13 Kasım 2008

jaded

*Yeni bir karar verdim. Neden dedim neden neden sen senelerdir 2 günlük bile olsa bir yerlere giderken listeler yapıyorsun? Gidip gidip aynı şeyleri yazıyorsun kağıtlara, defterlere, sonra üzerlerini çiziyorsun. Hep aynı şey. Liste belli. Bazı günler dünyayı kutu kutu görmeme sebep olan excel bu sefer keyfime göre bir işe yarasın. Listemi yapıp 100 tane basacağım anasını satayım. Tatillerden önce de alıcam elime üzerini çizicem sadece. Kapsamlı bir liste olacak ki, içimde oluşacak zaptedilemez liste yapma dürtüsüne bahane bırakmayacak.. Olmayanı renkli kalemle çizerim N/A olur. N/A olmaz Ayşe, gerek yok Ayşe, bu sadece bavul listesi ne N/A sı? Off. Yine de fikrim denemeye değer ama. p.s: Yazıdan sonra yaptım dosyayı, yolladım kızlara, Gizem çok ilgiyle karşıladı :)

*Günün sorusu: Fosforlu Cevriye şarkısında geçen "Morede Fosforlum" (Morede olarak yazdığım şey 10 farklı şekilde daha yazılıyor, hangisi doğru bulamadım) ne demektir? Morede nedir, nerdedir?

*Komik soyadlı Mustafa Sandal'ın gelmiş geçmiş en güzel (belki de tek güzel) şarkısı Denize Doğru olabilir mi? Denize Doğru geeel geeel diyor. Ben de diyorum ki geliyorum geliyorummmm. Hatta gelmekle kalmam, vakit olursa gelir gelmez Mill'de bloody mary bile içerim.

*İstanbul cuma 16, cumartesi 17, pazar 16 derece. -Bi de Nevra kar yağacakmış dedi haftasonu, Neeefra nasıl yağsın kar 17 derecede? :)- Aslında önemli olan cumartesi sadece. Malum açık ayakkabılar ve askılı elbiseyle nasıl arz-ı endam edeceğiz bu kısım belli değil. Düğüne vardıktan sonra problem olacağını sanmam ama mesela cumartesi akşam yeşil tuvaletiyle İstanbul sokaklarında donmuş birilerinin haberini okursanız o benim.

*Bu haftasonu çok eğlenceli geçecek ve ben geri döndüğümde ilk defa bu kadar yakın bir arkadaşım, bir dostum evlenmiş olacak. Biz de Başak'la gönlümüzce "evli barklı kadınsın" diye eğlenebileceğiz tabi.

*Fotoğraf zamanınında yaptığım cheesecake. Bir zamanlar becerikliymişim, şimdi becerikli miyim bilmiyorum çünkü öğrenecek vaktim yok.

Tüm kötü şeylere rağmen neşeli bir yazı yazabilmişim. Hayretlerim şaştı.
Aklımın iplerini de salıyorum; saaaldım gitti.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

bu 17derece ve kar muhabbetinin aynisini biz de bi arkadasimla yasadik, iki farkli haber kaynagindan iki farkli haber yayilmis sanirim. biri 17 diyor, biri kar. gerci ben bu ikiliyi ankara icin duydum ama ucuncu bi haber kaynagi da demek istanbul icin yaymis:)
umarim iyi gecer tatilin,, sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Ayşee İstanbulda kar değil ama yağmur olabilir bilgilerinizee:) Sen İstanbul'a ben de Ankara'ya cumartesi..Haydi iyi eğlenceler:)

Adsız dedi ki...

morede trakya da kadınların birbirlerine hitap ederken kullandıkları "mari" diye biliyorum ama dogru mu emin değilim

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Trakyalılar "marı" diye hitap ederler birbirlerine. "marı gel bir çay içelim, aydi be marı çabuk ol" gibi. Fosforlu Cevriyedeki "more de Fosforlum" u da o marı gibi düşünmüştüm ben hep. Doğru mudur, sadece benim mi atmasyonumdur bilmiyorum ama böyle düşündüğümü yazıyı okuyunca anladım, paylaşmak istedim...

Adsız dedi ki...

Ayşeeeee, listede eksikler mevcuuttt, dün valiz hazırlarken farkettim, hepsini birbir yazdırıcam sana :)
Giz

Adsız dedi ki...

MERHABA,
Bence o türkü/şarkıda "morlu ya da fosforlu..." olmalı....

twilight

Adsız dedi ki...

Merhaba Ayse, listen cok özel degilse bizimle de paylasırmısın, lütfen. Sunun surasında biz bizeyiz sadece 70 milyon kişi okuyor seni :) Bu arada listende Giz in eksiklikler bulduguna inanamıyorum. Ayse nin listesinde eksiklik, sevgiler, Ceren

nymphea dedi ki...

Ayse, hava soguk buralarda. Bu sabah bi uyandik kis gelmis, buz gibi. Dugunde olmasa da gunluk olarak kalin bi seyler getir bence:))Gerci haftasonu ne olur bilemem ama temkinli ol yine de:)

Mustafa Sandal'in o sarkisi sevdigim tek sarkisidir galibaa..

Adsız dedi ki...

hava buzz buzzzz
sabah servis beklerken ellerimi burnumu hissetmedim desem?
yaa evet bence de listeni paylasabilirsin bizimle :)

sebotuna dedi ki...

Benimde öyle bir listem vardı ama hamilelik çocuk derken bir yere gidemediğimden liste kayboldu, seninkini yazarsan pek makbule geçer. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ayşe hatta bu listeyi defter haline getirip satabilirsin de.
Deniz kenarı tatili check listi
Kış tatili check listi gibi.
Düğünde iyi eğelenceler :)

Fifi Croissant dedi ki...

more rumca ulan demek diye biliyorum ben.

Esterhazy dedi ki...

Cilekler bildigin yaratik... O saplar ne oyle yahu? (yuzeyselim yine de seviyorum kendimi... )

Adsız dedi ki...

arnavut komşularımız more diye seslenirlerdi birbirlerine. rumların da kullandığı bir seslenme ünlemi olduğunu biliyorum. türküdeki kullanılışı da "more de fosforlum"dur. yani morede değil, more.

daphnevega dedi ki...

anonim,
hava harikaydı istanbul'da ama şu an ankara buzzz.

ccc,
evet kısa süreli bir yağmura yakalandık ama çok güzel bir haftasonuydu, umarım seninki de öyle geçmiştir :)

anonim,
teşekkürler!!

burcu,
etti iki, galiba doğru yoldayız :) teşekkürler!

gizem,
haha hakikaten update edicem katkılarınızla :) kulak çubuğu ve parfümmm :)

twilight,
yok sanmıyorum ya :) hem bak aydınlanmaya başladık bu konuda.

ceren,
:P aslında çok da öyle değil çünkü ben hem liste yapıp hem bişeyler unuturum genelde :)ama listeyi gizem'in de eklemeleriyle geliştiricem :)

nymphea,
hava çok yumuşak geldi bana haftasonu. belki de ankara'nın bozkır havasından sonra bana öyle gelmiştir sadece!

anonim,
bir de burada havayı görmelisin o zaman :( ah listem öyle aman aman bişey değil ki. ama saklayacak bir yanı da yok tabi, koyarım tamam :)

rabbit,
o zaman yoğun istek üzerine, pekk yakındaa diyelim.

zeya,
süper fikir valla, alan olur mu acaba :)ben alabilirdim galiba öyle bişey olsaydı :)

magissa,
teşekkür ederim, en azından bir hitap şekli olduğu konusunda aydınlanmış bulunuyorum!

anonim,
çok teşekkürler! hep merak ederdim, blog dünyası sayesinde internetten bulamadığım şeyi de öğrendim ya artık ölsem de gam yemem :)

Blogger Sofrası dedi ki...

Merhaba Ayşe's World,

Sizi Blogger Sofrası’na davet etmek istiyoruz, ama size ulaşamıyoruz...

23 Kasım Pazar günü saat 10.00’da, Marmara Yelken Kulübü’ndeki Blogger
Sofrası
’na gelmeye ne dersiniz?
Blogger Sofrası, UNO’nun sizinle bir buluşması... Önce sizi soframızda ağırlıyoruz, sonra da sizin hikayenize konuk oluyoruz.

Ayrıntılı bilgi için: http://bloggersofrasi.blogspot.com

Anne ve Bebisi dedi ki...

More de fosforlum: More, mari, mori gibi soylenis sekilleri olan bir hitap tarzi. 'More de' derken 'de' ayri:) En cok 'Haydi-Hadi' anlamini tasir. Yani, haydi de fosforlum diye cevirebiliriz :P

Adsız dedi ki...

o nasıl bir strawberry cheese cake ya =) süper gözüküyor =) ama ben bloğunuzu geç bulmuş olmanın üzüntüsü içerisindeyim şu an...

cikkoleite dedi ki...

kusura bakma ben direk pastaya odaklandim diger yorum yapan arkadaslardan bagimsiz konusuyorum,o pasta o cileklerin saplari duruken nasil yenecek :) hayir ben her türlü yerim de genel olara soruyorum