28 Kasım 2008

mmmmm

Bazı günler enerjim inanılmaz yüksek oluyor. İş çıkışı dinlemeden garip işlere kalkışabiliyorum. Bu sefer de iş çıkışı listemi hazırlayıp markete uğrayıp eve gelip yandaki kurabiyeleri yaptım. Tarif Cafe Fernando'dan. İlk gördüğümden beri yapmak istiyordum. Tarife harfiyen uyarsanız başarısız olmazsınız. Çünkü bu benim ömrü hayatımdaki ilk kurabiye yapışımdı ve tadı çok güzel oldu. Amaaaa önemli bir detay var. Adamlar eğer öyle diyorlarsa bir bildikleri vardır diyeceksin ve laf dinleyeceksin. Ceviz büyüklüğünde ayırıp fırına koyduğum kurabiyeler üçüncü dakikada benim kocaman açılan gözlerime rağmen (çok korkusuzlarmış!) yayıla yayıla birbilerine karışmaya başladılar. O yüzden kurabiyelerimin önemli bir kısmı saçma sapan şekillerde oldular ama bu lezzetlerini etkilemedi. İkinci postada daha mantıklı boyutlarda koydum, daha güzel oldular. Yine de siz siz olun "Aman minicik şey ne kadar büyüyebilir ki?" demeyin, büyüyor.

Kurabiyeyi ev halkı ve Doruk çok beğendi. Bana kalırsa tarifteki tereyağı biraz fazlaydı, bir dahaki sefere yarı ölçüsünde kullanmayı düşünüyorum. Bonibonları üzerlerine batırırken aldığım keyfi görseydiniz gülerdiniz!

Bir sonraki adım çok şekilli yılbaşı kurabiyeleri olacak. Hem de renkli renkli desenler yapacağım üzerlerine.

İddia ediyorum ki fırında pişen kurabiye kokusu stres atmanıza her tür aromatik mum, tütsü ve bilimum benzeri şeyden daha fazla yardımcı. Meditasyon bir anlamda.

Ben daha çok yaparım bundan, kışa çok yakışıyor..

23 yorum:

Adsız dedi ki...

blogunu uzun bir süredir takip ediyorum ve severek okuyorum...kurabiyeler süper görünüyor! yılbaşı temalı olacakları da merakla bekliyorum.
sevgiler ceren!

Adsız dedi ki...

Şook şeker olmuŞlar.. Ellerine sağlık :)

cometa dedi ki...

benim doppio cookilerimden de yaP:)

$afak dedi ki...

Eline sağlık süper gözüküyor! :)

Adsız dedi ki...

Aysecim kurabiyelerin bence cok güzel görünüyor.Dediğin gibi ölçülere uymak önemli.Ama Biz Türk insanı ölçüyü az tutmayı pek beceremiyoruz malesef.yılbası kurabiyelerini bekliyorum merakla.mutfak konusunda bence cok basarılısın

sevgiler

Pilli-Cadi dedi ki...

ayse cok güzel görünüyorlarrr

Güçlü dedi ki...

Eeee? ne zaman Ankara'da bir cafe açıyorsun artık Ayşe?
Nerdeyse 1 sene olmuş en son girdiğimden beri sitene, bakıyorum sıkılmadan hala aynı zevk ve renklilikle anlatmaya devam ediyorsun yemek ve tatlıları !! :))
Güçlü-

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik!
Buralarin en meshur lezzetlerinden birisidir bu kurabiyeler. Hemen her cesidi butun marketlerde kutu kutu satilir.
Ilik sutle sahane bir ikili oluyorlar :)

Adsız dedi ki...

Ben de görmüştüm bunları yapsam diye düşünmüştüm,çok güzel gözküyorlar..ben de herkese hediye niyetine aynı kurabiyeyi yapıp duruyorum:) hatta efe dalga geçiyor bir kurabiye tutturmuşsun başka birşey yok diye,kızıyorum ama hani doğru da diyor:)
didem

BahaR dedi ki...

tarif istiyorum ben!!!lütfen.

Elsa dedi ki...

bir kere halamın doğumgünü için pasta yapmıştım, çok zekiyim ya üstüne de bu renkli drajelerle süs yapacaktım, çok süper bişey akıl etmişim gibi sevinmiştim. sonra sıcacıkken koydum üstüne bu mmleri, rengi aktı gitti, hepsinin beyazı kaldı ve çok çirkin gözükmüştü. şimdi kurabiyeleri görünce aklıma geldi bu anım, sen ne iyi akıl edip soğuyunca koymussun şekerleri (yada boyası akmayan seker kullandın bilemiyo-ruumm), gercekten şahane gözüküyorlar. ben de yapmak istiyorum ama bu gece çikolata fondü yapacagım kendime, kaç gündür aklımda :)

Unknown dedi ki...

Selam,
görüntü harika:)
insanın kar yağışını seyrederek battaniye altında film seyredesi geliyor...
kurabiyelerin yanında eggnog diye harika bişey yapabilir ve içebilirsin (http://www.wikihow.com/Make-Eggnog)
ya da starbucks'ta en sevdiğim şey olan chai tea latte...
film olarak ta groundhog day...
güzel hayaller:)
sevgiler

BahaR dedi ki...

hahaha yazmışsın zaten.şimdi farkettim.tenk yu.

ömer hasançebi dedi ki...

çok güzel görünüyorlar:D

ömer hasançebi dedi ki...

denedim ve süper oldu:D

cikkoleite dedi ki...

ben oyun bozanlik yapip ilk bonibonlari yemeye baslasam :)

daphnevega dedi ki...

herkese çok teşekkürler!!!

Adsız dedi ki...

Tarifinizi denedim, tavsiyenizi dinleyip yağını daha az koydum... Ama siz bidahaki sefere yine "adamların bir bildiği vardır diye" düşünerek tarife uyun:)) Lakin taş kurabiye şeklinde yenilesi zor bir kurabiye oluyor :))

lafolie dedi ki...

bayıldım bu kurabiyelere:))

Adsız dedi ki...

Tanrım!! Ayşe Abla bunlar harika gözüküyor :)))
-Anonim 1

Unknown dedi ki...

gezerken gezerken baktım bayağı bir blogda takip edilenler listesinde adınız, geziyorum bakıyorum kurabiyelere bayıldım bonibonlara daha fazla, kızım görse bayılır peki biz nasıl yapacağız kızımla :)

Papasito dedi ki...

aynı kurabiyeleri bende yaptım yağ miktarını azaltınca çok sert olurlar gerçektende.. tarife bire bir uymak en akıllıca olanı :)) 10 dakika içinde kocaman oluşları insanı hayrete sürüklüyor :))

darcellehall dedi ki...

If you would like your cookies to be less flat and more like the ones you find in bakeries, you must refrigerate the dough for at least 24 hours before baking the cookies.