4 Şubat 2007

Bitkisel hayat

Yemediğim bir bu kalmıştı sanırım, onu da yaptım. Çiçek yedim. Kulağa otlamak gibi geldiğini biliyorum. Demet diye bir şarkıcı vardı (sahi ne oldu ona?), onun Kınalı Bebek diye bir klibi vardı, orada da bir kız vardı, kırmızı bir gülü hoop ısırıveriyordu. O zamandan beri içimde kalmış ve bir gün mutlaka gerçekleştirmek istediğim bir şey filan değildi, ne münasebet hatta! Ama almışlar paketlemişler, üstüne de yenilebilir çiçek yazmışlar. Aklı fikri yerinde bir insanın yapacağı gibi "Neden yiyim yahu çiçek?" diye düşünmüyor benim beyni yerine midesi tarafından yönetilen vücüdum. "Madem ki yenilebiliyor, neden yemeyecekmişim?" diyor. Çiçekli salata yaptım, yedim. Artık evdeki saksılara farklı gözle bakıyorum, biliyorum normal değil..



Oysa ki daha 2 hafta önce Kanyon'daki Sosa'da(ki pek beğenmedim) herhangi bir bitki çayı sipariş ettiğimi düşünürken karşıma çıkan şu heybetli fincan beni kahkahalara boğmuş, sanki anasının karnından bunları içerek doğmuş garson beyin tuhaf bakışlarına maruz kalmama sebep olmuştu. Neresinden içeceğim ben bunu diye düşünürken, fincana doğru eğilip gözünüze veya burnunuza herhangi bir bitki dalcığının girmesi de an meselesi. "Bari bir kap isteyelim de içindekilerin bir kısmını oraya çıkaralım" diye düşünmeye bile izniniz yok, garson bey ""Ben çıkarıp geliyim isterseniz" diyor "Aaa gerçekten de bunu yapacak mısın?" bakışlarıyla. Biz oldukça eğlenerek içtik kaşımızı gözümüzü yarmadan ama bir daha içmeyi denemem aynı çayı, adını da hatırlamıyorum işin kötüsü. "Detoks" olmaya çalışırken kör olmanın ne manası var! Yerim afiyetle çiçeklerimi, kurtulurum!

19 yorum:

ibeking dedi ki...

hakkaten hiç böyle birşey görmedim ben..vazo gibi :)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

hahahah:)))
bu bardak süpermiş hakkaten.. sabah sabah güldürdü beni:)

yenilebilir çiçek de salataya ayrı bir görsel estetik sağlamış, burada bulursam bir deneyeyim bak, pek ilginç geldi ayşe'cim..

HMF dedi ki...

off supermis yaa..yenilebilir cicek, bundan sonra calisacak ilk dersim bu olsun..ne de olsa konuyla alakali:) peki tadi nasildi Ayse?

Murat Ozdemir dedi ki...

kabak cicegi dolmasi yemedin mi hic?
muazzam bir lezzet

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

cay hiç iştah açıcı durmuyor

Aslı Cin dedi ki...

Ha ha haaaa! Cidden komik !

cenebaz dedi ki...

Nasıl içebildin o şeyi? Yani hem pratik anlamda hem de tad anlamında. Hiç göze hitap etmiyor ya.

daphnevega dedi ki...

ibeking,
Gerçekten vazo gibi!:) Kanyon Sosa'ya gidip denersen, benim için de garsondan otları çıkaracak kap iste lütfen!:)

dilayra,
Real'de var çiçekler dilaracım arada değişiklik yapmak için çok iyi fikir ama garip bitki çayı henüz şehrimize ulaşmadı sanırım, tüh tüh!:):)

hmf,
:) Aslına bakarsan yediğimiz onca bitki, ot çeşidini düşünürsek çok da yabancı bir tadı yok çiçeklerin! Çiçek gibi tam anlamıyla!:) Tek başına yenecek bir şey değil onu anladım, salatayla gayet hoş oluyor ama.

murat,
Çok haklısın!! Hiç düşünmemiştim ben bunu. Çiçek yemişim de haberim yokmuş!:) Ankara'da bulmak oldukça zor, olsa da yesek:)

aqua,
Garip görüntüsünün altında tası gayet güzeldi. Ben beğendim çayın tipini aslında, çok komik orası tartışılmaz tabi. Her gün görmediğim şeyleri görmek çok eğlenceli yine de.

aslı,
Gerçekten de öyle. İstanbul'da deneyecek ne kadar çok ilginç şey var! Ben ara ara teftişlere gelmeliyim kesinlikle!:)

cenebaz,
Söylediğim gibi aslında tadı güzel. İçinde nar, zencefil gibi şeyler olduğu için hastayken de süper gelir muhtemelen.İçmesi zor evet, dalları yana doğru itekleyince içilebiliyo. Ya da benim yaptığım gibi garsondan gizlice birinin bardağının içine doluşturabilirsin o dalları biraz beklettikten sonra:)

Selin dedi ki...

Sosa'daki Detox içeceklerini çok denedim, her biri entresan bir hissiyat bırakıyor:) -özellikle çimen shot!!- ama buna hiç denk gelmemiştm:) buna da baktıkca gülüorm:)

Tugc dedi ki...

hahaha :) bardak super otesi!

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim bende burdaki bir alışveriş merkezinde çimen suyu sıktıklarını görünce çok şaşırmıştım. Hadi cnm bi bu kalmıştı yemediğimiz derken postun beni bir kez daha şaşırttı. Ne yani yakında menulerde gül oturtması, menekşe dolması falan mı göreceğiz. Hayır hayır olamaazzz :)

B5 dedi ki...

Ya Berlin ya da Hamburg´da bir cafe-barda naneli cay istedigimde böyle birsey getirmislerdi. Kiza ne bu böyle diye bakmistim... Alman-Italyan arkadaslar gülüp durmustuk bardaga. Tadi su gibiydi. Demlenmeden acik bardakta öylesine servis..

Seninki daha zengin en azindan.. Saksida gibi duruyor. Benimki akvaryum dekorasyonu gibiydi..

daphnevega dedi ki...

selincim,
O gün sen kanyonda yanımızdan ayrıldıktan sonra yaşandı bu olay:) Keşke gitmeseydin de birlikte gülseydik:)

tugce,
Orada daha tuhaf şeyler vardır eminim ki!:) Taa kaç sene önce çimen suyu içilebildiğini duymuştum Amerika'da, bak çok matah konularda hiç geri kalmıyoruz!!

nuray,
Evet gerçekten yakında çiçekli yemekler mutfaklarda olabilir, detks derdinde değilim ama tadı güzelse gül filan yiyebilirim sanırım!

b5,
Daha beterleri de var demek ki.. Aslında bu olayın ucu kaçtı; biraz "uydur uydur söyle" oldu; ben de bir şeyler icat edip piyasaya sunmayı düşünüyorum!

Adsız dedi ki...

Demet danscili manscili bi yarısma vardi ya onun jurisi mi neydi. Neyse yarisma bitti onlara istanbul turu attırıyodu. 2-3 kez karsilastim 15 tane zipir bi de demet geziniolardı.

Kısaca boş işlerle uğraşıo :)

daphnevega dedi ki...

Şafaaak,
Nası gidiyo askerlik yahu sen ordan internete de giriyosun!! Çok sevindim şimdi burda comment görünce. Bana nedense Demet kötü bir insanmış gibi geliyor, bu konuda bir bilgin var mı peki:):)??

Adsız dedi ki...

BENCE SUPER BI SEY, BULSAM HEMEN ICERIM,bitki cayi hastasiyimdir da birazcik ADRES VARMI NERESI BURASI, ferda

daphnevega dedi ki...

Kanyon'un üst katındaki Sosa :) Olacakların sorumlusu ben değilim ama:)

Adsız dedi ki...

SOSA mııııııııııı ?????? amanınnn ...iğrenç bir yer.ne servis ne yemek ben böyle rezalet bir fast food görmedim.arkadaşlar sakın ha gideyim demeyin sosaya
salatarı tam yıkanmıyor ve saçma sapan karışımlar geliyor önünüze neymiş sağlıklıymış.sağlıklıysa ille çamurlu veya birbirine uyumsuz otlar karışımımı olmalı.ayrıca beğenmediğiniz takdirde iki suratsız bayan müdiresinin bir dövmediği kalıyor insanı.

Adsız dedi ki...

gerçekten SOSA iğrenç bir yermiş.yazılanları dinlemeyip maalesef gitme gafletinde bulundum
ne servisi servis nede temizlikten bir eser var.yiyecekler ise ayrı bir alem önünüze bir ot karışımını yemek diye koymazlarmı.bir dahamı asla BENİM İÇİN SOSA BİTMİŞTİR ARTIK !!!!!!