4 Eylül 2007

ah işim başımdan aşkın! :)


Eveet sonunda benim de bir iş yerim oldu!!!


İlk gün heyecandan ölmek üzereyken iş yerime vardım. Bana hep dediler ki, ilk 1 ay zaten bir şey yapmazsın, öylece iş öğrenirsin. Galiba bizim şirkette işler böyle yürümüyor. Başladığım andan beri yoğunum :) Ama sanırım bu iyi bir şey. En azından şimdilik böyle düşünüyorum. Meşgul olunca sıkılmıyorum, bir bakıyorum saatler geçmiş.. Bakalım 1 ay sonra da böyle düşünüyor olacak mıyım ?


İş yerimle ilgili ilk izlenimlerim çok olumlu. Hatta ilk gün sadece ve sadece kendime ait bir odam olduğunu öğrenince havalara uçtum! Ana yola bakan kocaman bir masam, bilgisayarım, 2 adet koltuğum, bir sehpam ve bir kütüphanem var. Hiç de fena değil di mi? :) Şu an odam oldukça ciddi görünümlü ama ben onu kısa zamanda kendime benzetirim! Sehpam şimdiden dodo'nun ilk gün gönderdiği harika çiçekle süslendi bile :) Bu sabah da Ayşe teyzeyle beraber çiçeklerime su verdik :) Biraz daha zaman geçsin, hemen fotoğraf çekmeye başlayacağım!


Ofiste 10 kişi kadarız. Bir kısım belli yaş üstü yöneticilerden oluşuyor, diğer kısımda da geneli Odtü mezunu, yaşları bana yakın mühendisler. Hepsi çok güleryüzlü ve neşeli insanlar. Onlar birarada çalışıyorlar, bense yöneticilerin olduğu bölümdeyim ama yönetici filan değilim elbette! :) Arada bir yanlarına uğruyorum, sohbet ediyoruz.


Çay-kahve servisimiz yok. Daha da güzeli var. Mini mini mutfağımızda yok yok. Herkes gidip çayını kahvesini kendi hazırlıyor; Genel Müdür bile! Sonra da boş bardakları bulaşık makinesine yerleştiriyoruz..


Bugün öğle yemeğini dışarıdan söylemeye karar verdiler, beni de dahil ettiler çok şükür ki! Merak içindeydim öğle yemeklerinde tek başına kalma konusunda :) İlk gün Genel Müdür beni öğle yemeğine götürdü civardaki restoranlardan birine ama bunun ilk güne mahsus olduğunun farkındaydım. Umarım bugünden sonra da diğerleri beni çağırmaya devam ederler! :)


Evet 2 gündür biraz yorgunum ama yine de akşamları dışarı çıkmak için bir süre kendimi zorlayacağım. Çünkü nasıl başlarsa öyle gider diyorlar..


Sabah 7buçukta kalkıp 8buçukta evden çıkıyorum. Galiba hazırlanma ve kahvaltı etme süremi kısaltmalıyım ki, daha çok uyuyabileyim.


2 gündür 2 dirhem 1bir çekirdek halinde gittiğim iş yerimde herkes rengarenk giyiniyor, genel trend kot ve t-shirt ama yöneticiler öyle değil. Ben de bir kaç gün daha böyle şirinlik muskası halinde gidip, daha sonra biraz daha rahat giyinmeye karar verdim.


Bir önceki posttaki halimden bir belirti yok şimdilik. Yorumlarla beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Hayatımda çok önemli bir döneme tanıklık ediyorsunuz! :)


İş dönüşü yorgun argın bir kadeh kırmızı şarap eşliğinde bu yazıyı yazan Ayşe, şimdi film seyretmeye gidiyor.

21 yorum:

Kiyoki dedi ki...

selam,merakla işle ilgili ilk izlenimlerini bekliyordum.Güzel bir ortam olmasına sevindim,ben yaklaşık 14 senedir çalışıyorum ve halen sabahları 5 dk fazla uyuma yolları arıyorum:)))Buluyorum da.İş sonrası ile ilgili söylenenler doğru,zaten bunları yapmazsa insan hayatının iş olduğunu hissedip mutsuz oluyor.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, bak hic acele etmeye, icine sinmeyen islerle ugrasmaya gerek yokmus. Zamanı gelince oluyormus. Cok sevindim, dilerim hep boyle devam eder, hic sorun yasamassın Ayse cim. Hayırlı olsun. 2 gundur vakit buldukca girip bakıyordum, yeni isini anlattın mı diye. Okuyunca cok mutlu oldum senin adına. Hadi sana kolay gelsin.Sevgiler Defne

Blog Sahibesi dedi ki...

Ayşecim hayırlı olsun işin.Sana mesaj yazdım ilk gün ama sanırım ulaşmadı sana. Umarım herşey dilediğin gibi olur. Bakalım ne zaman ahh bu iş hayatı beni çok yordu diyeceksin :)

Gonca Duyan dedi ki...

İlk günün geçmiş olsun Ayşe. Bak boşu boşuna tedirgin olmuşsun:) İyi geçmesine gününün çok sevindim.Hep böyle olur inşallah:)

Herbert dedi ki...

matrix'e hoşgeldin :)

gezicini dedi ki...

ne güzel, hep böyle güzel iş günlerin olsun, işyerini sevmek çok önemli..
sevgiler
gorki

bembi dedi ki...

bir önceki yazına göre çok farklı yazmışsın :)) umarım hep böyle heyecanlı, keyifli geçer yeni işin ;) bol şans & başarılar!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ayşecim tekrar hayırlı olsun! İlk günlerin heyecanı, şaşkınlığı ve merakı var şimdi sende:)) Umarım herşey gitgide daha da güzel olur senin için! Gezmeleri sakın bırakma ama ben şahsen haftaiçi pek birşey yapamıyorum. Umarım sen gezecek enerjiyi bulursun:))

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

bol şans dilerim ayşecım:)
herşey daha da güzel olacak. öyle inan ve öyle davran. bu hayattaki en kıymetli şey sabah işe giderken ayaklarının geri geri gitmemesidir :))

New York Muhtari dedi ki...

aa hayirli olsun.. ne guzel bir haber bu...

is maceralarini izlemeye devam edecegim.

Adsız dedi ki...

İlk gün güzel balamış hep öyle geçer inşallah...
İlk gün ilk öğle yemeği ne kasıcı di mi?
Yakınd asiz o mutfakta yemek bile pişirirsiniz biz de öyle oluyor.Kurabiye bile yaptık :):)
Oda konusu kıskandırıcı....
Daha güzelleri olsun inşallah
Sevgileeer

Tugc dedi ki...

Hep kolay ve guzel gitsin Aysecim umarim :)

Sanem dedi ki...

Basarilar Ayse, tebrik ederim yeni isini.

etipuf dedi ki...

ya daha önceki yazılarından ben seni acaip kokoş bişi sanmıştım:))

***
kıpkırmızı ojeli uzun tırnaklarının fotoğrafından ve kirpik kıvırma altını unutmadığını yazdığın yazıdan sonra...
çok şaşırdım:)))
***
işinden umarım memnun kalırsın ...
sevgiler...

daphnevega dedi ki...

uçansüpürge,
Demek 14 yıldan sonra bir dert bu uyanma işi, ha? Puff!

Defne,
Teşekkür ederim. Ben de şu an memnunum o kadar zaman başka bir yerde başlamadığım için. Umarım böyle devam eder..

Nuray,
Gelmedi mesajın ama binlerce teşekkür, ne kadar düşüncelisin!:)

gonca duyan,
amiiin!:)

herbert,
Hahaha! En çok sen istiyodun di mi benim sıkıcı iş yazılarımıı! Bundan itibaren blogumun ana teması ihale takibi olacak :)

gezicini,
Evet sabahları mutlu geliyorum, bu benim modumu çok etkiliyor, teşekkür ederim :)

sevgilikeNdim dedi ki...

Selam Ayşe, çok sevindim, çok mutlu oldum. Yeni işin hayırlı olsun, umarım huzurun hiç eksilmez. İş+huzur+e tabi para daha ne istenir ki?

Adsız dedi ki...

ne guzel bir iş yeri merak ettim dogrusu... beklemene degmiş kesinlikle su an işin istedigin bir yerde olmak cok guzel dahası içinde umarım en kısa zamanda hayallerine ulasırsın... tbrler...
nube...

Adsız dedi ki...

Yeni isinde basarilar diliyorum Ayse'cim, umarim hep boyle basladigi gibi gider.

Aslı Cin dedi ki...

Bu tam sana göre bir ofise benziyor, herşey gönlünce olsun Ayşe'ciğim.

daphnevega dedi ki...

bembi,
Evet bir gün önce kafayı yiycek gibiydim!:) Teşekkür ederimm!

kirpikteki gözyaşı,
Zaman koordinasyonunu kafamda hallettikten sonra hafta içi de dışarı çıkmayı amaçlıyorum.. Bakalım :)

Dilayra,
Evet gerçekten öyle olsa gerek. Çok teşekkür ederim. Pozitif olmaya çlışıyorum hep!:)

NewYork Muhtarı,
Çok teşekkür ederim!:)

zeya,
teşekkür ederim! Sonunda gerginliği attım sanırım. Haftaya onlara poğaça yapıp götürmeyi düşünüyorum!

Tuğçe,
Ah ah, sizlerin de bu günlerini görelim tuğçecimm.. bööö gıcık oldum kendime!:)

sanemceta,
Çook teşekkür ederimm.

butejoy,
:)) Kokoş? Hayır hayır mümkün değil! Topuklu ayakkabıları ve kırmızı ojeleri çok severim ama kuaföre gidemem, düzgün makyaj yapamam, bakımlı olmak adına 10 yıldır aynı basit düzeni uygulamıyorum. Sanırım kokoş olarak sınıflandırılamam! :) Ve de Teşekkür ederim :)

daphnevega dedi ki...

canan,
Ah evet huzur huzur huzur, en çok bu mutlu ediyor beni galiba. İş,huzur, para listene bir de aşk, şans ve mutluluk eklemek istiyorum! :)

nube,
evet evet, gerçi bilmiyorum hemen 1 haftada karar vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama olsun şimdilik iyi, o bana yeter!

banu,
Çok teşekkür ederim, umarım :))

aslı,
şimdilik öyle görünüyor, izleyelim görelim aslıcım!:)