6 Ağustos 2008

ağustos böceği

1. Hayattaki yeni amacım bunu yapmak. Bir fırsat bulup yapmam lazım, lazım, lazım.
*
2. Galiba en sevdiğim türkü "Zeytinyağlı". En sevdiğim türkünün (türkü sayılıyor mu bu?) yemeklerle ilgili olması tamamen tesadüf; ve hayır bilmeyenler için de türkünün içeriği yemeklerle ilgili değil. "Senin gibi cahile ben efendim diyemem aman." Ama ben en çok bunu sevmeme rağmen, masaya çalgıcıların geldiği yerlerde bu türkünün formata, ortama uygun olup olmadığını hiç kestiremem. Aslında en çok duymayı istediğim (eğlenceli olmasından olsa gerek) şarkı bu olmasına rağmen, asla bunu dile getiremem. Sahi Zeytinyağlı öyle yerlerle çalınabilir bir şarkı mıdır? E hadi herkes bişey söylesin ama denince de hemen joker şarkılardan birini seçerim: "Hani kuşlar ağaçlar" filan gibi. Sevgili Türk Sanat Musikisi Cemiyeti üyeleri Neyle neyi aynı kefeye koyuyorsun be densiz demesinler, akıl danışıyoruz şurada. Bir de repertuara alınması gereken bir şarkı daha var: Nil'den "Ben Aptal Mıyım?" Bence Türk müzik tarihinin en eğlenceli şarkılarından biri olabilir bu şarkı. Öyle yerlere de çok harika gider. Öyle değil mi ama?
*
3. İsteme gecesine katılımda bulunacağım için süper düper heyecanlı olmakla beraber, yüzükleri gördüğümden beri olay gözümde iyice somutlaşmış ve kafama inmiş bulunmakta. Kız baya baya evleniyor. Ben de idrak etmekte had safhada zorluk çekiyorum. Cumartesi ikna olacağım sanırım :)
*
4. Ankara'da son 3 gün.Yine bavul. Bu sefer bir de küçük çanta. İzmir'de kalacağım gece için. Yarın gece kızlarla Quick China, sonra gitmeden önce askere gidecek Selçuk'u görmek. Tabii ki bir de perşembe neredeyse bir ay sonra sonunda Ankara'ya dönecek Doruk.. Cumartesi 08:40'ta Ankara'dan demir alıyoruz, istikamet İzmir. Sonra gelsin arkadaşlarla Çandarlı, Sarah's, kitap, sohbet, hatta sonrasında bi de Alaçatı. 2008 yaz tatil sezonunu da böylece tamamlamış olacağız..
*
*
*

Bugün bir de kötü bir haber aldım, umutlu kalmak çok zor ama durmak yok yola devam; seve seve; napalım.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

yahu senin tatilin kaç gün böyle?
işten ayrılmadın dimi?

sessiz balik dedi ki...

gerçekten ya ; ben tam takip edemedim ama daha yeni gelmemiş miydin sen Çandarlıdan ?

daphnevega dedi ki...

Herkesin bu konudaki merakını anlamamkla beraber 4 haftalık tatilimin 2 haftasını temmuz'da, 2 haftasını da ağustos'ta yapacağımı kamuoyuna açıklama gereğinde hissediyorum, ne garip!

patiska dedi ki...

bende aynı seyiii sorcaktım yauu..ee ama bir yıl doldumu ki iş yerinde? zaman okadarmı hızlı geciyor yahuu..bi fena oldum..
bu yaz tatil yapamamıs ve yapamıcak bir kişi olarak :(

Adsız dedi ki...

Mrb Aysecim, is yerini bilemiyorum ama ilk yılda 4 hafta izin vermeleri gercekten super, gule gule mutlu mutlu kullanman dilegiyle, keske bir haftanı da arada sırada kacmak icin ayırsaydın. Ben oyle yapıyorum. Çok bunaldıgım zamanlarad 2-3 gun izin alıp kafamı dinleyip geri geliyorum. 2 hafta ust uste izin kullandıgımda islerimde birikmis oluyo, giderken ayrı donunce ayrı dert yani. Sevgiler ve iyi tatiller Defne

Adsız dedi ki...

4 haftalık tatil mi?..la dolce vita =)..bende orda çalışmak istiyorum!

Unknown dedi ki...

Bayıldım bu flip flop'lara:) Sadece papatyaları yenmiyormuş, onun da yenileni olsa da yesek, bunların nasıl yapıldığını gösteren siteyi belirttiğin için ayrıca tşkler.
Sevgiler

emelo dedi ki...

Aysecim, iyi tatiller.. bu yaz turkiye'de hic tatil yapamamis biri olarak ozellikle cesme/alacati - benim icin de gez!

Nil'in benim de en sevdigim sarkisi ben aptal miyim. Hatta bir konserinde bir kere benim icin soyledi ozel olarak - o kadar seviyorum yani :)

Ama bir de vahdettin var ki, aslinda ben aptal miyim derken vahdettin diyor bence - o da ayri. bu da minik nil psikoanalizim olsun.

daphnevega dedi ki...

Arkadaşlar birçok yabancı şirket ilk yılınızı doldurmanızı beklemeden 4 hafta izin verir. Girmeden şartlarımızı iyi öğreniyoruz :)

lacin,
ben kafayı yedim ordaki pastalardan. aslında oldukça dandik ama haika görünüyor, denemek istiyorum!!

emel,
türkiye'de tatil yapamadım demeee, italya da fena değil di mi emelcim :)))

Adsız dedi ki...

Ayşe Abla biraz geç oldu ama özellikle Nil'in şarkısı konusunda hakkın var.
Nil bi de bunu hapishanede, kadınlar için söylemişti... "Söyle gardiyanım çok yatar mıyım" falan :)
umarım tatilin de iyi geçmiştir
-Anonim 1