24 Haziran 2008

neler yiyorum bu aralar?



Mangal güzel oldu. Etler geldikten sonra hiç resim çekilmemiş, gelir gelmez bitti :) Mangal işi Barancımın başına kaldı ama o hakkıyla yaptı işini. Öğleden sonra başlayıp gece yarısı bitirdik. Aslında gelmesini çok istediğim birkaç kişi katılamadı ama bir sonrakini onlarla beraber yapıcaz artık. Korktuklarıma gelirsek: Azıcık yağmur yağdı ama yerimizden kalkmadan atlattık, mangalı babam yaktı, etler de yanmadı! Arkadan Selçuk'un kolu!







Ayşegül buradayken Hok's a gittik, o daha görmemişti çünkü. Ortaya geliştirilmiş Pokus di Mare. Çubuk çubuk deniz ürünü. Süper düper. Bir gün gidip şarap eşliğinde Pokus di Mare ve Peynir tabağı keyfi yapmak gerek. Arkadan Gülsüm'ün dirseği!




Ayşegül buradayken gittiğimiz bir diğer yer de Turta oldu. Açıldığından beri favorilerimizden olan bu şirin cafe, yaz olunca bahçesiyle ve tabi evimizin dibi olması dolayısıyla da kalbimizi kazanıyor! Turta da artık yeni nesil limonatalardan yapıyor. Ben limonataya bayılırım. Artık neredeyse her yerde elmalı, naneli, onlu bunlu bin türlü limonata var. Limonatanın dönüşü oley! Arkadan benim ve Deniz'in çantalarııı!



Hala favorim olmayan kahvaltı. Nesquik topları, ballı cornflakes ve taze çilek, üzerine de süt tabii. Görüntüsü çok güzel oluyor, tadı da güzel. İlginç şekilde tok tutuyor, bundan yediğim günler öğlen hala acıkmamış oluyorum. Ama yine de sabahları ekmek yemeyi istemek galiba kolay bırakılabilen bir alışkanlık değil.
*
*
*
*
*
*
*
*
Yemek dizgisi fikri tesadüf değil. 20 yaş dişimle 1 haftadır macera yaşıyoruz. Amma bela bir şeymiş bu diş. Kafam ve suratım dahil olmak üzere vücudumun bir sürü yerinde dikişler var, piercing yaptırdım filan ama ben böyle acı yaşamadım. Gittim; çekemeyiz önce antibiyotik kullanacaksın, tüm çevresi enfeksiyon olmuş dediler. Mecburen 1 hafta çektim o acıyı ve 4 gece uyuyamadım. 1 haftadır hayatımı cehenneme çeviren dişten kurtulmam 2 dakika sürdü. O kadar korktuğuma hiç değmedi, dolgudan bile kolay oldu. 20 yaş dişimi verdiler, resmini koyardım ama mideniz bulanır, gerçekten çok korkunç. Yavaş yavaş uyuşukluğum geçerken alttan alttan gümlemeye başladı çenem. Bu geceyi rahat atlatırsam sanırım artık kurtuldum sayabilirim. Antibiyotik ve apranax fort almaktan çok bıktım. Daha 3 tane 20lik diş var çekilmeyi bekleyen ama Eylül'e kadar takatim yok! Benim dişlerim zaten bir tuhaf. Ağzımda bir sürü süt dişim var. Alttan diş olmadığı için düşmemiş onlar. Ben de süt dişlerimle beraber yaşamak zorundayım. Tuhaflık bitmiyor bizde anlayacağınız.

16 yorum:

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

cok hosuma gıdıyor senın yemek yazıları

Unknown dedi ki...

alkol alan kişilerin gecenin köründen sonra senin sitene girmesi sakıncalı bence.ben bi' daha girersem maymuna dönüşiyim diyerek büyük bi' yemin ediyorum(mistik güçlerin dönüştürmesi zor olmasın diye özellikle maymunu seçtim)...zira o deniz mahsulleri ofisi şişi,o en tepedeki muazzam sofra resmi...üzücü görüntüler bunlar.(limonata şu an itibariyle ilgimi çekmedi,cornflakes ve süt oldu olası ilgimi çekememiştir zaten)
bari 20 yaş dişinin resmini görseydim iştahım baltalansaydı az da olsa...("az da olsa" = her şekil 1 porsiyon mavi balinayı(350 kg) yerim şu saniyede)

assortiek dedi ki...

:)herşeyyy çok ama çook lezzetliii gözükmektee :)enalttaki enfes tarifi kesin denicemmm..

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

ne güzel şeyler yiyorsun bu aralar :)

emelo dedi ki...

Aysecim cok gecmis olsun - 20. yas disi acisi bilen biri olarak acil sifalar diliyorum :) Benim de gecen hafta dislerimden dolayi epey cektim. Gerci benimki tibbi degil tamamen estetik kaygilardan dolayiydi. Beyazlatalim derken 2 gun ac kaldim, dislerim oyle hassaslasti ki agzimda dis degil tebesirle geziyorum sandim ve de dis etlerim de kimyasal bir yanik olustu..

Normalde beyazlatmak bu kadar korkunc bir sey degilmis, ancak icindeki bir maddeye alerjim olunca manyak tepkiler verdim.

Yani boyle sekerim, acini cok iyi anliyorum ve de acil sifalar diliyorum :)
Hoks'daki o deniz urunlu sis ise gunumu mahvetti, butun gun onu dusunucem!

patiska dedi ki...

ilk fotodaki süperro görüken seylerin tarifini alabilecekmiyiz peküüüü? =)

daphnevega dedi ki...

aqua,
aman ne güzell :)))

cornelius,
askerden dönmüşsünüz efendim, hoşgeldiniz. ankara'ya geliniz, şişten yiyiniz
, askerlik üzerine iyi olur diye düşünüyorum :)

assortiek,
dediğim gibi klasik kahvaltının yerini tutmuyor ama pratik ve lezzetli!

esra,
dişim düzelsin, tekrar yeşil sahalara döneceğimmm!

emelo,
aaa. ben de demiştim ne güzel beyazlatıcak dişlerini! ben de hep isteyip de cesaret edemiyorum, demek önceden alerji testi de yaptırmak gerek. ankaraya gelip de kısa kalacağını veee gelir gelmez evli bir bayannn olacağını biliyorum, telaşsız bikaç günün olursa gideriz hoks'a :))

patiska,
:)) hımm olabilir bi ara. aslında çok orjinal bişey yok ama bi ara muhammara ve pancar turşulu kuskusu yazabilirim cidden :))

Adsız dedi ki...

ayşee,
çok güzel görünüyor sofra, kaçırdığımız için daha çok üzüldüm şimdi valla:( neyse inş bizim de katılcağımız bir mangal daha olur:) geçmiş olsun bu arada benim 20likler de sorunsuz çıktılar duruyorlar öyle sakin sakin:)
didem

emelo dedi ki...

Olur ayse ya, bir aksam senle orda bulusuverelim.. Cok yogun gunler gececek, ama olsun - yeni arkadaslara hep zamanim var.

Adsız dedi ki...

yukarıdaki rakılarıda zıkkım için.

MMO dedi ki...

Merhaba Ayşe,
Blogunu dün akşam gittiğimiz Hok's u nette ararken keşfettim ve bayıldım.Hok's ta pokus di mare'den denememiş olmak beni çok yıprattı yalnız. Neyse artık, bir dahaki sefere.. :)
Bu arada geçmiş olsun, yeşil sahalara dönüşünü bekliyor olacağım. :)

Adsız dedi ki...

o ilk resimdeki sofrada tabağın içindeki pembe şey nedir ayşe, çok merak ettim, makarnaya benzettim ama pembe makarna sosu nasıl ola ki? bizi bi aydınlat :)

sevgiler..

daphnevega dedi ki...

didem,
yaaa eveeet ben de hakikaten çok istedim sizin olmanızı. yalnız didem hanım nişanlınız telefonuma geri dönmedi, kendisini dürtükleyin lütfen. gülsüm de efeyi göremedim diyodu, bişeyler yapalımm.

emelo,
harika olur, senin durumuna göre ayarlayalım emel o zaman.

deniz,
aa deli. şerefinize.

tombuk,
bir dahaki seferde pokus di mare'yi denemenizi tavsiye ediyorum o zaman. iyi dileklere teşekkür ederim :)))

d,
pancar turşulu yoğurtlu kuskus :)) hazır satılan pancar turşusunu blenderdan geçirip (suyunu iyice alman gerek) sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, önceden haşlanıp ılımış kuskusa karıştırıyorsun. harika renkli bişey oluyor. hem de çok kolay :)) aydınlatabildim umuyorumm :)

Adsız dedi ki...

ayşe bgn itibari ile sevgili bloguna teşrif etmiş bulunuyorum.durma yaz çok sevimli burdaki herşey.mangal süperdi hok's da süperdi.hangisi daha süperdi bu zor bi soru ama tekrar teşekkür ederizz...bu arada evet şu buluşma işine bi el atıyorum mail grubunda görüşmek üzereeeee...
gülsüm

daphnevega dedi ki...

aaaa gülsüm merabaaaa :))) süper oldu perşembe buluşma işi, ben günlerce ayarlamamıştım pat diye ayarladın valla tebrik ediyorumm! :))

Adsız dedi ki...

gerçekten iyiymiş ilk başlarda pek takamsamda siteyi sonradan insanı kendine çekiyo
Teşekkürler