21 Mart 2008

Ben gökkuşağı gördüm.

Ben kar ya da yağmur olmadan bir doğumgünü geçirmedim günlük henüz; ki aslında yağmuru çok severim. Yine de doğumgünüm güneşli olsun istiyorum. Özellikle de pazara denk gelmişse.. Ben pazarlara herkes kadar gıcık olmam aslında günlük.. İlkokuldan sonra pazar akşamüstleri üzerime bir kabus gibi çökmeyi bıraktı. Hem pazar, hem güzel yani, anlaşabiliriz. Ve inanmazsın, ben yoğunluktan Kieslowski sergisine bile gidemedim ama buna rağmen söylüyorum bunları.
*
*
Geçen gün acayip bir gökkuşağı vardı bir de. 2 kat gökkuşağı. Ben bunu iyi bir işaret olarak kabul ediyorum.. En son ne zaman gördüm hatırlamıyorum. Bu kadar kocamanını ise hiç görmemiş olabilirim hayatım boyunca.
*
-
Pazar günü doğumgünüm. 26 telaffuz etmesi zor bir yabancı sözcük gibi dolanıyor dilime, nasıl söyleyeceğim bir yıl boyunca bilmiyorum. Birçok evrağa hala 2007 diye imza atmakta direniyorum, her sene aynı şey. Bir günde yaşının büyümesi, senenin değişmesi kadar tuhaf. Alışacağım herhalde. Seneye de 27 korkunç görünecek :)
*
Yapmak istediklerimin listesi uzayıp dururken ben kariyer yapadururken, en azından oldukça tuhaf yapmak istediklerimle birlikte beni sevenlere minnettar olabilirim.
-
Kocaman olduk be günlük. İyi mi kötü mü, ona bile karar veremedim.
*

16 yorum:

Adsız dedi ki...

bak bak bak:)
26 telaffuzu zor geliyomuş:)
dur daha sen bunun 30u vaaarr
40ı vaaar:)
bak ben de 28 olmak üzereyim ama 28 hiçbişey ifade etmiyor yani oldum olası kendimi yaşsız hissetmişimdir o yüzden çok takmıyorum sanırım artan sayıları:)
yarın sabahın körü itibariyle ankaradayım ve bilgisayar başına geçememe ihtimalim yüksek,aile saadeti durumlarından dolayı, bu sebeple şimdiden sana mutlu yıllar ve mutlu yaşlar diliyorumm
bi de sanal sanal öpüyorum:)

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok garip bir şey insanın yaşına alışamaması. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 25 yaşındayım ama yıllardır hep 21 diyesim geliyor. Neden bilmiyorum 18 değil 20 değil 21 de sabitlendim sanki...

yılların geçmesi konusunda da okul olduğu yıllarda sanki her şey benim elimdeydi. zamanımı kontrol edebiliyorum gibime geliyordu ama okul bitti biteli sanki ben bir şeyler yapmak istiyorum ama zaman benden bağımsız ilerliyor gibime geliyor.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Doğum gününü şimdiden kutlarım Ayşe.

Büyümek iyidir ,iyi:)))

Bng.U dedi ki...

çoook küseeL gökkuşaaa:)) Ben ilk kocaman gokkusaanı lisedeyken görmüştüm.. Süpperdi.. Bir de çanakkaledeyken boğazın bir ucundan diğerine saran bi gökkuşaa vardı nasıl mutlu olmuştum o gün gördüm diye:))

Ben de hala 2007 diye yazıyorum.. 26 demek zor gelio sen 27 diince iice tutuştum:)) Doom günün kutLu mutLu olsunn:)

gezicini dedi ki...

ooo 30 a gelmek daha bir zor be Ayse. simdiden nice mutlu saglıklı güzel yıllar dilerim.
sevgiler
gorki

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Doğumgünün şimdiden mutlu olsun Ayşe:)) Eskiden bir yaş daha büyüsem diye beklerken, şimdi doğumgünleri zor gelmeye başladı:) Ben Mayıs ta 29 a gireceğim düşünseeneee:) Mumlarını üflerken tutacağın düm dilekler gerçek olsun! Öptüm:)

Adsız dedi ki...

Ayşecim bende 23 oldum ama 21 de kalmışım sanki her sorana 21 diyecek oluyorum :)
alışıcaz heralde birgün büyümeye ne dersin?

Pilli Petro dedi ki...

her yaşın bi güzelliği olduğuna inanıyorum ayrıca kadınların yalandıkça güzelleştiğine :))Ben de nisanda 25 olucam hiç takmıyorum engelleme şansımız olmadığına göre???

özlem hanım dedi ki...

doğum günün kutlu olsun bi de tabi ki de:)

rtt dedi ki...

doum günün kutlu olsun ama anlamadığım bişi var doğum günün hagi gün? :) ehehe
nice yıllara ayşecim

rtt dedi ki...

ehehe heycanlanıp yazının hepsini okumayınca anlamak zor oldu tabi benim de cuma günüydü de aynı gün mü doğduk acaba diye düşündüm birden :) tekrar doğum günün kutlu olsuuuuuun :D

Pilli Petro dedi ki...

bugün pazar ve senin doğum günün dimi??Doğum günün kutlu olsun Ayşe!!!

Adsız dedi ki...

Dogum gunun kutlu olsun, bu sene en guzel mamalar, en guzel sehirler, seyahat planlari ve bilimum sevdigin aktiviteler hep seni bulsun (daha bol zaman, saglik ve para da diliyorum elbette :) Yasimizda ki rakamlar ilerledikce insanin ruhu daha da genclesiyor(hatta bazen cocuklasiyor) nedense, guzel bakalim guzel olsun-bu sene senin icin dolu dolu gecsin. Sevgiler.

yass dedi ki...

dogum gununuz kutlu olsunnnn:) hem de burdakı gokkusagı gıbı rengarenk..

bende 25 yasındayım ama aynen sızın dedıgınız gıbı 21 olasım var..

Ebruli dedi ki...

Merhaba Ayse;
Bende o gordugum gokkusagi ile ilgili bir yazi yazdim. Mukemmel bir "gokkusagiydi" Bende 7 yildir falan gormuyordum onu. Bu kadar belirgin ve kalin bir gokkusagini birde yansimali olarak ilk defa gordum. Yalniz senin gibi fotografini cekme sansim olmadi.Fotograf makinam yanimda degildi. Ama boyle bir doga olayini goruntuleyemedim ya, cok sinir oldum. Super bir gokkusagiydi...

HMF dedi ki...

ozaman gecmis dogum gunun kutlu olsun Ayse:)26 lara 27 lere alisirsin, korkma sakin:)