13 Mart 2007

Pret-a-porter post

Kafam dağılsın diye içinden tezat oluşturan beyaz tavşan geçen kıyafet postu..
(And if you go chasing rabbits
And you know you're going to fall..)

Sana da oluyor mu?
Bir tane kıyafet belirliyorum kendime.
İstemsiz.
Adını da kurtarıcı kıyafet koyuyorum.
Devamlı ona gidiyor elim.
Yandaki t-shirt bu kışın kurtarıcı kıyafetiydi.
Sanırım bütün kış en çok bunu giydim.
Üzerine de annemin ördüğü kırmızı bolero ki bolero giyeceğim aklımın ucundan geçmezdi..
Boynumda da hiç çıkarmadığım anneme ait saatli mücevherimsi kolye.
Bu kışı bunla geçirdim..
(..Tell 'em a hookah-smoking caterpillar
Has given you the call
Call Alice when she was just small)

Bu yıldızlı bluz bence baharın kurtacırı kıyafeti olacak.
Kalın kemerleri ve skinny kotları çok sevdim.
Saatli kolye her şeye uyuyor, ona da devam..
Şöyle doğru düzgün dümdüz sıfır yaka bir beyaz t-shirt bulmak neden bu kadar zor?
Bulamıyorum..
(When logic and proportion
Have fallen sloppy dead..)

Sonunda kışın başından beri aradığım kırmızı ayakkabıyı buldum. Her taraftaki rugan manyaklığı devam ediyor. Ben rugan ayakkabı giyemem, çok tuhaf geliyor, çocukluğumdaki beyaz rugan ayakkabılarımı hatırlatıyor. Hem kırmızı hem topuklu hem rugan olursa bir ayakkabı onu anca Samantha Jones giymeli sanırım.. Neredeyse tüm mağazalarda var, ama sokakta hiç görmüyorum.

Rugan olmayan ve yürünebilir topukboyunda (Haha! Biraz gayretle sanırım o da olacak!) ve gayet güzel bir fiyata buldum, aldım, giyiyorum.. Anoreksiya hastalarınınki kadar büyük ayakkabı takıntım keşke biraz daha az yememe sebep olsa.. Ayakkabım 36 numara olmasına rağmen neden bu kadar kocaman görünüyor anlamıyorum :) Yandan görünce şaşırdım! Hımm bi de sanki kotun paçası biraz kısalsa iyi olacak.

(..And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's off with her head..)
Bugünden itibaren sıcaklıklar 10 derece civarı düşecekmiş. İyi bari. Bugün 20 dereceydi. Mart ortası.. Belki de kutuplardaki buzlar eriyip Ankara Venedik'e dönmeden, bu kışın başından beri giyilmeyi bekleyen annemin hediyesi şirin eldivenlerimi ve annemin ördüğü pembe örgü çantamı son kez kullanma şansımdır bu. Evet küresel ısınmayla ilgili tek endişem bu.


(Remember what the dormouse said
Feed your head, feed your head)

31 yorum:

HMF dedi ki...

ayakkabilara bayildim!!yurunebilitesi cok onemli tabi ama super gorunuyorlar:)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

ayakkabılar çok klas duruyor şekerim:)) Tuğçe'miz de almıştı, bu iki oldu..
ben de muhteşem bir dore ayakkabı gördüm, ama bakalım kaç lira? hafta sonu tükkan kapalıydı, soramadık fiyatını!
amerika'ya gitmeyi beklesem daha iyi ama.. sabretmek benim kitabımda yok ki.. orada 20 dolara şahane ayakkabılar alıyorum, burada aynı marka 200 YTL'lerde seyrederken...

Adsız dedi ki...

slm cantan cok guzelmıs. nasıl yapıldıgına dair bilgi verebilir misin. tesekkurler Defne

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim her kızın dolabında vardır acil durumlarda elinin altında olması gereken kombinler. Ben 3 gruba ayırdım. Spor, klasik,gündelik :) Kırmızı ayakkabılar çok şeker. Bende istiyoruuummm. Skinnyler hayat kurtarıyor bu sezon. Çok yakışmış sana. Çanta ve eldiveni güle güle başka kışlarda kullanman dileğiyle.

Adsız dedi ki...

Özellikler tshirt ve çantaya bayıldım:) Annenin ellerine sağlık:)
Ben de sezonluk bir takıntı belirlerim forma gibi her sıkıştığımda elim ona gider:)
sevgiler

Şehir Melekleri dedi ki...

Ayşe,
Kırmızı ayakkabına bayıldım,aslında bende epeydir böyle siyah bir ayakkabı arıyordum, dediğin gibi genelde şık ayakkabıların yüksekliği beni aşıyordu. Seninkiler gayet ideal görünüyor. Nereden aldığını sorsam???
Sevgiler
Zuhal

Adsız dedi ki...

Mudolarda satılan hülya avşarın(hiç hazetmesemde tişörtleri hakikaten iyi) beyaz tişörtlerini tavsiye ederim.Her yakasından,kollu-kolsuzundan ve her iki renginden(siyah-beyaz)var,bunlarda benim kurtarıcılarımdır:)
Kırmızı ayakkabı süper süper süper!Nereden ve kaça aldığını sorsak ayıp eder miyim?
Skinny kot şu daracık paçaları olan senin gibi incecik bedenlerin giydiği kot demek mi oluyor?Kolyenin dili olsa da anlatsa neler neler gördü geçirdi gibi çok şık duruyor.Bir de yazını okumadan ilk fotoğrafı algılamakta o kadar zorlandımki sorma:)Yemek masası, hayır fotoğraf kolajı,yok canım bir dergi sayfası bu,e kolye ne arıyor derginin üzerinde..bla bla bla,yazıyı okuyunca hah dedim,çok tarzmış tişört:)))T.

daphnevega dedi ki...

hmf,
Yürünebilite olarak eh işte diyorum :) Gündelik olarak da topuklu kullanabilen biri olmak istiyorum artık ama hala çok uzak görünüyor!!

dilayra,
Evet bu ara benim de ağzım açık kalıyor fiyatlara, eğer Amerika'ya yakın zamanda gideceksen bekleyip oradan Nine West'i yarı fiyata toparlayabilirsin:))

defne,
Aslında annem yaptığı için ben yetkili kişi değilim pek ama öğrendiğim kadarıyla. İstediğin boyutta bir dikdörtgen parça örüyorsun üzerinden saç örgüsü geçen; yan tarafları da lastik örgü olan. Örgü bitikten sonra da sap alıp, herhangi bir terziye ağzını büzdürerek ve içine astar yaparak dikmesini söylüyorsun :)Derya Baykal gibi hissettim kendimi:)

daphnevega dedi ki...

nuray,
Ne güzel öyle kategoriler! Benim odam her daim o kadar dağınık ki; neyi neden bulacağımı bile şaşırıyorum çoğu zaman:)Stradivarius diye bir mağaza var burada oradan aldım ayakkabıları, İzmir'de de varsa hemen senin de olabilir!!:)

yeşim,
Annemin bu 40'ından sonra başlayan örgü merakı sayesinde neredeyse yünlü hiçbir şey satın almıyorum artık :)Mağazalardan çanta, kazak bakıp aynısını yapıyoruz evde:)

zuhal,
Ankamall'ın üst katındaki Stradivarius'tan aldım. Genelde çok kaliteli bulduğum bir mağaza değil aslında orası. Ayakkabıyı gündelik olarak kullanamayacağımı bildiğim için aldım ama memnunum.

T,
Aaa Hülya Avşar t-shirt'ü mü var! Gerçekten de o kadar iyiyse kendisiyle ilgili düşüncelerimi bir kenara atıp alabilirim:)Ayakkabılar Stradivarius'tan 70 ytl. Ben öyle çok da incecik değilim aslında boğazıma inanılmaz düşkünüm; skinnyler güzel dursun diye bu aralar gayretler içindeyim; bakalım :)İlk fotoğrafla ilgili yazdıkların beni çok güldürdü; o gözle bakınca haklı dedim !:)Hoşçakal.

Melmoth dedi ki...

topuklu kirmizi ayakkabi üzerine gecen gun aklimdan bir post yazmak geciyordu, burada gorunce sasirdim. belki topuklari biraz daha kisa olsa daha hos olurmus gibi geldi bana, bir de bu kirmizi ayakkabilar diz alti etekleriyle cok hos duruyor. ne cok soyleyecegim sey varmis icimi dokuyorum :)
ne olursa olsun senin daha onceki postlardan birinde yer alan bisey derisinden olan topuklu ayakkabilar i kirmizi topuklulara bile degismem :)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ayşe hepsi ne güzel şeyler.Bayıldım valla.İyi günlerde kullan hepsini buarada kırmızı ayakkabılarda çok şıkk:)

Mr_TD dedi ki...

ayakkabilar ve bluz gercekten cok hos,yakismis :)

O ayakkabiyi giyince herhalde 1.85 olmussundur en az.
Türk erkeklerine bu yapilir mi :D

slmlar
Td

jelatin dedi ki...

Ayakkabının başka numaraları var mıydı? Üzgünüm şekerim, ama ben onlara bayıldım! Aynısından alacağımdır. İnşallah bende de sende durduğu kadar güzel duracaktır. Ayyy süper. Heyecanlandım.

PS: Artık yakın bir günde gerçekleştireceğimiz Budakaltı buluşmasında tokuşturmayacağıma söz veririm!

uzay dedi ki...

yıldızlı üst nerden ayseeeee:)
ben yıldızlı sey hastasıyım neden acaba :P
hülya avsarın bodyleri evet güsel ama hatun kendine göre yaptırmıs boyları kısacık :/

daphnevega dedi ki...

melmoth,
Demek hatırlıyorsun o ayakkabıları!!:) Onların yeri ayrı, kahverengi olduğu için sık kullanabiliyorum ama bu kırmızılar ayakkabı koleksiyonunun en fantastik elemanı oldular:) Topuk boyunun da az biraz daha kısa olması herkes için daha iyi olurmuş sanki!:)

zarife,
Çok teşekkürler!! Eldiveni kullanmayı bekliyorumm:)

Mr. TD,
Ah ah durum hiç de öyle değil :)Boyum 1.65, 1.75 bile olamam ben bunlarla !! İlahi TD, çok güldürdün beni:))

jelatin,
Hemen kap, kaçırma şekerim!! Budakaltı'nda pişti olmayalım, ayakkabı yerine şarap tokuşturalım!!:)

uzay,
Bluz Pull&Bear. Hülya Avşar bodylerini bilmeyen bir benmişim anlaşılan, merak ettim, en yakın zamanda bakıcam!

chocolate dedi ki...

yaaa ben cok enteresandir eldivenlere vuruldum mahvoldum bittim. kirmizi ayakkabilarda cok seker ve sana cok yakismis ama bu eldivenler turunun ilk ornegi gibiler. ulasilabilir biryerden aldin di mi? sakin sakin annem ordu deme yoksa bende isterim. :0

Adsız dedi ki...

Açıklamalar icin cok tesekkurler Ayse, tekrardan annenin ellerine saglık. Cantanın sapı icin ozel bir sey yaptınız mı? Hani iple kaplamak gibi falan, yoksa direk alıp terziye mi verdiniz? Sap plastik mi, tahta mı? Ne kadar cok soru sordum dimi :) sevgiler Defne

Serenay dedi ki...

Yildizli bluzuna bayildim...Yildizli olan herseye bayilirim zaten:)
Ayakkablarini gule gule eskit...Hatta hic eskimesin.Cok guzeller.En guzel gunlerde giyin.Skinny kotlari bende seviyorum...
Cantanin rengi cok guzel bi secim.

Adsız dedi ki...

Merhaba, küresel ısınma kaygınızı okuyunca çok güldüm. Daha bu sabah eşime yahu aldığım kışlık ceketi giyemedim. Bu sene kıbrıs böyleyse seneye hiç giyemem offf köralası küresel ısınma dedim. Üstüne sizin yazınızı okuyunca baya güldüm :))

Sımmsıcak sevgiler...

Adsız dedi ki...

Kırmızı ayakkabılar bu kışın işareti benim için.
Topuklusuna cesaret edemedim dümdüz kıpkırmızı ayakkabılarla geçti kışım. Havalar da izin verdi :)
Benim de taktığım kıyafetler var.
Sürekli elimin gittiği. Bu kış siyah beyaz kırmızı kışı benim için
Eldivenlere bayıldım...
Sevgiler

Unknown dedi ki...

hepsi cok güzelmis, kırmızı hıc birsey kullanmam ben ama kırmızı ayakkabıları cok severim, eldivenlerine de bayıldım, kar yagdı bugün kullanırsın artık :)

daphnevega dedi ki...

chocolate,
:) yok eldivenler örgü değil, Miss Sixty'den ama yılbaşı hediyesi olarak almıştı annem; hala yerinde midir bilemiyorum o yüzden:)

defne,
Gördüğüm kadaırla her türlü sap var, benimki tahta, üzerine de ip sarılı; tığla yapmak mümkün eğer tığla yapabiliyorsan terziye vermene gerek yok:)

ozlem,
:) Teşekkürler; eminim orada da harika şeyler vardır. nz'ye sevgilerr!

daphnevega dedi ki...

zerrin - miss,
Kıbrıs'tasınız demek ne güzel! Buraya bugün kar yağdı; hava resmi olarak çıldırdı artık! Orada da soğumuştur belki biraz da siz de kışlıkları son kez giyme şansı bulursunuz!!

zeya,
Aynen dediğin gibi ben de bu sene beyaz ve kırmızıyı çok kullanıyorum.. Havaların gidişatına üzülsem de kalın botları çizmeleri giymektense her zaman ayakkabıları tercih ediyorum..

budalaprenses,
Ben de kırmızı ayakkabı giyeceğimi hiç tahmin etmezdim aslında ama giyince o kadar tuhaf durmuyormuş! Birazdan dışarı eldivenlerimle çıkıcam, keşke başka şey isteseymişim dimi??:)

Adsız dedi ki...

yildizli bluz da iyiyimis ama ayakkabilara bayildim gule gule giy:)
beyaz kullanisli bi t-shirt diyodun ya zarada var,bi uğra istersen ben hemen edindim bi tane...
boyle klasik seyler neden aradigin zaman hic bulunmazlar...

Aslı Cin dedi ki...

Küresel ısınmaya karşı tek endişe ha? Ha ha! Bu yaz da yıldızlı bluzlar ve 80 lerden tşirtler çok moda olacak, çok hoş hepsi de.

Bu arada ben aradığım kırmızı ayakkabıyı hala bulamadım.

Adsız dedi ki...

Ayşee,
Efeden aldım adresini hergün bakıyorum yenilemişmisin diyee.Bayıldım bütün yazdıklarına. Kimi ayakkabını kimi de çantanı sormuş ben de dayanamayacağım t-shirt ünü soracağım.Çok güzeel.. onu nerden aldınn??:))
Didem (efe-didem diye hatırlatayım:))

daphnevega dedi ki...

kumralada,
Aynen öyle! Bütün beyaz ve siyah tshirtlerin kesin biryerlerinde işlemeydi baskıydı birşeyler var, dümdüzünü bulmak imkansız nerdeyse! Zara'ya da göz atıcam. Teşekkürler!!:)

Aslı,
Bir "innuendo" olarak tabii ki!:) Kırmızı ayakkabılar her yerde! Kesin bir yerlerde sana uygun olanı vardır!!:) Yıldızlı t-shirt iyi bir yatırım olmuş anlaşılan!:)

Didemm!
Hoşgeldin! T-shirt Mango aslında ama kış başında almışım hala orada mıdır bilemiyorum!:) Efe'ye de selam söyle, hiç görüşemiyoruz yahu! Tekrar beklerim efendimm.

bething* dedi ki...

tshirt ve kirmizi ruganlara bayildimm:) bende de kirmizi rugan babet var :P

daphnevega dedi ki...

Bething,
Benimki rugan değil ama olsun hem rugan hem topuklu olsa ben çekinirim giyemem :)) Güle güle kullanalımm!:)

Adsız dedi ki...

ilk defa rast geldim blogunuza
cok begendim, devamlı burdayım artık

şahika

daphnevega dedi ki...

şahika,
hoş geldiniz, hep bekleriz efendim:)