musikisinden fantezi-arabesk dalına kaymış. Ben bunu o sırada hiç fark etmemiştim. Ertesi gün videolara bakınca gördüm. "Senin için 15 sene yatılır mı, vay vayyy" diye bir şarkıda, dans kültürüne ciddi katkılarda bulunabilecek figürler yaparken gördüğüm iş-güç sahibi, aklı başında arkadaşlarımı daha da çok sevdim.. Çok yaratıcılar :) O videoları buraya koyarsam ben artık yaratıcı arkadaşlarımla son kez görüşmüş olurum. Oysaki blog dünyası için büyük bir kayıp bu.. Ben mi? Yok daha neler? Ben hayatta yapmam o figürlerden! Ben yukarıdaki avizeye bakıyordum çok anlamlı şekilde :) :) Gerçekten de dönüyorsa, kafama düşerse çok fena olur diye mantık yürütüyordum..

Hemen git gel Şafakcım.. Su gibi geçsin zaman..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayşecim benimde kuzenim Şafak askere gitti. Bir an acaba dedim? hayırlı teskereler arkadaşına.

Adsız dedi ki...

1) Ailen sağ salim döndü mü?
2) Kahve falına ASLA hayır demem! Hele şükür her şeyi kahve falına bağlayıp, kendimi kaptıranlardan değilim. Ama fincanı kapatma evresi ve birilerinin senin hakkında bir şeyler söylüyor oluşu çok eğlenceli.

Her zaman beklerim efendim :)
Şu an okuldayım, o yüzden videoyu izleyemedim. Arkadaşımı beklerken blogdan bloga atlıyorum. (Akşam yemeği için Ivy'ye gideceğiz, yuppi!) Şimdiden daha önce hiç rastlamadığım tam 8 adet blog gezdim.

Anladım ki kadınlar erkeklere göre daha blog sevdalısı. Moda ve makyaj malzemeleri sağ olsun :) Kuaförde beklerken rengarenk kadın dergileri karıştırır gibiyim.
Öptüm.

daphnevega dedi ki...

Nuray,
bizim Şafaklara hayırlı şafaklar o zaman:):)

jelatin,
Döndüler. İnsan bazen böyle birşeylerden ne kadar korkuyor, sonra da olay geçince kendini salak gibi hissediyor. Bana öyle oldu yani. Neyse iyiki kırdım bardakları diyim yine de..
Ivy'de cheesecake ye benim için, ben bayılırım oranın cheesecakeine. Blogların kadınların tekelinde olması bana da çok ilginç geliyor. Acaba bu Türkiye'ye has bir durum mu diye de düşünüyorum ayrıca.. Derin sosyolojik çalışmalarımıza devam edelim. Bir ara da içelim şu kahveyi. Hoşçakal!!

Adsız dedi ki...

Umarim arkadasin şafak doğuşdan bile şafağı saymaya basladı :-) Kendi askerliğimi geri hatırlarsam çok neşeli geçdini söyliyebilirim, askerlikde çok bisey yok...sanki yatılı okul gibi bişey ;-) Hergün bi pikniğe gidiyorduk .. ee arada sirada camur ve yagmur altinda bagrip cagran bi kac komutanlara rasliyorsunuz ama bunlar gecici ilk aylar biraz bitmek bilmiyor ama sonrası çok çabuk geciyor.. inan bana, tecrübe konuşuyor :-) Walla video muhteşem olmuz, bizim askere 10 Puan veriyorum, süper olmuş!! Acıkcası diğer videoları da görmek isterdim...kim bilir belki bizde o figürleri partide deneriz :-)

daphnevega dedi ki...

Duygu,
evet neden olmasın!!:) şarkıyı arkadaşım adına ben kabul ediyorum:)

gürkan,
Askerliğin de sanırım en güzel tarafı şu, dönünce anlatacak o kadar çok hikayen oluyor ki, 10 yıl anlatsan da bitmiyor.. Diğer videolar kesinlikle buraya konamaz ne yazıkki!