8 Ocak 2009

impazzire

Bence hepimiz delireceğiz yakında bu ülkede. Ve bu konuda ne yapmak gerek bilmiyorum. O yüzden bence hepimiz kendimizi Veronika Ölmek İstiyor'da seneler önce okuduğumda bana çok mantıklı geldiği üzere gönüllüce bir akıl hastanesine bırakabiliriz. Orda canımızın istediği gibi saçmalayabiliriz ve kimse bunu tuhaf bulmaz.

Dün akşam küçüklüğümden beri ilk kez operaya gittim. Cosi Fan Tutte. Salona varınca 3 saat süreceğini öğrenmemiz bende hafif paniğe yol açtıysa da başladıktan sonra nasıl bittiğini anlamadım. Hem çok beğendim, hem de çok eğlendim. Tüm operalarda yapılıyor mu bilmiyorum ama operanın tamamı İtalyanca olduğu için projektöre Türkçe sözler yansıtılmıştı. Üst yazılı opera yani :) Bu yüzden takip etmek de çok kolaydı. Eğer projektör olmazsa nasıl anlaşılıyor olan biten ona akıl erdiremedim. İtalyanca anlamak yeterli değil ben size söylemiş olayım :)

Bir de oradayken vatani görevini yapmakta olan Selçuk'un anne ve babasını görünce, kendisine mesaj atıp, etrafındaki herkes bu kadar sanatsal aktivite içindeyken nasıl böyle kazma olabildiğini sordum. Kahkaha dolu bir mesaj aldım :)

Vicky Cristina Barcelona'yı büyük merakla bekliyorum. Elimdeki kopyayı filmi sinemada izleyebilmek için beklettiğim için kendimi çok tebrik ediyorum. Woody Allen'ı her zaman çok sevmiş biriyim. Javier Bardem'e karşı ibadete yakın hisler besliyorum, her ne kadar Penelope Cruz'u İspanyolca oynarken daha çok beğensem de, yine de çok seviyorum, ayrıca taş gibi buluyorum! Barcelona ise kalbimde bir yaradır. Eh, haliyle benim için bu kadar çok çekici unsur barındıran filmde hiç yetenekli bulmadığım (ve koca kafalı, dar omuzlu, insanların neresini beğendiğini anlayamadığım) Scarlett Johansson'a da (amma bindirdim, neyse) göz yumacağız artık. Ah Javier, Penelope varken sen git Scarlett'le, tövbe tövbe. Eh Penelope peki ben sana ne diyeyim, sen de git... Tamam tamam sustum. Sabırsızlanıyorum.

Ve yarın çok mutlu bir olay daha var: piinat hanımla buluşacağız ikinci kez!

Herkese iyi bir haftasonu diliyorum şimdiden ve aklına mukayet olma gücü.. Olmazsa da hep beraber akıl hastanesine gideriz, boşverin.

9 yorum:

ömer hasançebi dedi ki...

operalarda üst yazı daha yeni sayılabilecek bir uygulama, eskiden nasıl oluyoduda izliyoduk inan bende hatırlamıyorum ama girişte konunun anlatıldığı broşür yardımcı oluyordu bide duyguyu yakalamak yetiyodu sanırım. Vicky Cristina Barcelonanın bende de bi kopyası var ama seninle aynı nedende ötürü bende hala izlemedim:), beklemekteyim. Scarlett konusunda sana sonuna kadar katılıyorum ama bence penelope de çok boş bir hatun...

themonk dedi ki...

Dün ben de ilk defa izledim Cosi fan tutte'yi ama özellikle erkeklerin (don alfonso hariç) oyunculuklarını çok begenmedim ben, buna ragmen oldukça keyifliydi..

Adsız dedi ki...

sözleri anlamak konuyu daha iyi pekiştiriyor diymi? :) aslında ben konsantrasyonu azalttığını düşünsemde(müziği anlamak açısından)hoş bir uygulama olduğu gerçek:)

$afak dedi ki...

Üst yazı bayadır var ve her oyunda oluyor diye biliyorum. Ben lehçe veya çek'ce bi oyuna gitmiştim! Hadi sen biliyosun italyanca!

Scarlett'a laf etmişsin, çarpılacaksın zannımca! :)

Rainydoll dedi ki...

uzunca zamanlardır kayan bantta türkçe yazılar vardı diye düşünüyorum...!?

Aslı Cin dedi ki...

Hepimizi alacak bir hastane olsa...

farawaysoclose dedi ki...

"Vicky..." maalesef büyük hayal kırıklığı, ne beklentilerim vardı, "bu muydu?" dedim sonunda. neyse, fazla yazmıyım, izledikten sonra senin yorumlarını okuruz :)

earwen dedi ki...

biz de cosi fan tutte'yi efe askerdeyken efenin annesi ve babasıyla izlemiştik baya eğlenmiştik konu üstüne:))

Adsız dedi ki...

ben filmi festivalde izlemiştim. ve bomba bi film bence çok keyifliydi, tadını çıkarmak için beklemiş olmana değer umarim. ve penelope cruz un ispanyolca oynaması beni de daha çok etkiliyoz ( volver de mesela ilk hayran kalışımdır kendisine, eskiden sevmezdim)