28 Ağustos 2007

Bay Nihat'ta rakı-balık

*
*
Eğer siz de benim gibi Hürriyet'i terk etmiş olsanız bile cuma günü verilen ilk10 listelerini gizli kapaklı takip etmeye devam ediyorsanız mutlaka Cunda'daki Bay Nihat'a rastlamışsınızdır. Buraya ilk defa geçen sene gitmiştik, hem de günü birlik Ayvalık gezisine sığdırmıştık. Bu seferki Cunda tatilinde elbette ki ziyaret edilecekti. Bütün kış buradaki mezeleri andık desem yeridir..




Eğer haftasonu gidecekseniz rezervasyonsuz gitmek pek de iyi fikir değil. Biz haftaiçi gittik, 6buçuk civarı 9 için yer ayarladık, tam da deniz kıyısı değildi masamız, "illa ki de deniz kıyısı isterim, zaten 3-5 gün deniz görüyorum banane" derseniz siz daha erken yaptırıverin..



*
*
Normalde balık lokantası raconu olan meze tabağının masanıza teşrifi yerine, Bay Nihat'ta siz içeri teşrif edip, masaya taşınamayacak kadar çok miktardaki mezeleri ziyaret ediyorsunuz. Zilyonlarca meze var, seçmek zor. Ne seçtiğiniz çok da önemli değil aslında, ne yediysek harikaydı. Sadece buraya kadar gelmişken buraya özgü "akivadis"i denemeden dönmeyin. Şaraplı bir sosla sunulan akivadis bir çeşit midye. Salatanın arkasında kalan tabaktaki..




*
*
Deniz börülcesi, kabak çiçeği dolması, fava, olmazsa olmaz beyaz peynir, yoğurtlu patlıcan, ve Ayşe'nin rakı-balıktaki vazgeçilmezi ahtapot salatası.



Balık olarak levrek buğulama yedik, sadece tadımlık, herkese çeyrek porsiyon. Zaten daha çoğu benim için mümkün değildi..




Balık restoranlarında kepekli ekmeğe karşıyım. Yani ben zaten kendi beslenme rutinimde kepekli ekmeği asla kullanmıyorum ama o yoğurtlu patlıcanı, o güzelim favayı kepekli ekmeğe sürerek nazik tabirle ziyan etmeyiniz lütfen. Kalorifik kaygılarınızı bir tarafa bırakınız. Hiçbir şeyin tadı çıkmaz diğer türlü. Çıtır çıtır beyaz ekmeği Cunda'nın harika zeytinyağına bulayın. Cenneteki hurilerin de bu tip şeyler servis edeceğinden gerçekten şüpheliyim. Dünya nimetlerinden faydalanalım lütfen. Bu arada cennetten söz açılmışken Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığını kutlayarak, kadehimi kendisinin şerefine kaldırıyorum. Bana burada afiyet oldu, kimbilir kendisine orada neler afiyet olacak. Cumhurbaşkanınızın dokunulmazlığı olacak pırıl pırıl, siz de bana dokunmayın bir zahmet, tamam mı?

Ve tatlılarrrr.. Buranın peynir tatlısı pek şahane. Bilen biliyor artık, benim tatlıyla pek iyi değil aram ama hepsinden bir kaşık tadıyorum elbette.. Zaten arkanızı dönseniz kaybolur hepsi ortadan, süper lezzetliler!
*
*
Ayşe'nin ziyaret ettiği balık lokantaları arasında Kalbur ve Bay Nihat yarışıyorlar birincilik için. Burası bu kadar çok yıldıza sahip yani benim gözümde!

Kapanış geleneksel olarak türk kahvesiyle yapıldı. Bir Cunda tatili daha burada sona erdi.. Aklım hep burada kalıyor, anca ne olsa aklım burada kalmaz biliyor musun? Çeşme'ye gidiyor olsam, Alaçatı'da yürüsem. Hadi o zaman Alaçatı'ya gidelim.. Yaz bitmeden, işe başlamadan.

6 yorum:

$afak dedi ki...

Bi not: C.başkanlığının dokunulmazığı yok! :)

daphnevega dedi ki...

yeni ve muhtemelen kabul edilecek anayasa taslağına göre artık var. Acaba neden?

$afak dedi ki...

Hemhum kayıp trilyon? Yeni c.baskanımız yine de dokunulmazlığın olmayacağını söyledi ama... (Pek inanmadım ama olsun).

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim bunca yıldır İzmir'de yaşamama rağmen Cundayı hiç gezmedim. Havalar biraz serinlesin bir haftasonu kaçamağı yaparım. bay Nihat'ın telefonunu da yazsaydın keşke. Gitmeden rsv. yaptırırdım canım. Bu tatiller sana çok iyi gelmiştir kesin. Önünde uzun ve yorucu bir iş hayatı seni bekliyor :)

ceycey dedi ki...

Sevgili Ayşe,

Bi süredir blog yazılarını okuyorum.Sana itiraf etmeliyim tatilden yeni gelmiş sayılmama rağmen seyahat yeme içme yazılarını okurken kıs-ka-nı-yo-rum :) belki bu kadar uzun tatilin olduğu için belki de anlatımın ve çektiğin resimler çok baştan çıkarıcı :)
Umarım hayatında bunların nicelerini görme ve anlatma fırsatın olur ! sana afiyet diliyorum

daphnevega dedi ki...

Nuray,
bize burada 45 dakika-1 saat olduğuna göre İzmir'den 2 saatte varılır.. İlk fırsatta git! Bol bol tatil depoladım bu yaz ama bu enerji ne kadar yeticez görücez hep beraber!

ceycey,
çok teşekkür ederim söylediğin güzel şeylere. gördüklerimi mümkün olan en güzel şekilde anlatmaya çalışıyorum. umarım senin de hep keyfin yerinde olur!