14 Ekim 2008

kozmetik insan olamamak.


Hani bir zamanlar sizden cilt bakımıyla ilgili tavsiye istemiş ve bir duty free'den aldığım bin parça Clinique kozmetik ürünle ne halt edeceğimi sormuştum ya, aradan geçen 6 ayda hiçbir şey değişmedi. Türlü türlü kozmetik üründen oluşan bir dolabım oldu ama nafile. Bense hala yüzümü yıkamak için Migros'ta satılan HappyDerm köpüğünü ve HappyDerm nemlendiricisini kullanıyorum. Sanıyorum ikisinin fiyatı toplam 20 YTL civarında. Kullandığım hiçbir şeyi sevemedim. Bir tek bunlar iyi hissettiriyor. Çok tasarruflu bir insanım!
* *
*
Son istanbul seferinde, Venedik'ten aşina olup, oradaki evime kalıp kalıp sabunlar taşıdığım Lush'tan birkaç şey aldım. Yani akıllanmıyorum kısaca. Oradaki çok becerikli satıcı kişi (hepsi aristokrat kostümleri içindeydiler) bana bir tane yüz yıkamak için sabun, bir tane Kraliyet nemlendiricisi (evet, evet adı bu!), bir tane de içinde gerçek çikolata olan vücut sabunu sattı. Eşantiyon olarak da maske ve duş jeli verdiler. Kraliyet nemlendiricisi (hahaha! komikliği kaybolmuyor) fena değil ama pek de güzel kokmuyor. Yüz yıkama sabunu ise -yandaki olur- denenen 500. ürün olarak başarılı sonuç vermedi. Ne yapalım ben de kendimi böyle kabul edeceğim artık.Bu arada kirpik için önerdiğiniz badem yağının içine hint yağını da karıştırdım. Eski bir rimel fırçasıyla sürüyorum. Gözüme kaçırmazsam her şey güzel.
*
* *
Yazmak istediğim birçok şey varken neden yazamadığımı ise bilmiyorum. Böyle idare ediyoruz işte. Sabahları Beggin' dinlemek bir nebze 2008-2009 Sonbahar Kış Bunalım Koleksiyonuna iyi geliyor. Aynı dertten muzdariplere önerimdir.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam:)
nedense bu 2 resim gözükmüyor,
haber vereyim dedim,
sevgiler

Adsız dedi ki...

bense 10 küsur yıldır kozmetik kullanıyorum. yüzlerce binlerce kez değiştirdim kullandığım ürünleri. bu yüzden de bir süredir bu konuda yazıyorum. ne yapalım deneye yanıla :)

lush'a ben de gitmek istiyorum. ilk istanbul seferinde inşallah.

farawaysoclose dedi ki...

şu kirpiklere madem yağı sürmeye ben de başlamıştım, fırça ile özene bezene sadece kirpiklere değdirerek. ama yüzümde kızarıklıklar (sivilceden ufakca) olmaya başladı. badem yağı alerji yapabilir dediler.
bir hafta ara vereceğim bakalım ondan mı oldu.
bu badem yağını deri ayakkabılara sürsek ne güzel parlarlar diye düşünüyorum :))

Adsız dedi ki...

fotolar çıkmıyoo

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayse cim, ben de senin gibi kozmetik insanı olamadım. Bir iki kullanıp sonra arkadaslarıma dagıtıyorum. Aslında böyle bir dernek mi kursak, hani bize iyi gelmeyen baskasına iyi gelebilir. benim icim acıyor o kadar para say sonra iyi gelmeyince tut cöpe at ya da dolabında fazlalık yapsın. Beggin benim de radyoodtu den dinleyip, sonra tekrar tekrar dinledigim parca, Frankie Valli soyluyor degil mi? aynı parcadan bahsediyoruz umarım. Ben bu parçanın türkçe anlamını merak ettim ama internette bulamadım. Senin bir bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim. Sevgiler Defne

maria lopez garcia dedi ki...

ya en azından tonik yerine maden suyu kullansan hem ucuz hem etkili :)

Adsız dedi ki...

Bende öyle garip hissediyorum kendimi. Bir de ne derece ürün alsam da kullanamayanlardanım

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayşe,
Bende milyon tane güzellik ürünü denemişimdir, Chanel, Biotherm, Clinique(Senin kullandıklarının aynısı ve bence en berbatı buydu, yüzümü mahvetmişti),YSL, Dr.Murad, La Roche Posay, Nivea, Loreal vs.vs...Şimdi Dermamed kullanıyorum, sorun yok ama bu dermamed mucizesi değil, 2 ayda bir cilt bakımına gitmezsem Dermamed değil kralı gelse pamuk gibi yumuşak, pürüzsüz yüzüm olamıyor. O sebepten istersen birde cilt bakımını dene, 2 ayda bir 1 saat ayırabilirsin sanırım. Belki senin yüzüne 3 ayda bir bile uygun görülebilir.
Bu arada badem yağını sizden sonra bende aldım, kaşlarıma sürüyorum ama biryandanda ödüm patlıyor ya bu yağ yüzünden bitlenirsem diye, manyakmıyım?Sanırsam:P (her sabah blogunu okumazsam günüm güzel geçmiyor, sevgiler-özlem)

KIRMIZI dedi ki...

badem yağı yorumlari gelen post cidden muhteşem oldu. ben de eski bi rimeli bu is icin kullanmaya basladim. bakalim farkedecek mi. merak ediyorum. yanliz bos bulunup gozleri kasimamak gerek. sonra cook yaniyoo... profesyonel cilt bakimi cidden iyi bisey. ben 3 ayda bir gidiyorum, dermologica kullaniyorlar, hic bi sorun yasamadim, hep iyi oldu sonrasi.
gunluk bakimda, la roche posay e basladim, 5 aydir fln. cok memnunum. bi de lush magazalarinin goruntusu cok guzel, ama kokularla ilgili bi sorunum var. magazada cok uzun sure duramiyorum, garip agir bi koku geliyo... bir tek ben miyim acaba boyle hisseden... sevgiler...

daphnevega dedi ki...

lacin,
anca düzeltebildim, teşekkürler!

seda,
:) sen işi bilimselliğe dökmüşsün ne güzel! ben de tekrar cesaretim olduğunda belki yazdıklarını inceleyip yeni girişimlerde bulunurum :)

farawaysoclose,
alerji mi acaba? bende bir şey olmadı.. artık baktın olmuyor ayakkabı cilası yaparsın :))

anonim,
teşekkürler, artık çıkıyoo.

defne,
hahah evet dernek kuralım bize yaramıyor bari başkalarına yarasın! evet evet aynı şarkıdan bahsediyoruz, ben çok seviyorum bu aralar. şarkı yalvarıyorum manasına geliyor olsa gerek kısaca :))

maria lopez garcia,
sanki tonik yüzümü kurutuyormuş gibi geliyor, sonra nemlendirici sürüyorum bu sefer yağlı geliyor. off off yani. ama maden suyunu da deneyeyim bari, teşekkürler :))

çilekli pasta,
bari böyle kabul edelim kendimizi, boşuna zaman da harcamayalım para da di mi? :)

özlem,
söylediğin güzel şeyler için çok teşekkürler! ah keşke gitsem cilt bakımına ne güzel olur. hem randevulu olsa ben de istesem de aksatamasam! Hahahah badem yağından bitlenilmez herhalde ya, azıcık sürüyorum ben, bak şimdi ya!

kırmızı,
dermalogica'yı hep öneriyorlar, ben denemedim. cilt bakımı işi aklıma yatıyor gib sank, hadi hayırlısı, bi o kalmıştı eksik :)

Elsa dedi ki...

o fotografını cektigin samanlı lush sabunundan ben de aldım. sanki yüzümdeki gözenekler büyüdü yada yüzümü daha cok incelemeye başladım bilmiyorum, hemen bıraktım. bodyshopmuş lushmuş bu tip ürünler vücut için güzel ama yüz için daha ciddi seyler kullanmak gerekiyor bence. ne bileyim bir boynere gidip yardım isteyebilirsin diye düşünüyorum, ben öyle yapıyordum lusha kadar. zaten fazla bişey kullanmama gerek yok, temizleyici, peeling ve nemlendirici. bu arada o happydermden cok seneler önce ben de kullanmıştım, yüze mutluluk veriyor, tatildeyken yüzümüz güzelleşir ya öyle etki ediyor gibi bir sözü vardı yanlış hatırlamıyorsam, değil mi? body shopun fotograftaki çilekli butter bilmemneyi şahane kokuyor ve gözüküyor ama çok yaglı ya, hiç sevmiyorum, vücut sütlerini seviyorum.

lusha ba-yı-lı-yorum! kokusuna, vücud sabunlarına, jölelerine, herseyine! aslında kozmetik ve vücut bakımıyla ilgili olan herseye bayılıyorum. en önemli giysimiz cildimiz derdi bir reklam, bu slogana inanan insanlardan biriyim, bana çok önemli ve zevkli bişeymiş gibi geliyor.

karamelize dedi ki...

34 yaşına kadar nerede ne bulursa alıp kullanan biri olarak, çevremdeki 2-3 cadı kız arkadaşımın "kırışıyormusun sen" tacizleriyle panik olup, ciddi bir seri yaptım kendime...
ama bu da bir kültür ve yolun yarısında edinmek çok zor..:) birgün yapsam, birgün kalıyor..
bi yandan da gossip girlde hayat ağacındaki idolum Sam'i gördüğümde, amann boşver diyorum, eminim başından itibaren çok sıkı tutmuş da ne olmuş, suratı perişan bir halde..:)
hepimiz aynı yoldayız, ama anladığım kadarıyla sen biraz arkadan geliyorsun, keyfini çıkar..
sevgiler,

Gonca Duyan dedi ki...

Ayşe,al benden de o kadar:)bir türlü bakım işlerini beceremiyorum hala zaman zaman yüzümü johnson's baby sabunu ile yıkıyorum,yetiyor.

Adsız dedi ki...

Sevgili Ayşe;

Cilt tipine göre bakım için kesinlikle Boyner, Tekin Acar veya Sevil'e gidilmez. Çalışanlar cilt analizi yapabilecek yeterlilikte değildirler.

Ayrıca profesyonel cilt bakımı için yaşınız çok genç, bu yaşta cilt bakıma başlarsanız ilerde ne yaptıracaksınız? Kaldı ki cilt ne verirseniz onu alır ve ona alışır.

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/07/23/cpsabah/iyi101-20050501-102.html

http://kadin.superonline.com/haber/2008/09/29/62656.html

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=9942287&yazarid=95

adreslerini okumanızı öneririm.

Sevgilerimle