24 Ekim 2008

wtf ?!

Şu an blogger.com adresini açtığım zaman "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellnmiştir" yazısını görüyorum. Bir bu eksikti. Hakikaten Türk gençliğinin ahlakının bozulmaması, yüce değerlerimize zarar gelmemesi için kimbilir hangi aklı evvelin açtığı bir dava sonucu blogger'a ulaşamıyoruz. Şimdi mesela Türkiye'nin en çok ziyaret edilen internet sitesi olabilecek hurriyet.com.tr sütten çıkmış ak kaşık mı ? Dava açsak o da kapanır mı? Internetin toptan yasaklanması daha basit bir çözüm değil mi?

Demokratik Türkiye, hadi bakalım durmak yok yola devam!

16 yorum:

emelo dedi ki...

oha yani diyorum! ilk tepkim bu oluyor.. Ama sorayim istedim, kendi bloguna girip yazabiliyorsun, bir de diger bloglari okuyabiliyor musun?
blogger'in kapatilmasi ne demek oluyor?..

daphnevega dedi ki...

Merhaba Emelcim. Acı ama gerçek. Kendi blogumun adresini yazınca kocaman kıpkırmızı bir yazıyla burun buruna geliyorum. Youtube'e çok uzun süredir ulaşma yönetemimiz olan ktunnel.com'dan blogger'a girilebiliyor. Bunu ne zaman keşfedecekler acaba? Reader çalışıyor şu anda, o yüzden okuyabiliyorum diğer blogları. Elveda ay elveda feza diyorum.

Adsız dedi ki...

Ne o ilk sana reader dediğimde bıdıbıdı'lamıştın :)

Ciddi olmak gerekirse ben Türk Telekom'a veya Türk Telekominikasyon Kurumu'na dava açmayı düşünüyorum. Benim internet kullanma hakkımı ve parasını ödediğim hizmeti gasp ediyorlar.

Ciddiyim.

Safak.

Pnarist dedi ki...

Bu tavırlarla insanlar da kötü duygular oluşturuyorlar.Bu hükümeti linç etmek farz oldu!

Adsız dedi ki...

Ben de inanamadım. Düşünsenize yemek tarifi almak için bir blog adresine girmek istesen bile giremiyorsun.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında senin köşende ve diğer bloglarda demokrasi üzerine yazı yazıp, ahkam kesen arkadaşlarımız şimdi nerede?

Kitap okumak, makale yazmak, entellektüel konuşmak, tartışmak tabii ki herkese faydalı olur, gelişimin önünü açar. Ama maalesef gerçek hayat bu değil. Demokrasi üzerine burada yazı yazıp küstahlaşan o demokratik geçinen aydınlar şimdi neden susuyor?

Uyuyorsınız sevgili gençlik. Demokrasi adına uyutuluyorsunuz. Demokrasi karşıtı değilim. Ama demokrasinin ne anlama geldiğini anlamak için buyrun size bir fırsat, hayatınıza yasaklar girmeye başladıkça demokrasinin ne olduğunu şimdi anlayacaksınız. Aydın geçinen bir iki gazetenin köşe yazarlarının laflarını taklit edip kendi fikriniz gibi söylemek kolaydı. Uyanın uyanın, daha neler göreceksiniz.

Sevgili Ayşe, bu sözler bir zamanlar senin demokrasi üzerine yazdığın yazılara oradan buradan edinilmiş ve hazmedilmemiş fikirleri ile cevap veren sözde demokratik fikirli aydın geçinen şahıslara.

Adsız dedi ki...

duyunca ilk yorumum, "tüh, ayşe's world'ü okuyamayacağım" oldu...
tabii genel anlamda da kötü yani, hangi çağda yaşıyoruz?
biz kendi bombaladığımız bir geminin varlığını reddetmiş bi milletiz gerçi, normal...

emelo dedi ki...

uff, cok moral bozucu seyler bunlar ya.. ici daraliyor insanin, okuyunca inanamadim
peki hangileriymis bu sakincali bloglar?.. milletin annelik deneyimlerini anlattiklari mi, yemek bloglari mi?...

nymphea dedi ki...

Bende bloguma yazi yazmak icin actigimda bu site .. mahkeme karariyla engellenmistir diye okudum ve sok oldum. Inanamiyorum yaa. Hicbir bloga da giremiyorum. Is yerimdeki internet baglantisi sayesinde girebildim bloggera.. Ne demek oluyor bu yaa:(

MeRaiL dedi ki...

Cok yakindir bence gunah diyip, internetti kaldirmalari!!
Bu sacmaliklara artik insanlarimizin tepkisi olmali.Daha cok sessiz kaldikca elimizden almadiklari sey kalmayacak!!
Tepemizdekilerin yarattigi pek cagdas ulkemde malesef ki bu tarz olaylar ne ilk olacak, ne de son gibi!!
Sevgiler

dodo dedi ki...

Bu ülke için bu demokratikleşme kisvesi altında ülkeyi şeriat cumhuriyeti haline getirmek isteyenler neyse bu 2. cumhuriyetçi taife de odur. Yazık bu ülkeye yazık bu ülke için yapılanlara....

eflatun dedi ki...

BU OLAYIN DINCI YADA LAIK OLMAKLA NE ILGISI VAR ?
MAHKEME BU KARARI NEDEN ALMIS ? KAPATILAN SITENIN ICERIGI NEYMIS? DINCILERE (YANI BURADA BAHSI GECEN DIN-MUSLUMANLIK) HAKARET EDILDIGI ICIN MI -KISILIK HAKLARINA SALDIRI VAR DIYE MI KAPATILMIS BLOGGER ?
KARARI VEREN HAKIM DE DINCI MI ACABA??

HAKKATEN KOMIKSINIZZ.

BU KADAR BASIT OLSAYDI KESKE.
O ZAMAN COZUME DAHA KOLAY YAKLASILIRDI.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Bu diyarbakır sulh ceza mah.hakimi amcanın karısı mı kızı mı oğlu mu bloga fena dadandı.Evde ne temizlik ne yemek yapılmayınca "başlarım lan blogunuza da sizede "deyip hem karısınınkini hemde okuduğu tüm blogları kapattı sanırım.Böylece birçok yuvayı dağılmaktan,birçok çocuğu anasız kalmaktan,birçok aileyi parçalanmaktan kurtardı sanırım!

Hicvediyorum ama çoook çok öf-ke-li-yim!!!!
Allah kahretsin!

B5 dedi ki...

Daha da okuyacagim, kime zarari var bu yazdiklarinizin!! Ne buyuk haksizlik.

burcu dedi ki...

Akil almaz, kabul edilemez bir durum. Sanki absurt bir sahne bir filmde. Daha dur bakalim, yarin internet erisimi yasaklandi da diyebilirler, mantiksizligin siniri yok malesef :(

Adsız dedi ki...

bunun hukumetle alakasi yok, tamamiyle yargiyla iliskili bi durum. tek bi mahkeme karariyla bu sitelere erisimi engelleyebiliolar. turk telekom hele iyice disinda bu olayin, o ona gelen mahk kararini uygulamak zorunda. bu da mahk kararlarinin dogasindan, yurutme yarginin aldigi karari uygulamak zorunda, bu kadar basit.
hukuk okuyan bi insan olarak, bu sacmaliga imkan taniyan bi kural olmasindan ve boyle mahk kararlari veren hakimlerin varligindan, cok daha fazla uzuntu duyuyorum.

daphnevega dedi ki...

şafak,
hala reader'ı çok sevmiyorum. bişey yazmış mı diye açıp bakmak daha heyecanlı. ama insan aklı tuhaf bişey. ilk senin evde görmüştüm ya reader'ı, her sayfayı açışımda o evin geliyo aklıma :)) aç davayı, pek umudum yok ama denemiş olalım!

pnarist,
aslında sorumluluk yargının üzerinde olduğu için direk hükümete mal etmemek gerek ama daha önceden de başımıza böyle şeyler gelmiyordu, bu da bir gerçek.

isimsiz,
ben bu kararların türkiye'nin çoğunluk görüşünü yansıttığına inanmıyorum. ikinci cumhuriyetçilerin pek sesi çıkmıyor bu aralar. onlar da pek mutlu değil sanırsam.

anonim,
beni düşündüğünüz için çok teşekkürler. yayına ve okumaya devam!

emelo,
lig tv imiş sen de yazmışsın. benim hayatımın çok mühim detayları da lig tv'nin maçları ile aynı kefeye konmuş ne güzel :)

nymphea,
bu demek oluyor ki biz de pakistan , iran gibi çok modern bir ülke olma yolunda şahane adımlar atıyoruz.

merail,
evet mesela google kapatılabilir, düşünebiliyor musunuz? blogger hiç aklıma gelmezdi. belki de bekliyor olmalıydık :(

dodo,
yeterince demokratik değiliz, darbeciyiz ya biz, ondan anlamıyoruz muhtemelen.

eflatun,
yazıda dincilikle ilgili bir şey yok. bu yargının kararıdır. başbakanımızın çok sevdiğim sloganı bence duruma çok uygun düşüyor, bundan kullandım. sizce de çok uymamış mı?

biyo,
:)))) haha, olabilir!

b5,
yasağın lig tv'nin maçlarının yayınlanmasıyla ilgili olduğuna dair açıklama geldi ama neyse ne yani. bize ne ki lig tv'den.

b,
aynen öyle ve ne yapılabilir bilmiyoruz. youtube aylardır kapalı, blogger muhtemelen açılacak ama ne zaman allah bilir artık.

anonim,
ben bu kadar geniş çaplı bir engellemeye şaşırıyorum. sadece lig tv'nin haklarını ihlal edenlerle ilgilenilebilirdi ki ben bunun da aslında mahkemenin lig tv'nin kendi sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.