11 Ağustos 2008

miss madecassol bandaj

Tatil hızlı başladı.
*
Başak'ın istemesi (?) çok güzel geçti. Sabahtan akşama kadar evde koşturuldu. İzmir 50 derece, fırında kurabiye eder mutfak 70 derece. Arada salondaki klimanın altında rotasyonla yatan insanlar topluluğu :) İki tarafın da ilk kız isteme deneyimi olduğundan olacak (benim 500 tane var ya, ondan böyle rahat rahat yorum yapıyorum!) çok şirin bir acemilik vardı havada. Yüzük tepsisi tuttum. Kurdele kestiler. Başak da sanırım en çok o sırada heyecanlandı. Ben zaten direk ağlamaya başladım, mutfağa kaçtım :) Çabuk toparladım. Ne güzel mutlu mesut evlenecek kız işte, ağlayacak ne varsa! Güzel bir gece oldu. Bir gecenin sonunda tüm jargona hakim olan bir insana dönüştüm ve bu durumlarda asla ne denmesi gerektiğini bilmeyen biri olarak artık göğsümü gere gere diyorum ki Allah tamamına erdirsin, Allah mutlu etsin! :)
*
Ertesi gün Çandarlı'ya geldim. Eve gelmemin üzerinden 5 dakika geçmeden dolapta zeytinyağlı dolma olduğunu öğrendim ve ona yöneldim. Dolaptan borcamı çıkarırken koskocaman kapkalın cam şeyi ayağımın üzerine düşürüp kırdım. Kendimi sakar biri olarak tanımlayamam, çok sık yapmam öyle şeyler. Yapınca da tam yapıyorum, az hasarla kurtulamıyorum, illa başımı gözümü yarıyorum. Neyse işte, ayağımın üstünde kırıldı kocaman şey, dolmalar da etrafa saçıldı. Ben önce anlamadım. Salak salak ayağıma bakıyordum ki birden kan fışkırmaya başladı! Ama hakikaten tuhaf bir andı. Yani görüyorum ayağım yarılmış ama 10 saniye aldı kanın fışkırması. Hemen evin dışına ayağımı yıkamaya gittim, ayağımı musluğun altına tuttum, o anda yarığın ne kadar derin olduğunu gördüm. Aynı saniyelerde mor benekler görmeye başladım. Anne biraz başım döndü. Mor benekler artıyorrrr. Tansiyon ölçüldü, 8e 4. Tuzlu ayran, ağzıma şeker tıkayan annem, 2 dakika sonra dökülmeyen dolmalardan bikaç tane. Beni kan mı tutuyor, yoksa birden kan kaybetmekten mi böyle oldu bilmiyorum. Kan tutuyorsa şu yaşta öğrendiğim için çok şaşıracağım! Yaram kratere benziyor. Döne döne derinlere iniyor. Dün ayağımın üzerine bastıkça kanıyordu ama artık durdu. Düzgün yürüyeceğim bugün artık umuyorum. Çok harika bir şekilde düşürmüşüm borcamı; tam baş parmağımın bittiği yerde yarık. Yani parmak arası terliğin hattında. Hiçbi'şey giyemiyorum. Allahtan evde (neden ve nasıl buraya geldiyse) pek çirkin bir Nike yürüyüş terliği bulduk. İtalya'ya kampa giderken dağ bayır yürüyebilmek için almıştım; hakikaten çok çirkin. Böyle koskocaman bi taban alanı var. Sadece onu giyebiliyorum. Dün gece de güzelim şık elbisemin altına onu giydim mecburen. Buradaki arkadaşlarımla birbirimizin en çirkin ergenlik hallerine bile tanıklık ettiğimizden dolayı problem yok. Doruk da idare etsin artık biraz :)
*
Dün giremedim denize, bugün de girebileceğimi sanmam, umarım yarın. Ama zaten deniz buz gibiymiş. Gelir gelmez Americano'da son ikiye kaldım, masanın hesabını Kurtuluş'la paylaştık. Hem yaralıyım, hem yeniyorlar utanmadan :) Bugün King'de çok fena intikam alacağım!

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayşecim geçmiş olsun. Teşhisim, sana nazar değmiş. Hemen nazar boncuklu birşeyler takıyorsun, seni kem gözlerden koruyor. sevgiler.

$afak dedi ki...

Şu miyendis halinle şu kağıt tecrübenle, şu anadan gelme kağıt kültürünle hep nasıl son 2'ye kalıosun aklım almıo :)

Adsız dedi ki...

gecmis olsun ayse..
kendine dikkat et
iyi tatillllerr...

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun, ayak yaraları zordur, bi yandan da tatilde olması aslında iyi gibi, nazar boncuklarına inanmıyorum,
sevgiler

Hayatın Ressamı dedi ki...

çok geçmiş olsun üzüldüm .denize girerlen yaranın üstüne kalın bir tabaka vazelin sürersen hem yaran kanamaz hm tuzlu su yakmaz.yaaa pardon bir şey sorabilirmiyim merak ettimde doruk eniştemizmi?buraya uğramaya çalışıyorum sürekli kaçırdımmı acaba?çok merak ediyorum 2 postun 1'inde adı sürekli geçen doruk kim????

zeya dedi ki...

geçmiş olsun !

Adsız dedi ki...

Ayşecim geçmiş olsun.

Merve

Adsız dedi ki...

Sevgili Aysecim, cok gecmis olsun, bir doktora göster bence, iz kalmasın, tatil yerlerinde de acık yara daha cabuk mikrop kapabilir hem. Annenin yanında yaralıyım diye de naz yapabilirsin :) iyi tatiller, Defne

HMF dedi ki...

aaaaa cok gecmis olsun Aysecan..cok uzuldum ayakina. kesin nazar degmis sana:)

dikkat et..

Unknown dedi ki...

Cok gecmis olsun Aysecim!

Doruk ismini okuyunca ben de aynı seyi düsünmedim degil. Umarım bu kadar soru soran okuyucunu aydınlatırsın =)

Bng.U dedi ki...

Çok geçmiş olsun Ayşecim.. Hemencik geçer inşalla..

Ben de pazar günü geldim Çandarlıya.. Artık Çandarlının buzzzz denizine alıştım diyebilirim.. Soğuk şimdilik dert değil ama bir dahaki gelişte nasıl olur bilemiyorum.. Kayra çandarlı arası deniz için mekik dokumaya devam:)

Tekrar geçmiş olsun..

İyi tatiller..

daphnevega dedi ki...

günce,
:) annem gibisin! ama kimse görmedi bile beni, eve girdim öyle oldu :) annem kendi nazarının bile değebileceğini söylüyor!

şafak,
sorma durum iyice fena. king americano tavla ne varsa paso kaybediyorum. var bu sene bi tuhaflık.

anonim,
teşekkürler!

lacin,
evet benim başıma ilk defa geliyor, çok zormuş ama geçiyor. ben inanırım nazara :)

sihirli eller,
evet, doruk beyler erkek arkadaşım olurlarrr :)

zeya&merve,
çok sağolun!

defne,
çok direndim bu sefer gitmeme için doktora ama o kadar da mühim boyutta bişey değil, mikrop kaptırmamak için uğraşıyorum ama. bir iki günü daha kaldı, rahatım sonra.

hmf,
tatilin ilk günü, ilk dakikada. bu da bana has bişey sanırım! teşekkür ediyorum :)

aslı,
o zaman seni de aydınlatayımm, ben zaten herkes biliyor sanıyordum, evet doruk erkek arkadaşım :)

ccc,
hoşgeldin! :)bu sefer daha sıcak diyolar, ben daha giremedim ne yazık ki! iyi tatiller sana da !

Adsız dedi ki...

şekerim geçmiş olsun.. bu yaz kan görmek varmış kaderde.. ben de derin kesikle tanıştım ve hemen dövme yaptırıyorum. tavsiye edeyim mi sana da:)

Fifi Croissant dedi ki...

Çok geçmiş olsun Ayşe!

B5 dedi ki...

Gecmis olsun. Buyuk ihtimalle heyecandan ayaginda kan gormek sana bayginlik gecirtmis. Bana da en son disim yuzunden ameliyat olmam gerektigi soylendiginde ayni -filmlerdeki gibi- saaak diye dusup bayilmistim, disci ile esim beni kucaklamisti, hahaaa. Hala gülerim gercek olamaz diye.
Kendine iyi bak, acisini cikartirsin sonra ;)