5 Kasım 2008

i think our lives have just begun

*Başak'ın düğünü için İstanbul biletlerimizi aldık. Büyük güne tam 10 gün kaldı, ne kadar çabuk! 2 gün önceden İstanbul'da olacağız. Benim hala ayakkabım olmamasına rağmen oldukça rahatım. Bir bildiğim vardır herhalde diye umuyorum. Converseleri giyip giderim artık Petek Dinçöz elbisemin altına. Yemyeşil elbisenin altına tahmin ettiğim gibi uymadı gümüş renkli ayakkabılarım (lame dore konusunu bir türlü öğrenemedim, evet kelime anlamlarını da biliyorum, napayım öğrenemiyorum. zaten sağımı solumu da bilmiyorum. gülmeyin.) altın renkli ayakkabıya ihtiyacım var. Kışın ortasında altın renkli, zarif ama ayağımı acıtmayan, bütün gece beni bunaltmayacak bir stiletto bulmayı nasıl becereceğim bilmiyorum.

*Gazete okurken kusacağım diye korkuyorum birgün. Mustafa filmi hakkında tek bir şey daha okursam, Hüseyin Üzmez'i bir yerde daha görürsem, Nimet Çubukçu'nun ifadesiz suratına rastlarsam ya da bir zam haberi daha duyarsam gazeteyi ve televizyonu hayatımdan tamamen çıkarmaya karar verebilirim. Ama komik şeyler de yok değil. Bülent Ersoy'un mesajlarını görmemiş olamazsınız!

*O kadar çok rüya görüyorum ve genelde o kadar güzel oluyorlar ki uyanmak istemiyorum. Geçici bir dönem olduğunu bildiğim için tadını çıkarmak istiyorum. Geçenlerde babam denize altın bilezikler atıyor biz de kardeşimle denize dalıp onları topluyorduk. Galiba altın görmek pek de iyi değilmiş ama rüya çok güzeldi. Devamlı deniz görüyorum zaten. Haftada iki mutlaka. İyi bir şeylere vesile olsa bari. Bu aralar gerçekten ihtiyacım var.

*İstanbul'a kızlarla beraber Varan Bistro ile gideceğimiz için heyecanlıyım. En son 8 sene önce binmiştim Varan'ın Bistro otobüsüne, pek hatırlamıyorum. Şarap içeriz yolda diye hevesleniyordum ama bir de baktım ki 2005 itibariyle kaldırılmış içki. "Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu, şikâyet üzerine Varan Turizm'e, güzergâhtaki tüm ilçe belediyelerinden izin alındığı takdirde içki servisi yapabileceğini bildirdi." Güzergahtaki tüm belediyeler mi? 500 km'lik yol. Evet gazete ve televizyon değil internet de yasak olmalı bir süre bana.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Gunaydın Ayşe,
Gördüğün rüyayı anlatmışsın bende söylemeden geçemedim. Geçen gün yazdığın kursta makarna yaptığınızı anlattığın yazından sonra rüyamda kendimi şu şekilde gördüm: Senin resimdeki taze makarnaların birde önceden yapılıp buzluğa atılmış taze makarnalar(ne alakaysa?)önümde dururken hakkım olmayan senin makarnalarından bolca sonra hakkım olan buzluktan çıkmış makarnadan azıcık alıp fırına yağlı kağıdın(evet bunu gördüm rüyamda yağlı kağıt:))üzerinde fırına koyuyorum sonra süper dürüst bir insan olduğumdan kıyamayıp emeğine geri çıkarıyorum senin makarnalarını ama çokta canım çekiyor gerimi koysam,alsammı almasammı derken uyandım. İnşallah kafayı yediğime yorulmaz bu rüya:) Yazılarından ne kadar etkilendiğimi düşünüp gülüp geçmek istiyorum:)
Unutmadan elle ve inci'de birde ankarada varmı bilmiyorum ama vario mağazalarında hala altın rengi stilettolar var, bi bak istersen.
sevgiler-özlem

Girls On Blog dedi ki...

39 numara nefis stilettolarim var bantlarinda taslar maslar da var...numaran uyuyosa odunc verebilirim:)Nasil olsa ıstanbula geliyosun...Sufle nefis gorunuyorr....

ibeking dedi ki...

italyanca d'oro: altın
dore altın rengi ordan gelsin aklına

Adsız dedi ki...

merhaba ayşe
görüşemedik ya yine artık ayarlayalım diyorum:)
gerçekten ben de bıktımm artık hergün aynı şeylere sinirlenmekten.. bazen diyorum hiçbirşey hakkında fikrim olmasa,koyun olsam,hatta okumayı bile bilmesem keşke..ayy bu arada o bülent ersoy olayı basına düştümü tühh..benim uzaktan akrabam da söz konusu kadın..aslında onlar için komik olmadı pek bu olay:)anlatırım ben sonra ayrıntısını..
didem

Adsız dedi ki...

Deniz ilim demek, bilmek, öğrenmek demektir rüya yorumlarında, yani çok güzel bir rüya aslında. :)
Ayşe.

yass dedi ki...

benım de dora rengı ayakkabı almam lazım.. ben de sagımı solumu bılmem, ayları sayamam , dora-lame farkını yukardakı yorumdan aklıma sokucam.. haberlerden de bunaldım.. bazen ınsanların ıhtıyacları bu kadar ortak olabılıyormus:)

daphnevega dedi ki...

özlem,
hahahaha. ay sabah sabah çok güldürdün beni! bakalım tabirlerden makarnaya :)) vario sanırım yok ankara'da. inci'de olmasına sevindim. hemen almam gerek artıkkk. teşekkürler.

girls-on-blog,
ah çok teşekkür ederim, ahrika bir teklif. ayaklarım 36 numara, stiletto ile 35.5 bile oluyor ne yazık ki :(

ibeking,
işte diyorum ya anlamlarını da biliyorum diye. yok olmuyor. 8 ile 6'yı da karıştırıyorum (six ve eight olarak iyice karıştırıyorum) ama bundan iyice utandığım için hiç konusunu açmıyorum. beynimin o tarafı yok galiba.

didem,
evet gelemedik ya didemcim. o kadar heveslenmiştim ki aslında ben nasıl geçti eğlendiniz mi? baran'la ceyda'yla da konuştum hepberaber bişeyler yapalım haftaya filan artık. küçücük yerde görüşemiyoruz. bülent ersoy olayına şok şok şok :)bu çok mühim dedikoduyu birebir dinliycem senden hiç kaçışın yok :)

ayşe,
:)) of öğren öğren nereye kadar ya, biraz da karşılığını alsak artık :)

yass,
ne kadar ortak noktamız var, arkadaş olalım :)))

Adsız dedi ki...

outlet magzalarına baksana ..malum onlarda yaz kıs abiye kıyafet ve dekolte ayakkabı bulmak mümkün oluyor..hemde daha ucuza :)
eger almadan gelirsen nine west gültepe outlete bakabilirsin..
bol eglenceli düğünlereee

bahadir dedi ki...

birazda ekonomiden bahsetsek..

cometa dedi ki...

nET tarihini hatırlayamasam da varan bistro ile yakın zamanda yaptığım yolculukta bahsettiğin gibi bir yasak yoktu.. hatta kuzenim geçen hafta gs maçını varan bistroda içtiği bira eşliğinde izlemişti.bENDEN sana söylemesi:)

Adsız dedi ki...

ayşe bu kadar afişe ettiği için
öyle bi yasak fiilen olmasa bile artık kesinlikle uygulanmaya başlanmıştır

daphnevega dedi ki...

anonim,
evet yarın optimum outlet'e gitmeliyim. nine west outlet'inde çok güzel şeyler oluyor bazen!

bahadır,
peçeteye yazıp gönderin lütfen.

cometa,
yuppi. umarım ben bindiğimde de öyle olur :)

anonim,
ah keşke o kadar yetkili biri olsam.

Adsız dedi ki...

aysecigim elbiseye dore stiletto bir jimmy choo uyardi.. kizma bana tavisyem icin ama ben bir ayakkabi manyagiyim ama her istedigimi alacak param yok.. aslinda soyle ayakkabi kiralanan yerler olmali.. nasil sex and the city'de carrie'nin asistani luois viutton ,chanel cantalari kiraliyordu...

Unknown dedi ki...

hala blogdayım ve b.jones un günlüğü gibi, okurken sesini duyuyorum desem... hakkaten :)