29 Haziran 2008

iyi bir şeyler yapıyorum!

hakikaten öyle. daha önce bahsettiğim Deniz sayesinde her şey. zaten kendisi her zaman bir TRT spikeri ses tonuyla konuşur ve etrafındaki herkesi yatıştırma kabiliyetine sahiptir. TRT spikerinden vazgeçtim, melek melek.


geçen gün hep birlikte akşam yemeği yerken bizi tavladı. bizi iyi bir şey yapmaya ikna etti. evet ben artık görme engelli çocuklar için kitap okuyacağım. nevra da, gizem de, baran da, gülsüm de okuyacak. hepsi erdal atabek'ten onaylı çocuk kitaplarını torbasından çıkarınca ben hemencecik seçtim kitaplarımı. hepsi de daha mini minnacıkken okuyup da çok sevdiğim ve bende iz bırakmış kitaplar. fareler ve insanlar, gılgamış ve kayığım rosinha. hepsi tekrar okumaktan inanılmaz keyfi duyacağım ve bu sefer üstüne üstlük ulvi bir misyonla okuyacağım kitaplar olduğu için ayrıca mutluyum. evet bunu yapmak mümkün. onlar okumak istiyorlar ve bunu engelli alfabesiyle yapmak çok masraflı. siz de yapabilirsiniz. tek ihtiyacınız olan bir mikrofon.


pragmatizm üzerine kurulu hayatımda beni anlamlı bir şeyler yapmaya iten deniz'e teşekekür eder, bu kitapları yıllar sonra tekrar başucuma dizdiği için onu ayrıca bir sevdiğimi iletmek isterim!



bir de ben cuma günü artık tatil sezonunu açıyorum. gidecek kıyafetleri ayırmak çok zevkli. rengarenk, yazlık, tiril tiril elbiseleri deneyip de bavula koymak süper. kitapları dizdim sıra sıra. foça filan bizim dibimizde. geçen sene çok gezdik alaçatı'yı. bu sene civarımızı keşfetsek diyorum ben. akşam orada balık yiyip, evde uyumak bile mümkün. değerlendirmek lazım di mi? lalala. 30 faktörlü güneş kremleri süreceğim yüzüme. simsiyah olmak istemiyorum. bi de bi de bi de biz ağustos başı mavi yolculuğa çıkacağız. tanrım, çok heyecanlı. şnorkel bile alacağım. denizin dibine bakacağım.

bridget jones notu: kilo 52. 1 kilo daha vermeliyimmmm ve ağustos sonuna kadar 1 gram bile almamalıyımmm!

18 yorum:

Adsız dedi ki...

görme engelli çocuklar için kitap okumanızı (sizin ve arkadaşlarınızın) çok takdir ettim. hâlâ böyle insanların olduğunu duymak güzel...

-anonim 1

Adsız dedi ki...

iyi tatiller diliyoruz Aysecim, Sen bu sene tatili fazlasıyla hakettin bence, darısı bizlerin basına...sevgiler Defne

assortiek dedi ki...

ayşecim kitap okuma meselesi ile daha çok bilgi weririmisin,kesinlikle bende yapmak isterim ve belki daha çok insana ulaşabiliriz.

fortuna dedi ki...

merhaba ayşe.blogunuzu tesadüfen keşfettim.yazılarınız çok içten.ayrıca sizi kutlarım.ben de uzun süredir görme engelliler için birşeyler yapmak istiyordum. kitap okumak konusunda bilgi verir misiniz?

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok iyi haberler bunlar. yaptığın şey çok düşüncelice bir davranış. tatilin de fikri bile müthiş zatn :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bir süredir yazılarını takip ediyorum.. Blog için zaman bulmanı da ayrıca tebrik ederim.. :)

Ben de görme engelliler için kitap okumak isterim. Bu konuda biraz daha bilgi verirsen sevinirim.

Sevgiler...

Fifi Croissant dedi ki...

İlahi Ayşe, o bir kiloyu senden başka kim farkedecek! Veremezsen de takma derim.

Kitap konusunu çok takdir ettim, ben de bayılırım aslında sesli kitap okumaya, ben de mi yapsam? Bak bir ekol başlatıyorsun ha ona göre.

daphnevega dedi ki...

anonim1,
ben de iyi bir şey yapacağım için mutluyum :)

defne,
evet evet evett :))

esra,
evet umarım hakkıyla yapabilirim :))

magissa,
:) valla çok fark ediyor o bir kilo. bir de tabi yüz yıldır 51 kilo olmadım, o yüzden ben de kendimi öyle görmek istiyorum! kitap ile ilgili bilgi alıp aktaracağım, böyle bir şeye vesile olursam heralde havalara uçarım.

assortiek, fortuna ve özge,
ilginize çok teşekkürler. bu işle ilgilenenlerden biri arkadaşım olduğu için ben direk onunla irtibat halindeyim ve organizasyonun işleyişi ile ilgili fazla bilgim yok. kendisine sordum, detaylı bilgi aldığım zaman mutlaka yazıcam :) tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ayşe boyun kaç peki?

ipq dedi ki...

ben de 2.5-3 kilo vermek istiyorum ayse ya puf! bi 55 olsam daha ne isterim! (kendimi taniyorsam kesin 53 olmak isterim gerci)

$afak dedi ki...

Ben cevap vereyim ayse 1,78 :))))

Sen ole cat die tatile git olur mu? Hem haberleşelim, Agustos 2. haftası dielim... Cıkcıkcık cok ayıp!

(Bu arada çok takdir ettim okuma işini)

daphnevega dedi ki...

anonim,
1.65. yerime oturabilir miyim?

ipq,
akşam 6-7'den daha sonra hiçbişey yemeyince veriliyor, bildiğim kesin işleyen tek formül bu ama bunu yapmak da çok zor, yemeye başlayınca hemen geri alınıyor. off hakikaten. yaz bitse de kurtulsak :)

şafak,
:))) ya ben sizi anlamıyorum kuzum. neden herkes üstüme geliyor? o zaman da gelicem ben ama inandıramadım ki. siz olmadan çandalıda tatil yapma hakkım yok mu benim? :) ayrıca ağustosun 2. haftası diye anlaşıldı ama sen 15inden sonra geliyosun, asıl adiliği sen yapıyosun. özledim valla ya.

ömer hasançebi dedi ki...

"iyi birşey" yaptığınız ve hemde bu kadar "iyi birşey" yaptığınız için tebrik ediyorum. Bende elimden geldiğince böyle "iyi şeyler" yapmaya dikkat ediyorum. Umarım "iyi şeyler" yapanlar çoğalmaya devam eder.

Aslı Cin dedi ki...

Bu konuda kendime güvenemedim, iyi bir iş yapıyorsun Ayşe, tebrik ederim.

Kilo mu?

Yeni lezzetler derken ipin ucu kaçtı burada. :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

niye agustos sonu düğün mü var? :))

daphnevega dedi ki...

tosy kretts,
umarım hakkıyla yapabilirim.

aslı,
olsun olsun aslıcım, ben de olsam öyle yapardım, italya'dan 6 kilo alıp dönmüştüm :))

aqua,
bitek düğün için mi kilo verilir?? yaz için yazzz.

ipq dedi ki...

zaten oglen corba iciyorum, aksam da elma-activia ile besleniyorum ben. benim belki de kafamdaki ideal kilo fikri cok gercekci degil :-( bir de su son 2-3 kilo hep en inatcisi cikar ya, nefret!

Adsız dedi ki...

:)