22 Mayıs 2007

içindeki fotoğraflarla alakası olmayan ve çok önemli olaylar içeren post

Saçlarımın önünde "ters çıkış" diye bir şey olmuş. Senelerdir sahip olmaya inat ve ısrarla uğraştığım Seren Serengil kakülü (evet biliyorum, keşke tarif etmek için daha güzel bir yol olsaydı ama seviyorum kadının kakülünü) bana sadece 2 aylığına kısmetmiş. Saçlarım inatla diğer tarafa doğru çıkıyor. Saçlarımı kendi haline bırakınca- ki senede ortalama 3 kere kuaföre giden biri olduğum düşünülürse saçlarım genelde kendi halinde zaten- alnımda sol taraftan ayrılmaya başlıyor saçlarım ve bu ayrım, kafamın arkasına doğru eğik bir çizgi yapıp kafamı sağ tarafta tamamlıyor. Bunu anlatmak da ne zor şeymiş. Anlayan oldu mu bilmiyorum ama sanki saçını toplarken annesini bezdirmiş, annesi de "Eee ne halin varsa gör!" demiş bir çocuğun saçına benziyor saçlarımın ayrımı. Saçma sapan sağa sola gitmiş, garip zigzaglar oluşturmuş hani. Zaten çocuk minicik, herkes görüyor kafasının tepesini yazık. Neyse bu da bana dert olmayıversin..

Geçenlerde eve dönerken radyoda bir şarkıya rastladım, sözlerini duyunca değiştirmedim. Ya bu Serdar Ortaç bizi gerçekten salak yerine koyuyor ya da ben Türkçe anlamıyorum. Şarkıyı sonuna kadar dinledim, hiçbişey anlamadım, kim kimi seviyor, kaç tane kahraman var şarkıda görevli? :) Unutmamalıyım, buna mutlaka evde bakmalıyım dedim ve geldim aradım, yine anlamadım. Arabada şarkıyı dinlerken gülme tuttu. Bana çok oluyor bu lanet olay. Arabada kendi kendime giderken gülme tutmuşsa (okul zamanı da modern sabahlar dinleyerek okula giderken olurdu bu hep) ya da kendimi kaptırmış bağıra çağıra şarkı söylüyorsam, Allahım bir kere de yakalanmayayım birine. Işıkta ya da yanımdan geçerken halime bakan ve hatta gülen birini görünce acayip şapşallaşıyorum; o kadar şapşallaşıyorum ki korkuyorum başıma bişey gelecek diye. Yani kötü bir şey yapmıyorum aslında, yakalandığım kişiye açıklama da yapmak zorunda değilim değil mi? Öyle değil işte, gözgöze gelince birden susuveriyorum, utanıyorum, nereye bakacağımı şaşırıyorum, sanki 3 saniye önce bağırıp çağıran, kahkaha atan ben değilmişim gibi öyle bir hanımefendi hallere bürünüyorum ki zaten önceki durumdan daha komik oluyor. Yansın şu yeşiiiil diye bağırıyorum içimden konuşma balonu aracılığıyla.

Neyse efendim mevzu bahis şarkı buymuş, anlayan beri gelsin. Şimdi okuyunca öyle hareketli filan da sanmayın, melodisiyle birlikte romantizmin doruklarındayız.

Dikkat et her zaman, hep ben aradım,
Demek ki en büyük sevda benimki.
Özlemek en güzel alışkanlığım,
Demek ki en büyük sevda benimki.
Olmuyor, zorla değil olmuyor.
Görmüyor, nasıl yükseklerdesin.
Sevmiyor, gönül ondan zalimi,
Sevmiyor, buna sen de dahilsin.
Bak gönül sersem gününde,
Bir tutsan kalsam elinde,
Çok şükür aklım yerinde,
Her şeyim sensin.
Bir deli yürek acısındayım,
Bak yine kara odalardayım,
Bir gece gibi yakınındayım,
En büyük aşkım sensin.

Galiba biri gerçekten dinlerse, artık bir daha hiç dinlemeyecek. Sebebinigecesenlegezenlereaçbirsor Serdarcım..


Tam bu olay olmadan önce ben Vişnelik'in önünden geçiyordum ki kendisi ODTÜ Mezunlar Derneği'nin şeker gibi tesisidir (tesis kelimesini de kullandığımı görmek varmış). Bir çim amfi vardır, yaz sezonunda güzel konserler olur. Aklıma gittiğimiz konserler geldi. "Aferin Ayşe" dedim kendi kendime. "Sen hiç bir zaman 'Şimdi çok kalabalık olur, iyice dolmadan çıkalım' diye konserlerden erken çıkmadın, o son dakikaları zaten ne halt edersen et kalabalık olacak kapılarda geçirmedin, son dakikaların tadını çıkardın". Tam salak salak kendimi takdir ederken de başıma bunlar geldi. Hayat işte.

19 yorum:

Esterhazy dedi ki...

ben nefret ettigim okuluma arabayla giderken genelde Tem'de trafik hep sikisik olurdu ve hep senin anlattigin sekilde yakalanirdim. Bi de salak salak en pop sarkilari bile kendimi eglendirmek icin bagira bagira arabesk bi sekilde soylerdim. E o sirada suratim, mimiklerim falan ne haldeyse bi sekil ilgi cekmeyi basarirdim yani. Rezil bi durum hakikaten.
Serdar Ortac icinse seyi dusundum gecen; Yesim Salkim'la bi gezegene yerlestirsek bunlari. Bunlar urese falan, beynen ve seklen cirkin insanlar medeniyeti olustursalar orada. Hayatimiza heyecan gelir, bi sey olur. Ne dersin??

jelatin dedi ki...

Selam, ben varaklı ayna ve avize manyağıyım! Eğer o ikinci fotoğraftaki yer sizin evse, çaya geleceğim. Cafemiz'se okey.

daphnevega dedi ki...

esterhazy,
Tam o tarif ettiğin mimikleri ben de yapıyorum, oley! yalnız değiliz!:) Teorini de az biraz vahşi bulmakla birlikte dünyanın ferahlaması açısından çok faydalı buldum:))

jela,
Fotoğraf Cafemiz, ama annem vaktinde bulduğu her ahşap ıvırzıvırı boyadığı için evde varaklı aynalar var bisürü, çaya gelebilirsin istersen. Avizemiz yok.

Aslı Cin dedi ki...

Ayşeciğim ondan bende var, ama inatla kahküllerimi öne tarıyorum, bir iyi bir kötü idare ediyoruz işte.

Serdar da insanı aptal yerine koyuyor gerçekten de, dinlemiyorum bu sebeple.

Adsız dedi ki...

Ben deri kar eldiveniyle yaz klibi yapan serdar'a hayranım. Nolur gitme dirin dirin dirin.

Ayrıca o sezen aksu ki hakkında kötü söz söyleyeni linç ediyolar, komple tikiyiz şarkısına söz yazmış... Serdar Ortaç'ı çok eleştiremiyorum açıkçası.

daphnevega dedi ki...

aslı,
:) bak o da iyi bir çözümmüş, benim alnım 3 parmak kadar, o yüzden öyle bir şansım yok. Bu aralar devamlı bant takıyorum, ben de kendimce böyle idare ediyorum :)

şafak,
Komple tikiyiz ne yahu? Gerçekten böyle bi şarkı mı var? Ayrıyetten Sezen Aksu'yu çok severim ben; bir bildiği vardır :P

$afak dedi ki...

Burak Kut - Komple

Esterhazy dedi ki...

selam safak, komple sarkisinin sozlerini okursan tikilerle dalga gecildigini cok rahat anlicaksin zaten. araya giriverdim boyle kusura bakma ama:))

daphnevega dedi ki...

şafak,
bulucam dinliycem, burak kut yaşıyor demek, şükürler olsun. bi de bıktım artık beni geçiştirme: seri tatil nerde?:)

esterhazy,
sen bu şafak'a bakma. o bayılır konuşmaya :))askerden döneli bir kaç gün oldu, sivil hayata adapte olmakta zorluk çekiyor olabilir,sevelim aramıza alalım :))

Adsız dedi ki...

Ayse'cim simdi haberlerde okudum, Ankara'da patlama olmus, umarim ailen, dostlarin ve sen iyisinizdir.. Cok gecmis olsun..

daphnevega dedi ki...

banu,
Merak ettiğin için çok incesin, teşekkür ederim. Tanıdığım kimseye bir şey olmadı ama yine de morallerimiz pek iyi değil. Böyle şeyleri artık çok fazla garipsememek beni en çok üzen şey.

senaaaaa dedi ki...

ben de ankaradaki patlamadan sonra nasıl olduğunu sormak istedim, sanırım iyisin.. ne kadar iyi olunabilirse tabii..

Tugc dedi ki...

Şimdi bu şarkıyı stresliyken veya aşk acılı dinlesel bir anlam kazanır mı acaba :)
Ben okurken anlamadım diye 3 kez okudum..Yani o kim, sen kimsin..Sen Serdar'ın aşkıysan O nerede o zaman gibi bir dolu gereksiz sorular oluştu beynimde :)

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim öncelikle dün yaşanan tatsız olay yüzünden geçmiş olsun demek istiyorum. Ne zaman bitecek bu tür olaylar bilmiyorum. Sürekli daha fazla kişinin canı yanıyor.

Bende bir süre önce heveslenip kahkül kestirdim ama bir türlü kullanamadım. Şimdi sıcaklar bastırınca beni daha fazla rahatsız etmeye başladı. uzatsam mı daha kı kısa kestirsem bilemiyorum.

O japon işinin sözlerini bende anlamıyorum ki.

Aslı Cin dedi ki...

Ayşe'ciğim aklıma geldin hemen, geçmiş olsun, umarım bu olay bir daha gerçekleşmez, iyi olduğunun haberini yukarıdaki yorumdan aldım zaten.

New York Muhtari dedi ki...

ama o erik resmi hani koyulmayacak ti....

hamile de degilim ama Amerika'da olmam ayni etkiyi yapti desem :-)))

daphnevega dedi ki...

sena,
iyiyim çok teşekkürler..

tuğçe,
tamamen aynı fikirdeyim. adam resmen sallaya sallaya yazmış, kendi de bilmiyor ne dediğini:)

nuray,
teşekkür ederim iyiyim. japon işi :))

aslı,
çok teşekkür ederim gerçekten. bana biraz uzak bir yerdeydi ama yine de insan neye uğradığını şaşırıyor olaylar bu kadar yakınında gerçekleşince..

nym,
eyvah yakalandım:)

$afak dedi ki...

Esterhazy slm,

O gozle dinlemedim sarkıyı. Bi dinliyim bakalım. Bana pek mumkun degil gibi geliyor ama olsun...

Adsız dedi ki...

bosverin kahkulu artık saclar ortadan hem cok masum ve dogal duruyor hem de cok daha rahat...