20 Temmuz 2006

Candarli


Medeniyetin henuz ugramadigi, bangir bangir muzik calan diskolarin olmadigi, full-time kagit oynanip, sohbet edilen, 20 yillik arkadaslarla konusup bazi seylerin kalici oldugunu gormenin cok buyuk keyif verdigi, yaz tatillerinin tamamini Bodrum'da gecirenlerin sadece delilerin buraya gidip sikintidan oldugunu dusundugu yere gidiyorum aksam. Nevra'yla Basak da geliyorlar. Odalarimiz simdiden hazir. Annem cok mutlu.
Orda internetimiz yok. Arasira internet cafeden girebilirim sanirim ama nasil fotograf koyabilirim bilmiyorum. En kotu ihtimalle donuse kaliyor Candarli fotograflari. Iyi tatiller bana!

19 Temmuz 2006

garip olaylar :)

Ucak uctu.
Ben simdilik iyiyim.

Bugun sabah 4te kalktigim icin olsa gerek, su anda saat 1 olmasina ragmen bana aksam olmus gibi geliyor.
Havaalani yolu tek kelimeyle berbat. Her yeri kazmislar. Zaten Ankara'nin durumu ne olacak bilmiyorum. Eskisehir yolu boydan boya "under construction". Istanbullulardan duymaya alisik oldugumuz "Evden ise 2 saatte gidiyorumlar" artik maalesef Ankara icin de gecerli. O ucak Istanbul'a vardi, ben havaalanindan eve varamadim. Yarin aksam tekrar ayni yolu gidecegimi de dusunmek bile istemiyorum!


Pici:
Eve geldigimde bloglari dolasirken
evcini'nin son icraati olan pici'yi denemeye karar verdim. Pici; irmikle suyu karistirarak bir hamur elde edip (evcininin tavsiyesine uyup ben de zeytin ezmesi ekledim), o hamurdan kucuk silindirler olusturup, silindirleri makarna gibi haslamakla yapilan bir yemek. Maksat tatil icin hazirlamam gereken bavulu ve yapmam gereken milyon tane isi yapmamak olsun! Pici fena olmadi. Yalniz hamurlari elimde yuvarlayip inceltmeye calismaktan parmaklarim uyustu. Bir de o sirada elektrikler kesildi. (Soyle bir sey duymustum. Bir defasinda Isvec'teki bir elektrik kesintisi yuzunden 2 kisi kalp krizi gecirip olmus. Hayatlarinda hic elektrik kesintisi gormedikleri icin panik olmuslar herhalde. Bizde ise ne kadar siradan ve gunluk bir olay bu!) Neyse piciye donelim. Milyon tane kucuk parcacik hazirlamama ragmen de anca 3 kisiye yetti. Hamuru hazirlamak pratik olsa da kucuk parcaciklar hazirlamak beni 5 dakika sonra biktirdi. Domates sosuyla ve maydonozlarla gayet guzel bir yemek oldu. Buyrun:

Step1: hamur upuzun sosisler haline getirilir


Step2: Hamur yuvarlandiktan sonra ufak parcalara ayrilir.



Step3: Hamur parcalari pisirilir, domates sosu ve maydonoz eklenerek afiyetle yenir.




Onemli not: Kendi kendine "Ertesi gun tatile gidiyosun. Yinede kendini tutamiyorsun. Bari son birkac gun sabredip yemeseydin!" gibi vicdani rahatsiz edecek cumleler soylenmiyor!


Fal: Dun turk kahvesi ictim. Faldan hic anlamam ama yinede her ictigimde kapatip belki bisey gorurum diye bakarim. Dininininnnn! Ilk defa ! Hayatimda hic bu kadar net bir insan yuzu gormemistim falda. Yoksa ben kafayi mi yiyorum? Faldan anlayan birinin yardimina ihtiyacim var!




-----bitti-----

18 Temmuz 2006

The power of goodbye

"please stay awake..
and then we can drink some ocean spray.."
Yarin sabah 08:00
Bulutlarin ustunden bana el salla ve bir dilek tut.
O dilegin gerceklesmesi cok mumkun.
Cunku Tanri'ya daha yakin olacaksin.
Benim icin de 6 ay cabuk gecsin diye dile, olur mu?
Ve sonraki 6 aylar..
Gule gule

romance and movies


romance&movies
Video sent by aysesworld
Ben ask hakkinda cok dusunen biri degilim. Hayati oldugu gibi aski da oldugu gibi kabul etmek lazim diye dusunuyorum. Ama son gunlerde oyle dusun-e-mi-yo-rum. Yeni bir sayfa aciliyor. Hadi hayirlisi.

16 Temmuz 2006

Lazy Sunday


Hayyami'nin isiklari
Gloria Jeans'in cilekli kahvesi
Kugulu Park'in kugusu

Ankara galiba cok da fena bir yer degil.. Bunlarin hepsini ayni gunde yapmak mumkun. Hem de ayni cadde uzerinde.. Gecen hafta oylesine bir gun iste.. Bugunse yazi yazamayacak kadar uyusugum. Yazarimiz senelik uyusukluk kontenjaninin bir kismini kullanmak uzere istirahata cekilmistir...


Posted by Picasa

15 Temmuz 2006

Zulada birkac sise yakut..

Hava guzeldi, bunaltmiyordu.. Bir persembe aksamustunu herhangi bir persembe aksamustu olmaktan cikarmaya, oncelikle arkadaslar ve aile daha sonra da bir mangal ve kirmizi sarap yetiyordu. Evet bazilari gidiyordu. "Herkes ayni sekilde mutlu olmak zorunda mi ki bu hayatta? Ya da neden herkes ayni sekilde mutlu olamiyor?" sorulari arasinda kafam bocalayip duruyordu. Bazen unutup bilinmeyen gunlerin (cok az kaldi) bana suphesiz ki getirecegi daha da bilinmezi, gulumsuyorum; hatta kahkaha atiyorum. Sonra birden aklima geliyor; susuyorum.
Beklemek ne kadar zor bir sey.. Ne kadar etkisiz eleman hissediyor insan kendini. Solda sifir miyim ben? Hayatin gidisatina ki ucundan kiyisindan da olsa benimle ilgiliyken nasil da mudahale edemiyorum..
Kucuk anlar herkese iyi gelir.. Dogru.. Bana da iyi geliyor. Zaten aslinda depresif bir durumum yok. Arada gelip gidiyor. Onbahcede oturup, sohbet edip, sarap icince geciyor.. Kocaman kirmizi sarap kadehlerimizi cok seviyorum. Sanki icerken kafam icine kacabilirmis gibi geliyor. Sadece insan ne kadar ictigini anlamiyor, ne kadar doldurursaniz doldurun azmis gibi gorunuyor!
Boyle guzel bir aksam gecirdik uzun saatlere yayilan persembe gunu.. Keyfim biraz daha yerine geldi simdi fotograflari tekrar gorunce. Zaten neye yariyor ki can sikmak? Evet ruh halim biraz gel-gitli. Yakin zamanda duzelir diye umuyorum..
Haftaya o soguk ulkeye bir ucak kalktiktan sonra ben de tatile gidiyorum Candarli'ya.. Kafa dinlemeye.. Hayir henuz delirmedim! Cocukluk arkadaslarimla vakit gecirip, bol bol deniz havasi depolayip, birsuru kitap okuyup, yuksek ihtimal sessiz film oynayip, kisacasi enerji toplayip geri donucem. Sonra da is, guc artik zahmet olmazsa.. Degil mi Ayse Hanim?

13 Temmuz 2006

Kahvalti Series II in balcony


Liva Pastanesi'ni genel kurtarici ilan ediyorum! Bizim bu taraflarda da oldukca fazla insan boyle dusunuyor olsa gerek ayni cadde ustune neredeyse karsi karsiya 2 tane Liva var. Favorim her zaman su kucuk pizzalar ama bu sabahki suboreginden de cok memnun kaldik.
Balkonda kahvalti sefasi yapmak her zaman cok zevkli. Zaten bana kalsa keske kahvalti hic bitmese! Son 2 gundur 10 saatten fazla vakit gecirdik Basak'in balkonunda. (Evet hala hepimiz bos gezenin bos kalfasiyiz. Daha temmuz, panik yok panik yok!) Aksamdan itibaren envai cesit icecek ve bir Pizza Hut molasi esliginde (Italyan damarim beni cok kinadi!O da pizzamiymis hic oyle! Cik cik cik..) balkonda kagit oynandi. Amerikano, King hatta ve hatta Karpuz!
Sabaha karsi uyundu ve sabahi coktan gecmis bir saatte bu sahane kahvalti edildi..
"Dunya donuyor sen ne dersen de, yillar geciyor farketmesen de.." sarkisini bugun kendime armagan ediyorum..
Posted by Picasa

12 Temmuz 2006

I Campioni Del Mondo!

Oncelikle artik 2.ulkem sayilabilecek Italya'yi kutlamadan gecemiycem.. Futbolla en ufak bir ilgim olmamasina ragmen, sirf tum Italya halkinin ne kadar hakkini vere vere bu sampiyonlugu sokaklarda gunlerce kutlayacaklarini bildigim icin onlar icin cok seviniyorum. Eglenmeyi ve futbolu cok ama cok seviyorlar cunku.. Ikisi bir araya geldi mi de artik kimse tutamiyordur onlari eminim ki.. Ayrica Italya-Ukrayna maci icin iddiaya girdigim Italya dusmani, Ukrayna meraklisindan da Ankara'da yeni acilan ama hala gidemedigim "Makkarna" adli restoranda bir aksam yemegi kazandim. Italya'ya bu yuzden de bir kez daha tesekkurler! :)


I Campioni del Mondo!!
Il mio secondo paese ha vinto come meritava. Congratulazioni a tutti loro!

11 Temmuz 2006

Viva China!

Bugun cok mayismis bir haldeyken, canimiz kalamar yemek istedi. (Ankara yine 30 derece ve civari..) Dusunduk dusunduk gidecek bir yer bulamadik. Ah Istanbul'da olsaydik dedik, ah Izmir'de olsaydik dedim, tabii bunlarla bir yere varamadik. Sonunda Quick China'dan siparis vererek bir nebze de olsa deniz urunu hasretimizi giderelim dedik. Cok memnun kaldik, hatta biraz abarttik.. Yedigimiz hersey cok guzeldi. Listemiz soyle:

Kizarmis cin mantisi

Yengecli pilav

Karides koftesi

Dragon roll

California roll

Unagi maki

Adres: Uğur Mumcu'nun Sokağı, 64 Gaziosmanpaşa

Rezervasyon ve eve siparis icin telefon: 437 04 03

p.s: Simi'ye kocaman tebrikler ve mutluklar!!

9 Temmuz 2006

Life goes on..


Sonunda benim de bir rubik kupum olduuu! Beni cok mutlu eden bir hediye oldu bu. Baska meraklisi varsa Toys "Я" Us tan alinabilecegini ogrendim. Hem de oldukca komik bir set halinde. 5i bir yerde gibi birsey. Icinde calar saat, tetris, hesap makinesi ve bir tane dijital saat var:) Cocuklar icin hazirlanmis bir promosyon paketi gibi. Sonuc olarak bir rubik kupum olsun istemistim; artik bin turlu elektronik esyam var! Rubik kupum biraz ciddiyetsiz :) Uzerinde palyaco resimleri var ama olsun ben cok memnunum hayatimdan, boyle olunca ugrasmak daha da guzel oldu..



Resimlerden anlayabileceginiz gibi 6-7 yasimdan beri degisen pek bir sey yok. Hala sadece tek kismini yapabiliyorum ama calismalarim devam edecek! En azindan kendime o yastan beri birazcik olsun gelistigimi kanitlamam gerek :)

Bir suredir evdeki internetin cok yavas olmasindan sikayet ediyorduk. ADSL'le bir dizi telefon konusmasindan sonra artik unlu olan Basak arkadasim anti-spyware bir programim olmamasina sasarak bana bir tane yukledi. Ayrica bir de istediginiz zaman internetinizin hizini olcebileceginiz bir site oldugunu ogrendim.Ve iste spyware taramasi sonucu:

157 tane!

Gerci internetin hiziyla ilgili problemi evdeki diger bilgisayari kapatarak cozduk.(Evet pek pratik bir cozum degil kabul ediyorum!) ama bir sure boyle gitmek zorunda yoksa ben bir tane sayfa acilacak diye 5 dakika beklerken akil sagligimi kaybedecegim..

6 Temmuz 2006

Iyi ki Dogdun Basak!


Basak benim taa ortaokuldan cok yakin arkadasim. Bugun onun dogumgunu.. Buyuduk; 24 olduk cekirdek kiz grubumuz olarak hepimiz.. Ama daha nedir ki? Daha cocuk da yapicaz, kariyer de! Degil mi?

Iyiki dogdun Basakcim; sana tum dileklerini getirecek piril piril bir yas diliyorum!

1 Temmuz 2006

Rubik kupu

Nereden geldi aklima bilmiyorum.. Kucukken benim bir Rubik kupum vardi. Yanimdan ayirmazdim.
Soyle birsey:
Cok severdim onu ama 2 tarafindan cogunu yapamazdim hic.
Babamin kuzeni bir Amerikaliyla evliydi. Adam alip 10 dakikada yapmisti hepsini. Hala bu kadar detayli hatirlamam cok ilginc cunku sanirim 6-7 yaslarinda olmaliyim. Barry amcaya cok buyuk bir hayranlik duymusutum..
Biryerlerden geldi aklima rubik kupu bugun. Acaba hala varmi bu kuplerden? Nereden bulunur acaba? Cok istiyorum denemek tekrar..
Internette var birkac yerde ; online oynayabiliyorsunuz. Berkeley'den saygideger insanlar alip cozumunu de koymuslar siteye. Ama olmadi ki simdi! Hem de hic zevkli degil internetten oynamak.
Rubik kupu istiyorum!!!