30 Temmuz 2008

yeşil ışık

AKP'nin kapatılmayacak olması çok da şaşırtıcı bir sonuç değil. Başbakan'dan haz etmesem ve AKP'nin uzun vadede bu ülkeye faydadan çok zarar getireceğine inansam da sonuç beni üzmedi. Sevindirmedi de, üzmedi de. Bu siyaset sonuçta; kapatılsa ne olur, iktidar partisini ordan indirmek insanlara ne anlatır diye de düşünüyorum başından beri.
*
Olası bir kapatma durumunda yaşanabilecek dolardaki 3 kuruşluk yükseliş, yabancı sermaye çıkışı, büyüme rakamlarında iniş, muhtemelen küresel ısınma ve yan komşunun küçük ayak parmağının ağrıması gibi sorunlar hep bu kapatmayla ilişkilendirilceğinden, yanlış giden her şeyin suçlusu zaten hali hazırda bekliyor olacağından, bir şekilde bunları yaşamayacak olmak rahatlatıcı olabilir. İlişkilendirmeden bahsediyorum. Yoksa o sorunlar zaten yaşanacak, buna ne yazık ki pek şüphe yok. Ben de bu ülkede yaşıyorum. Ben de bu ülkede çalışarak para kazanıyorum. Ben de istemem paramın erimesini. Umarım haklı çıkarsınız. Ama lütfen beni ikna etmeye çalışmayın, gazete okuyup anlamaya çalışın. Mümkünse aklı selim sahibi bir gazete.
*
Göz ardı edilmemesi gereken şey ekonomist olmaya gerek olmadan, azıcık takip eden, gören, etrafına bakan herkesin anlayacağı (anlaması gerektiği) gibi ülkenin sırça ekonomisinin hiç de iyiye gitmediği.. O büyüme rakamlarının maaşlara yansıyıp yansımadığı "istikrar" sanki tek önemli mevzuymuş gibi davrananlar tarafından daha dikkatlice incelenmeli.
*
Şu an tarafsız bir vatandaş gibi bakarsam eğer, tek dileğim %47'lik sonuçtan sonra asli sıfatının yanına bir de "ağa"yı ekleyip, "sennn millettin iradesiniii-iradesineee" gibi beyanatlar verip saltanatının hükmünü süren başbakanın, bunu bir ödül ya da teşvik belgesi olarak algılamaması. Şayet kendilerinin oranlarla pek bir haşır neşir olduğunu biliyoruz. Bu durumda %55'e tekabül eden 6'ya 5 oranının tahlilini de iyi yapabilmeli.

4 yorum:

emelo dedi ki...

Burda duyunca ben de uzuldum cok.. Ama tek tesellim, demokrasi, hukuk yok diye cak cak konusan insanlarin susmasi. Iste hukuk, iste demokrasi.. Umarim su anda oldugumuzdan daha kotu bir halde dusmeyiz - benim tek derdim bu.

Tiran amca da kos kos guluyordur eminim.. Hic sanmiyorum ki bu sonuctan gercek bir ders alacak...

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınız altına imza atabilirim...

Hayatın Ressamı dedi ki...

nasıl katılıyorum sana bilemezsim...

$afak dedi ki...

Bi noktada itirazım var. Oran 6'ya 5 değil. 11 üyenin 10'u suçlu buldu AKP'Yi. Ama cezada anlaşamadılar. Bazısı kapatılsın dedi, bazısı hazine yardımı.

Eklemek istedim :)