12 Eylül 2008

eylül akşamı

Dün gece battaniyeyle yattım. Çöl iklimi kuşağında bulunan Ankara'da gündüz gece farkları yine maşallahı hak ediyor. Hemen hava soğudu. Vitrinlerdeki kazaklar sinirimi bozuyor. Ne kazağı ya? Of, başlıyoruz yine.
*
Sinemalar bu hafta yavaştan toparlanmaya başlıyor mu ne? Stuck ve The Women bana göre haftanın seyredilecekleri. Ben X'i ise izlemeyeceğim. Filmden 2 saat önce buluşup, Bilkent Starbucks'ta kahve içip, sonra da sinemaya gitmeyi seviyorum. Starbucks sevmeyen bir insan olarak Bilkent Starbucks bana sanki sinemanın büfesiymiş gibi geliyor, o yüzden orası torpilli. Ankara'da gösterime girmeyen Ensemble C'est Tout'u zaten seyreder miydim bilmiyorum. Fotoğraf ekim 2007'den. Bakıyorum da tırnağım aynı renk. Başparmağımın yanındaki favori ısırmalık yer o zaman da gözdemmiş. Çok istikrarlı bir insanımdır, öyle böyle değil.
*
Çok güldüğüm bir günün ardından olanlar yolda yürürken aklıma gelince ağzımı yamuk yumuk yapıp -nedense- etrafa çaktırmamaya çalışmak yine de zevkli. Zaten yalnız başına kalınca da hemen gider o gülme hissi. Sınıftan gülme krizini durdurmayıp atılan insandan tecrübeler... Bunun aynısı bir de üniversitede oldu, o zaman o kadar kendimizden geçmiştik ki, sınıftan atıldığımız halde yerimizden kalkmayı becerememiştik. Kocaman sınıf, hay allahım. ODTÜ'ye gitmeyeli ne kadar oldu? :(
*
Bu ara pek renkli bir şey yaptığım söylenemez. Galiba yapraklarımı döküyorum. Hışırdayarak.
*
*

Belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa, senin cebine girmiştir.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

''Belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa, senin cebine girmiştir.'' bayıldım bu söze. bazen düşünürüm aynı şeyi; elimdeki paraya bakıp, şimdi bilmediğim kimin cebine girecek ve ordan nasıl bir yol çizecek kendine diye..
sevgiler, eylül'ün tadını çıkarman dileğiyle..

Burcu dedi ki...

bende battaniyeyle yatmak istiyorum. Antalya'da sıcaklardan o kadar çok bunaldım ki..halen klimasız uyuyamıyoruz.sadece sabahın çok erken saatlerinde o da belki 2 saatliğine hafif bir serinlik var. ama komik bişey' mağazalarda kışlıklar burda da çıkmaya başladı.alan oluyor mudur? nemden ölürken ter içinde kazak deneyen bi tip düşünemiyorum :)
sevgilerimle, Sasha :)

hirondelle dedi ki...

bostancı dolmuş kuyruğunda sen başta ben en sonda öylece beklemişizdir.
sabah 7.30 vapuruna sen koşa koşa yetişirken, ben yürüdüğümden kaçırmışımdır.
aynı anda başka insanlara, seni seviyorum demişizdir.
mutlak güven duygusuyla, başımızı başka omuzlara dayamışızdır
olamaz mı? olabilir.

Adsız dedi ki...

İLGİNÇ Bİ TESADÜF OLDU...BLOGA GİRMEDEN Bİ ARKADAŞIMA BU ŞARKININ SÖZLERİNİ GÖNDERDİM...EYLÜL AKŞAMI.. UZUN ZAMANDIR DA DUYMAMIŞTIM...Aynı Anda Başka İnsanlara, Seni
Seviyorum Demişizdir. Mutlak Güven Duygusuyla,
Başımızı Başka Omuzlara Dayamışızdır.. Olamaz mı?
Olabilir.

Adsız dedi ki...

ayyy Bilkent mi,okulummm,ne çok özledim o günlerimi... offf..arkadaşlarım...

Adsız dedi ki...

hatırlıo musun o hoca kimseyle konuşmazdı ama bi kere sen sınıfa geç gelince senin adını direk ezbere söylemişti de inanamamıştık. geçen gece gıda ya gittim. orda içmek ayrı bi keyif be:)

daphnevega dedi ki...

anonim,
eğer cümleyi sevdiysen Bülent Ortaçgil'in eylül akşamı şarkısını da çok seveceksin, indirmeni öneririm!

sasha,
ben de hiç deneyemem o kıyafetleri. akşamları dışarda oturmak zorlaşmaya başladı, ne çabuk! ben memnun değilim.

hirondelle,
:)eşi için yazdığını duydum.

anonim,
ne güzel tesadüf!

güldem,
:) ben senin yerine gidiyorum.

deniiiiiiz,
nerelerdesin yaaaa? neler yapıyorsun? özledim, görüşsek ya bi ara.
adam ne biçim bağırmıştı adımla soyadımla! hala çok net hatırlıyorum sesini. odtü'ye gitmeyeli aylar oldu benim, gıda'ya gitmeyeli ise sene olmuştur:( denizcim ne güzel sürpiz oldu bu, çok mutlu oldum!

hirondelle dedi ki...

@ayse

aynen öyle. yıllarca modada paralel sokaklarda oturup bodrumda (yanılmıyorsam) tanışırlar. şimdi de bozburunda geçen huzurlu bir yaşam. darısı başımıza...

Adsız dedi ki...

git valla:)şu oğlumu bir büyüteyim koşucam yine ankarama:)(orda okurken hiç bunu söyleyeceğim aklıma gelmezdi:))

Adsız dedi ki...

Ben X filmi cidden hiç güzel değil, öyle ki film izlerken uyumayan ben uyuyakaldım