6 Ocak 2009

Telaşlı Kovboy


İddia ediyorum ki bu topraklarda yaşayan en yaratıcı beyin Ayşe Tüter. Geçenlerde Vatan gazetesinin verdiği Kış Yemekleri ekini karıştırırken her ayrı sayfadaki yemek isimleri beni benden aldı. İnanmazsan resme tıkla ve büyüt. Ayşe Tüter'in yaratıcı zekası önünde eğiliyorum ve hayatı boyunca yaptığı yemeklere isim uydurmak zorunda kalan bir insanın bizimle gizli gizli (Kış yemeği de neymiş! Yap kerevizini güzel güzel. Neden macera peşindesin? dercesine) dalga geçtiği ve intikamını böyle aldığı hissine kapılıyorum. Kolaysa sen bul her gün 10 ayrı yemeğe isim. Di mi ama?

8 yorum:

ece arar dedi ki...

hehe çok güldüm.
-bu akşam ne yemek var karıcığım?
-telaşlı kovboy ile havuç balığı hayatım.
-hö?

Rainydoll dedi ki...

heheheee...
çok iyi..ben daha yemek yapmayı - ki basit şeylerden bahsediyorum! - yeni yeni keşfederken isimler unutulup gidiyor mutfakta..hiç te aklıma gelmiyor doğrusu...duayen olmak lazım demek ki :)

Adsız dedi ki...

Süper yaa :))) Hürriyet gazetesinde sahrap soysal da yapıyo böyle şeyler,acaip renkli :)

Adsız dedi ki...

Telaşlı kovboy benim de favorim.
Pazar sabahı okuyunca çok düşünüyor mudur bu isimleri diye düşündüm :):)

Unknown dedi ki...

:) ne yapsın kadınceğiz demek ki bünye darda zorda kalınca hayal gücü nasıl da zora geliyor :)))

Esterhazy dedi ki...

bence kendisi hap bagimlisi, baska turlu cikmaz bu isimler. telasli kovboylar, hircin hircin havuc baliklari geciyor kadinin aklindan demek ki... ya da esra ceyhan'la senelerce program yapa yapa bu hale geldi kadin, o da olabilir.

Handan dedi ki...

hani olur ya yolunuz düşer;

http://handannkaleminden-handan.blogspot.com/2009/01/bloggerler-kahvaltda.html

mineninhobileri dedi ki...

ayşe tüterin bende bir hayranı idim.fakat bir gün sabah gazetesini alıp yemek köşesine baktığımda kendi bloğumdaki bir tatlının fotoğrafını gazetede gördüm. birebir aynı fotoğraf.şimdi onun tariflerinede resimlerinede hiç inanamıyorum.